Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Само на сиромашните им е 90% се од Кина.
Уште неспријателена со ројалисти, почна да се пуваш елитистички ко нив. Само за во бординг скул си и да ги тероризираш таму инфериорните.

Греота

Храната поскапена, една табла јајца 500 денари стаса
Ддв на фирмите не се враќа, за породилно на жените исплата исто им касни
Квадратот на недвижности пробива граници, во еден Штип стигна 1500+ евра
Преку ноќ полагањето за возачка 10.000 денари плус
3 фирми веќе од зоната ги пакуваат куферите, а уште кај еден куп други кратат вработени
Задолжувањето се поголемо, а најавуваат уште едно големо за брзо време

А власта планира 2000 денари покачување на минималец и тоа од Март наредна година :aplauz:

Па си ги гласаа ВМРО-ДПМНЕ нема сега љутиш. Баш ме интересира нивните поддржувачи кои земаат 50 000 и надолу како ќе преживеат.:icon_lol:

Уште неспријателена со ројалисти, почна да се пуваш елитистички ко нив. Само за во бординг скул си и да ги тероризираш таму инфериорните.

Греота
И без тоа тероризирам педери.

Ili pak nekoj prethodno ne zaglavil do gusa.
Zavisi koja agenda ja teras :toe:
Човек влегува во кафана и прашува колку е пивото, келнерот одговара, другару пивото беше 50 но сега е 100, 50 одат за владиниот 5 годишен економски план и сите мора да го плаќаат планот, Човекот одговара, добро дај ми едно и плаќа 100, Келнерот му враќа 50, Човекот ами нели сите го плаќаат планот? Келнерот, да но немаме пиво.

Секое парче што ќе се купи треба да се третира како инвестиција, да се внимава на квалитет, зошто ефтиното брзо се расипува, што иде до купување на истото 10 пати што те заглавува во сиромаштија.
Исто не треба да се преплати истото, да се најде она на средина.
Па ако ги гледаме ќе се изненадиш колку всушност се Бангладеш, Виетнам, а не Кина. Западните веќе со години полека се тргаат од Кина, не е веќе толку ефтино за нив и квалитетно.
Za indisko banglades ili vietnam i da ne zborame, no najcesto tie odma se prepoznavaat.
Zborot mi e, ne ja gledajte samo ambalazata, i toa vnatre se racuna. Najcesto nacinot na izvedba, komponenti, raspored, tehnicki resenija itn itn itn ...
Mi se ima sluceno eden proizvod da e "made in france" , drug made in PRC. Za razlika vo cena i da ne zborame. Na izgled generalno razlicni, vnatre potpolno isti, slobodno od edniot vo drugiot mozes da menuvas celi ploci.
Sega vekje ne sum bas vo tek, no porano samo po komponentite i izvedbata ke ti kazev poteklo na proizvodot, dali e made in USA, Koreja, Japonija, Germanija itn itn..

Човек влегува во кафана и прашува колку е пивото, келнерот одговара, другару пивото беше 50 но сега е 100, 50 одат за владиниот 5 годишен економски план и сите мора да го плаќаат планот, Човекот одговара, добро дај ми едно и плаќа 100, Келнерот му враќа 50, Човекот ами нели сите го плаќаат планот? Келнерот, да но немаме пиво.
Covek nasleduva stan kukja vo koj prethodnite gazdi i parketot go izvadile, ne pak drugo. Smetki neplateni so godini, struja isklucena, voda ....
Ke mu trebaat pari da ja donesi vo nekoj red, kolku tolku da se zivee vo nea ili ne ?

Za indisko banglades ili vietnam i da ne zborame, no najcesto tie odma se prepoznavaat.
Zborot mi e, ne ja gledajte samo ambalazata, i toa vnatre se racuna. Najcesto nacinot na izvedba, komponenti, raspored, tehnicki resenija itn itn itn ...
Mi se ima sluceno eden proizvod da e "made in france" , drug made in PRC. Za razlika vo cena i da ne zborame. Na izgled generalno razlicni, vnatre potpolno isti, slobodno od edniot vo drugiot mozes da menuvas celi ploci.
Sega vekje ne sum bas vo tek, no porano samo po komponentite i izvedbata ke ti kazev poteklo na proizvodot, dali e made in USA, Koreja, Japonija, Germanija itn itn..
Да, многу од компонентите се кинески, ама ако последниот збор за квалитет го има јапонец, кореец, американец, германец, тогаш производот е за мене доверлив и квалитетен.
Автоматски споено мислење:

Ти како христијанка си читала ли за Исус и римскиот војник кој побар од Исус да му го излечи сопатникот?
Дали е ова поврзано со оваа тема, или темата кај што сакаш да имаш секс со мене за да те излечам од хомосексуалноста? Не разбирам

Само на сиромашните им е 90% се од Кина.

И тоа што ти се претставува како Германска, Француска и Американска роба внатре барем 50% од деловите се Кинески. Наратививе околу Кина каснат едно 10-15 години со сегашната ситуација, Кина во моментов е тоа што Америка била од 1920 до 1960, фабриката на светот. Со тоа што они имаат роба од за најсиромашни па за до најбогати. Со тоа што Кинезите за производи со исто ниво на квалитет, нудат далеку далеку пониски цени. Една година веќе гледам за кога ќе го менувам покривот на куќата да го заменам со соларен и да инсталирам и батерии. Кинезите се минимум 20-30% поефтини и за нивните најскапи производители а гаранциите им траат од 2 до 7 години подолго од најдолгата Европска гаранција. И патем во цената влегува и комплетна изработка на проектот и надзор на работата на изведувачот ако они не го изработуваат или некој нивен локален партнер.

Единствените други кои имаат целосен синџир за производство на нивните производи се Јапонците и Јужна Кореја, се останато е ситна боранија.

Дали е ова поврзано со оваа тема, или темата кај што сакаш да имаш секс со мене за да те излечам од хомосексуалноста? Не разбирам
Ти не си Исус па да лечиш луѓе. Прочитај се во врска со приказната, Исус не мразел луѓе. <3

Ili pak nekoj prethodno ne zaglavil do gusa.
Zavisi koja agenda ja teras :toe:

Меѓу „претходните„ и „сегашните„ нема битна разлика; и на „едните„ и на „другите„ задникот им е зинат за пари и за власт, не за средување на државава и општествово во „нашата земјата„.

Си терам само моја агенда и тоа ми е доволно...

Последно уредено:
Да, многу од компонентите се кинески, ама ако последниот збор за квалитет го има јапонец, кореец, американец, германец, тогаш производот е за мене доверлив и квалитетен.
Pa bas toa pokusav da ti go objasnam.
Razlicen proizvod so ista namena, razlicna drzava na poteklo, razlicna cena , a vnatre potpolno isti.
Za koja kontrola na kvalitet pravime muabet tuka ?
Konkretno za primerot, masinerijata kineska. Francuzite ja zemaat, pravat drug dizajn na ambalaza i ti go prodavaat troduplo poskapo kako francuski. Bukvalno. Plus usloven si repromaterijalite da gi nabavuvas od niv radi garancijata. Repromaterijalite normalno " made in France" ( ako se lazime ) i kostaat gjaol i pol.
P.s ti bi kupila mercedes za koj znaes deka instalacijata e pravena tuka ili pojma nemam kade?
Ni mercedes ne e to so bese :toe:

И тоа што ти се претставува како Германска, Француска и Американска роба внатре барем 50% од деловите се Кинески. Наратививе околу Кина каснат едно 10-15 години со сегашната ситуација, Кина во моментов е тоа што Америка била од 1920 до 1960, фабриката на светот. Со тоа што они имаат роба од за најсиромашни па за до најбогати. Со тоа што Кинезите за производи со исто ниво на квалитет, нудат далеку далеку пониски цени. Една година веќе гледам за кога ќе го менувам покривот на куќата да го заменам со соларен и да инсталирам и батерии. Кинезите се минимум 20-30% поефтини и за нивните најскапи производители а гаранциите им траат од 2 до 7 години подолго од најдолгата Европска гаранција. И патем во цената влегува и комплетна изработка на проектот и надзор на работата на изведувачот ако они не го изработуваат или некој нивен локален партнер.

Единствените други кои имаат целосен синџир за производство на нивните производи се Јапонците и Јужна Кореја, се останато е ситна боранија.
За лични инвестиции секој си има своја преференца.
За градежни активности од држава која има можеби најмногу градежни фејлови од 90тите наваму зборуваме тука.
Ако сите имаат скептицизам со право за вртоглаво брзите згради што никнуваат низ Скопје, нема логика зошто па се има доверба во кинеските инфраструктури, само оти била Кина не бил западот.
Се работи за идни поколенија кои треба да ја наследат оваа земја и што заслужуваат подобро од неквалитетно (читај опасно) изградени објекти.

Меѓу „претходните„ и „сегашните„ нема битна разлика; и на „едните„ и на „другите„ задникот им е зинат за пари и за власт, не за средување на државава и општествово во „нашата земјата„.

Си терам само моја агенда тоа ми е доволно...
Se to vo red, teraj si ti agenda samo nemoj tolku apla ocigledno da bidi ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom