Спецификацијата е таква пошто Кина така налага. Мотори 1.5 турбо или 1.6 турбо. Не работат кинезите со поголеми мотори. Помоќното е или хибрид или електрично.
Спецификацијата е таква пошто Кина така налага. Мотори 1.5 турбо или 1.6 турбо. Не работат кинезите со поголеми мотори. Помоќното е или хибрид или електрично.
Deka e slab motorot se slagam, ama ne znam dali vo momentov ima drugo novo vozilo na nasiot pazar koe moze da se kupi so multipoint benzinec atmosferec so 4 cilindra?
Deka e slab motorot se slagam, ama ne znam dali vo momentov ima drugo novo vozilo na nasiot pazar koe moze da se kupi so multipoint benzinec atmosferec so 4 cilindra?
Можеш плин да му уградиш лесно. Нешто ко опелот мој 1.4 е. Јас со 90 коњи немам мака угорнини да фаќам нека не те лажат дека 105 коњи е невозможно да вози нагоре.
Nekoi inzeneri tama mislile, testirale i zaklucile deka toa e dovolno za edna kola, i tuka ide balkanskio mentalitet tie nemat pojma nie znaeme deka tava e slabo i na gornina treba nekoj da ja butka kolata.
Toyota Corola 2024-2025 nova so 2.0 170ks atmosver.
Poevtina varianta fiat tipo 1.3jtd 95ks.
Na tvoe mesto bi zel bmw f30 2016 i ke go vozis 10 godini bez problem.
Vo ponedelnikot na bulevarot kaj muzicko kaj nas vo Bitola imase soobrakajka dfsk od suv kineskite zakoci na lezecki policaec i odzadi ko go akna eden so c klasa od 2003 na dzipceto mu go skina zadnio trap a kaj mercedefceto haubata popara i skinat drzac na motor.
Kako go zede vtrkalo partali go napraj.
Kvalitet mnogu slab. Mada i ovaj sigurno vozese nad 60km/h bez kocenje go vtera.
Da se navratam na temata za novi vozila:
Novite vozila se praeni skoro site so odreden rok na traenje isto ko telefonite samo kolite ke traat 7-10god. Skoro site vozila od 15 do 20,000 evra se so 1.0 do 1.6 motori 75ks 101ks 110ks(sport)...
Vrti suci ako sakas kola od 170-200 ks ke kosta 40,000 bilo kineska bilo germanska,francuska i taka natamu.
Za suv 100-116ks se mnogu malku. Kaj nas na balkanot imame dosta los teren taka da tie ks se mnogu malku. Primer toyota aygo hybrid vozis so 4ca vo kola plus klima i fatat nekoj ugornici primer kako straza ili pletvar i ko ke se potrosi bateriata snagata pajga,nema da mrdni od 60 nagore. Posebno ovie dfsg 101ks kako tenk da vozis.
Edino so imaat snaga i dobra oprema se dong feng shine 1.5turbo 190ks samo ke treba da baras od 2025 i da ja nema taja fabricna greska so branikot i sasijata da delat.
Nekoi inzeneri tama mislile, testirale i zaklucile deka toa e dovolno za edna kola, i tuka ide balkanskio mentalitet tie nemat pojma nie znaeme deka tava e slabo i na gornina treba nekoj da ja butka kolata.
Ne mislele deka ke zavrsat kolite vo mk i ke se vozat na straza,pletvar,mavrovo,na vodno
Postarite generacii na vozila od 2000 do kaj 2015 benziskite vozila fabricno idea so 2.0 2.2 2.4 2.6 2.8 3.2 i taka natamu koj traea imaja kvalitet i se vozat den denes. Sega istite tie fabriki pravat motori so 1.0 1.2 em nemaat snaga em nemaat kvalitet. Mada sekoj ima svoja potreba. Nekoj saka snaga nekoj oprema nekoj bagaznik golem....
Пред некој ден сменив сет ребраст каиш, водна пумпа, ролери... и приметив дека не ми работи стрелката за температура. Го прашувам механичарот вика да одам на автоелектричар. Бев го гледа, чепка нешто во моторот, цревата ...( не можев точно да видам што пошто гледав на таблата) и проработе стрелката. Вика дека колата нема проблем со температурата само што некој сензор кој чини 1500 ден. требало да се смени за да покажува на таблата. Дали е навистина тоа или сака да ме зезне, пошто све се преваранти?
Пред некој ден сменив сет ребраст каиш, водна пумпа, ролери... и приметив дека не ми работи стрелката за температура. Го прашувам механичарот вика да одам на автоелектричар. Бев го гледа, чепка нешто во моторот, цревата ...( не можев точно да видам што пошто гледав на таблата) и проработе стрелката. Вика дека колата нема проблем со температурата само што некој сензор кој чини 1500 ден. требало да се смени за да покажува на таблата. Дали е навистина тоа или сака да ме зезне, пошто све се преваранти?
Здраво
Препорака за бренд сакам да променам ланец на Корса Д цдти 1.3 66кв 90 кс, ја возам 5 години, немам сменато никогаш.
Еден мајстор ми спомна дека треба на овие мотори да се менува ланец на 50.000 км оти биле осетливи мотори.
Некој совет...
Здраво
Препорака за бренд сакам да променам ланец на Корса Д цдти 1.3 66кв 90 кс, ја возам 5 години, немам сменато никогаш.
Еден мајстор ми спомна дека треба на овие мотори да се менува ланец на 50.000 км оти биле осетливи мотори.
Некој совет...
100,000-180,000km max.
Febi,blistein,comnline,continental. Imas i poevtini. Ne e do lanecot,do oprugite e problemot so se olabavuvat. Site lanci se ista jacina sekoas problemot e vo zategacite. Se nase ke te fati max 300 evra
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.