Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Заради интевјуто е 100%, да ќутеше ќе гураа до лето најверојатно. Вака излезе јавно да ги пљука и потпуно е у право за тоа.
У право е ама ќе беше поголем фраер, да ако летото не го исполнеле тоа што е договорено да си дадеше отказ сам, вака у право е, ама се остава впечаток дека кога згусна капетанот прв го напушта бродот, па прљав веш исплива на виделина, ама јбг големи пари се во прашање.

У право е ама ќе беше поголем фраер, да ако летото не го исполнеле тоа што е договорено да си дадеше отказ сам, вака у право е, ама се остава впечаток дека кога згусна капетанот прв го напушта бродот, па прљав веш исплива на виделина, ама јбг големи пари се во прашање.

Сакаш прифати сакаш не Аморим не беше подржан од управата, затоа и ја спукаа.

ПС баш ми се допаѓа што Гласнер е у игра, ќе продолжиме да играме 343.

Овие бетер од Глејзери испаднаа, комплетно треба да се избркаат од клубот.

Тоа е тоа. Да сумираме вака со подточки:
  • Летото 2024 не го бркаат Тен Хаг и му даваат +200м на трошење за да си донесе негови играчи
  • Го бркаат после само 3 месеци, кога сфаќаат дека клубот само тоне и тоне во новата сезона
  • Го бркаат Ашворт, кој го платија милионче, бидејќи им се спротиставувал на одлуката да дојде Аморим како тренер (поради тоа што сметал дека неговата формација не одговара на тимот)
  • Го носат Аморим на сред сезона, свесни за стилот на игра и за катастрофата која предстои
  • После неполна година му прават притисоци на Аморим да ја смени формацијата, иако тоа веќе било претходно дискутирано и договорено. И им било веќе укажано од Ашворт дека нема да функционира со овој состав
  • На крај го бркаат и него, откако им се спротиставува јавно за прв пат и очигледно не игра како што тие му свират

Очигледно е дека од ИНЕОС си бараат марионети и тоа најмногу ме плаши за изборот на следен менаџер. Вилкокс бил во добри односи со Мареска, ништо чудно и него да го донесат, ама овој пак умрен да отиде во Сити...

Овие бетер од Глејзери испаднаа, комплетно треба да се избркаат од клубот.
Влегоа у игра за златната кокошка нема да ја пуштат ни вампирите ни серкото.
Автоматски споено мислење:

Тоа е тоа. Да сумираме вака со подточки:
  • Летото 2024 не го бркаат Тен Хаг и му даваат +200м на трошење за да си донесе негови играчи
  • Го бркаат после само 3 месеци, кога сфаќаат дека клубот само тоне и тоне во новата сезона
  • Го бркаат Ашворт, кој го платија милионче, бидејќи им се спротиставувал на одлуката да дојде Аморим како тренер (поради тоа што сметал дека неговата формација не одговара на тимот)
  • Го носат Аморим на сред сезона, свесни за стилот на игра и за катастрофата која предстои
  • После неполна година му прават притисоци на Аморим да ја смени формацијата, иако тоа веќе било претходно дискутирано и договорено
  • На крај го бркаат и него, откако им се спротиставува јавно за прв пат и очигледно не игра како што тие му свират

Очигледно е дека од ИНЕОС си бараат марионети и тоа најмногу ме плаши за изборот на следен менаџер. Вилкокс бил во добри односи со Мареска, ништо чудно и него да го донесат, ама овој пак умрен да отиде во Сити...
Види им ја Ница кај е се ке ти е јасно, спремете се за полошо подобро тешко.

Кога со Глејзери правеа протести, проблеми, сега треба да спијат пред Олд Трафорд.
А па зашто на серкото да му прават проблеми, он си е нивен.

Уште вчера потенцирав дека изјавата на Аморим нема да е на арно и тоа се сличи. Нејсе кој го ебе , никаква идеја, никакво издание секоја утакмица, никаква тактика да се прилагоди на противникот.

Некој спомна мислам Видук, дека Арсенал , Сити, ПСЖ трошеле пари, а ние не ? И ние имаме истрошено колку нив но на лоши играчи, наместо Рајс ние го носиме Угарте, наместо Кејн или Халаднд ние го носиме Хојлунд и Шешко тотално спротивно од тоа што треба, заради некој милион плус управата ги пропушти Диаз, Кајседо, Халанд , Белингем и ред други.

Управата ни е за у 15та лига , газдите ни се за бесење ако нешто си ветил на менаџерот исполни му го па види дали има резултати.

Искрено мило ми е што го набркаа Аморим ми аморе заради многу причини, но ако летото не се продадат, Шешко, Шо,Дало,Угарте, и не се донесе квалитетен среден ред а не таленти пиши пропало и за новиот менаџер. Од се срце сакам да ни избегат големите спонзори да нема пари и конечно продажба на клубот.

Уште вчера потенцирав дека изјавата на Аморим нема да е на арно и тоа се сличи. Нејсе кој го ебе , никаква идеја, никакво издание секоја утакмица, никаква тактика да се прилагоди на противникот.

Некој спомна мислам Видук, дека Арсенал , Сити, ПСЖ трошеле пари, а ние не ? И ние имаме истрошено колку нив но на лоши играчи, наместо Рајс ние го носиме Угарте, наместо Кејн или Халаднд ние го носиме Хојлунд и Шешко тотално спротивно од тоа што треба, заради некој милион плус управата ги пропушти Диаз, Кајседо, Халанд , Белингем и ред други.

Управата ни е за у 15та лига , газдите ни се за бесење ако нешто си ветил на менаџерот исполни му го па види дали има резултати.

Искрено мило ми е што го набркаа Аморим ми аморе заради многу причини, но ако летото не се продадат, Шешко, Шо,Дало,Угарте, и не се донесе квалитетен среден ред а не таленти пиши пропало и за новиот менаџер. Од се срце сакам да ни избегат големите спонзори да нема пари и конечно продажба на клубот.
Сите тие ќе останат само заради фактот што Мегваја и Каземиро им завршува договор.

Оле нека го вратат до крај на сезона, единствен кој се има справено со глупостите на управата и вадел максимум од тимот.
И јас сум за Оле или пак Керик

Искрено не си го препознавам клубов за кого навивам.

Лично, не бев задоволен од работата на Аморим, но искрено бев зад него барем да ја истурка сезоната до крај па потоа е помудро да се носи одлука.
Очигледно е дека некој период имало превирања меѓу Рубен и управата и тоа ескалира вчера. Но морало да го решат и да се продолжи напред. Објективни да бидеме, такви изјави не смеат да се дадат, но од друга страна мислам дека на Рубен му е дојдено преку глава и сакаше да го испровоцира отказов кој го доби денес.

Многу нелогични работи се случуваа. Јас бев противник на 3-4-3 зошто не гледав прогрес, но од друга страна уште кога го назначија Рубен од сам старт кажа дека е поставен поради идејата и ќе се држи за неа (мислејќи играње 3-4-3). Тоа значи дека управата му дала поддршка во тоа и заради тоа го назначила. Уште со самото назначување се гледаше како да му е делегирана сила со што му се дозволи да ја помокаме сезоната на 15-то место во ПЛ и врз база на тоа да се постават темелите за иднината. Имаа 2 преодни рока да го поддржат соодветно за таа формација, ама нели ние сме клуб кој не купува било кој туку строго плански (затоа заглавивме со Онана и слични на него...). Реално потфрливме на пазарот со неангажирање на играч во таа двојка во средината. Исто така многу неплански и нелогично во година на АФКОН се доведовме да на зависни позиции ги немаме првотимците. Но, исто така да бидеме реални дека клубот застана зад него и ги продаде и Рашфорд и Гарначо по негово барање, мислам дека Куња и Мбеумо беа негова желба, додека Шешко на Вивели и Ламенс на Вилкокс.

Со отказов на Рубен, мислам дека и фудбалскиот департман по доаѓањето на ИНЕОС тотално потфрли во овие година и половина. Никој не е достоен за Јунајтед. Пишав претходно за Вилкокс, ама го заборавив и Берада. Ако Сити се одлучил да ги пушти и да не натега да ги задржи...доволно говори тоа во моментов ако се знае дека Сити е далеку поорганизиран клуб од нас.

Дарен Флечер како преодно решение. Ќе го видиме, го почитував како играч....Сегашново негово влијание во клубов е огромно очигледно ако се гледа неговиот напредок во клубов, тоа што близнаците му ги доведоа со обештетување од Сити, поготово ако се гледа страшното нивно форсирање до прв тим и деби на едниот. Првиве сигнали околу него ако се гледа дека е на линија со Берада и Вилкокс не ми даваат надеж, но ќе кажи времето.

Кој да биде следен? Ако не назначуваме сега и чекаме до лето тогаш тоа мора да биде за некое големо тренерско име со бекграунд и авторитет кое не може да презема од сега и вреди да се чека. Карло Анчелоти, Луис Енрике на пр. Симпатични ми се Де Зерби и Ираола, ама не се профил за кои треба да се чека до лето. За нив може да се отворат картите и сега. Гледам муабети за Гласнер. И Гласнер може сега ако сме објективни, ама пак 3-4-3 ми е преку глава искрено...

Само со ваква аматерска управа кој сериозен кандидат би се нафатил не знам...

За крај, неслучајно проектот за нов Олд Трафорд изгледа како циркус зошто пост САФ ништо клубот не постапува како што кажа на последниот негов говор на ОТ. Ја изгубивме ДНК-та на клубот, станавме клуб што ги менува менаџерите како чорапи и ми се чини клубов нема ништо од тоа што почнавме да навиваме за него...за жал станавме циркус од клуб.

Да се надеваме на подобри промени и враќање на вредностите кои ги имавме како клуб.

Последно уредено:
Сите тие ќе останат само заради фактот што Мегваја и Каземиро им завршува договор.
Пак ке речам ако тие останат нема што да бараме резултати и од новиот што ке дојде , исти проблеми ке има. Ако сакаш да си на врвот се носат , Херандез, Хакими, бекови , се носат веќе одлични ДМ и АМ плус еквивалентни замени за нив, се носи топ шпиц а не талент. Незнам стварно кој ги носи одлуките дали серот што ептен го мразам или евреите што се носат недоквакани играчи како Доргу, Хојлунд, Шешко, Угарте Маунт воопшто нефункционални непотребни играчи , и уште после 6,7,8,9 години го имаме Шо, Дало , Мегваја .

Сите тие треба да се продадат или да им се раскине договор па макар и плаќале пенали за тоа. Нов тренер нови играчи,ако со овие играчи серот сака и од новит менаџер барем ЛШ пак ке остане со прст во уста ( несакав да бидам вулгарен да употребам друг термин ) едноставно веке е видено од нив што можат и пак да се прв тим тешко нас навивачите. Евреите и серот ке си го молзат клубот со кредити на име на клубот ич нема да им чуе. Туку ние се нервираме не они. Нив ги боле кур.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom