Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ubo so iscistija, ama ovie vo Los Angeles, California gi razbraa deka cistat be...Ni se smee cel svet, gjubre cistime vo 21 vek, i zgora na se spotoj, dronovi, poooo ti se cini otkrivme raketa slicna na ruskava Oreshnik....

I toa go cistat gjubreto za koe i tie zaedno so Danela se vinovni so si TERAA INAET edni so drugi...Do vcera nemase kamioni, sega se samosozdadoa kamionite.....
Автоматски споено мислење:

A dobro e toa sto se otpustija vraboteni so ne se pojavuvale na rabota, ama i Danela taka pocna, taka da zivi bili pa videli.....

Abe i vas krajot ne vi se najdva.
Madinjata mi gi potekovte so gjubreto vo Skopje, se iznagledav dosetlivi meminja i klipcinja od zagrizeni gragjani koi nikako ne se partuski opredeleni, pa tajmerot pusten, gi broeja denojte koga ke pocni so cistenje, i ete dojde i toj den, da ve podzacistat malce, sega i toa ne cinelo, premnogu mediumski bilo pokrieno.
Pa normalno deka ke bidi za da vi gi zatnat tie muckite vasi levicarski pogani, da ne jajte lajna po celi denoj , ali ocigledno djabe, gomnojadci bevte, gomnojadci ke si ostanite. Ne deka znajte nesto drugo osven gomna da jadite :toe:
Само за тоа ги бива твоите да се сликат со контејнери да крадат и да вршат предавства.

Само за тоа ги бива твоите да се сликат со контејнери да крадат и да вршат предавства.
Koj toa moite be .............. ?
Ako nekoj e protiv sarenokurtonskite gomna sega preporodeni kako blagonadezni levicari, odma vmrovec go prajte( simptomatcno nikoj ne go naprajvte komunjar, se prasvam zosto :cautious: ). A da zemis da baras niz postojte eden post nema da najdis pozitiven za skoro nikoj, naprotiv, ali to e, tolku vi delile i vas, zato ste i blagonadezni levicari, prethodno vatreni sarenokurtonci. Koj stigna ve preeba.
Tuku ajde takvi se, vasite od levica kakvi se osven sto ocigledno se odlicni korisni idioti, ve biva za demoliranje, krsenje, blokiranje, pritresvanje i jadenje gomna po socijalni mrezi. Daj kazi nesto pozitivno ko boga te molim samo da ne e so ke na pocetokot. Nie ke ova, nie ke ona, nie ke vaka, nie ke taka.

Ме интересира дали ова чистињево озбилно ќе го среди Скопје и проблемот бил стварно во службите или можеби проблемот е во друга работа како на пример централизацијата на Скопје и тоа што улички кои се предвидени за 40-50 жители сега поради зградите имаат 200-300 жители и едноставно градот нема капацитет за толку луѓе. Јас мислам дека е второво и дека е таква штета нанесена на Скопје и се повеќе ќе се осеќа нефункционалноста на тој град и ќе станува се понеподнослив за живот поради претрупаноста со жители.

Еве еден пример додека живеев во Маџир Маало (населба која е предвидена за куќи но во последно на секоја куќа никна зграда): Комунална хигиена поминува секое сабајле околу 7 часот го празни контејнерот, но контејнерот е до 15:00 веќе полн а до 23 ч навечер и околу контејнерот е полно. Сабајле пак овие поминуваат чистат, но за џабе и така во круг секој ден. И така постојано си мириса на ѓубре...
Па не би рекол дека само тоа е проблем.
Еве во Маџир маало е зголемено населението, а што правиме таму каде што е намалено населението?
Еве конкретно населби како Ченто, Маџари, Лисиче, Волково, Бутел има пад на населението. Која е причината што таму не се собираше ѓубрето? Сведок сум како истото ѓубре стоеше цела недела и никој не го собираше. Тоа не беше заради централизација.

Друг проблем јас кој го гледам се фирмите, ѓубрето го фрлаат во контејнери наменети за физички лица. Пример секоја кафана, секое ресторанче, секое бутиче... фрла ѓубре во истите контејнери, а тие прават 10 пати повеќе ѓубре него физички лица.Повеќе такви фирми во исто подрачје и контејнерите се полни пак за еден саат.

Настанало забуна за секуларизмот каде што левичарите сакаат државата да биде одделно верата што и Македонија е секуларна држава., што Палестина не е. Таму верата има улога во државата а верските служители се директно во власта. Твојот арогантен и фашистички израз на ретардирани суштества, ебавање и слично не е основа за да градиш иднина или да фаќаш мнозинство во десницата. Кога ќе почнеш да шириш љубов и разбирање кон неистомислениците, тогаш ќе почнеш да се допаѓаш и на центарот. Левицата е секаде присутна за да ги исправи десничарите оној момент кога е тоа потребно па и крв да паѓа ако треба.
Гледаме на запад како е присутна со пушење кур на арапите и црнците кои им ги силуваат и убиваат жените, а белците кои се против шеријат и имиграција се апсат само за напишан статус. Ширете љубов слободно со муџахедините, ама одете палестина не ни ги носете тука.

Епа те прочитале ботовиве :)
Инаку дел нови камиони се. Кога папата ти е вујко...
Ти се верува дека е исчистено сега?
Баш пушев на тераса кога чистеа.
Од дома сум денес, а пред нос ми се.
Ќе видиме вечер накај Центар.
Рече сегде ќе свети.

Ne zboram samo za tuka, tuka standard od 20 aktivni clenovi, 15 se zagrizeni samosvesni clenovi koi ne se partiski opredeleni tuku onaka izvorno zagrizeni i go tupat 24/7 za Levica.
P.s jas dremam vie strazarite tuka .
Ajde zavrsija izborite, milo mi e sto anketata tuka potpolno vi se sovpadna so realnosta. Daj olabajte malce, ke ima i drugi izbori, pak ke ima anketa na kajgana kade rastur pravite ;)
Ja ne se zalam deka nekoj mi go otupel. Mene mi deluva deka toa sto si baras, toa si slusal.
PS, ne ni sum glasal na anketata. Izglea radi toa e greskata.

Koj toa moite be .............. ?
Ako nekoj e protiv sarenokurtonskite gomna sega preporodeni kako blagonadezni levicari, odma vmrovec go prajte( simptomatcno nikoj ne go naprajvte komunjar, se prasvam zosto :cautious: ). A da zemis da baras niz postojte eden post nema da najdis pozitiven za skoro nikoj, naprotiv, ali to e, tolku vi delile i vas, zato ste i blagonadezni levicari, prethodno vatreni sarenokurtonci. Koj stigna ve preeba.
Tuku ajde takvi se, vasite od levica kakvi se osven sto ocigledno se odlicni korisni idioti, ve biva za demoliranje, krsenje, blokiranje, pritresvanje i jadenje gomna po socijalni mrezi. Daj kazi nesto pozitivno ko boga te molim samo da ne e so ke na pocetokot. Nie ke ova, nie ke ona, nie ke vaka, nie ke taka.
Te molam samo nemoj tolku suptilen da si, nema da te primetime :D Uzivaj, se iscisti gjubreto, udri eden aplauz.

Ja ne se zalam deka nekoj mi go otupel. Mene mi deluva deka toa sto si baras, toa si slusal.

Te molam samo nemoj tolku suptilen da si, nema da te primetime :D Uzivaj, se iscisti gjubreto, udri eden aplauz.
Suptilen, ne suptilen to e. Najdi mi post kade falam, relativiziram ili bilo sto I posle napraj sporedba so kritikite prema VMRO, soodnos nesto na ednite sprema drugite postovi i mozi ke ti se razjasnat nekoj raboti, ne bidi sarenokurtonski bot ili po nivo blagonadezen mentalno ogranicen levicar so sedi na balkun i vodi evidencija kolku e iscisteno :sneaky:

Oti, i ti samo eden zagrizen samosvesen gragjanin i ic ne si za rebrendiranite sarenokurtonci ?
Epten ste suptilni vie, voda mozam da vi nosam za suptilnost :pos:

Последно уредено:
Suptilen, ne suptilen to e. Najdi mi post kade falam, relativiziram ili bilo sto I posle napraj sporedba so kritikite prema VMRO, soodnos nesto na ednite sprema drugite postovi i mozi ke ti se razjasnat nekoj raboti, ne bidi sarenokurtonski bot ili po nivo blagonadezen mentalno ogranicen levicar so sedi na balkun i vodi evidencija kolku e iscisteno :sneaky:
Gjubreto stana tema poradi konflikt so bivs kandidat na vmro, i sea go cisti nov kandidat isto od vmro. Tuka nema ni komunjari, ni sareni, ni levica, ni butur. Tebe use te drzhi mentalniot brejkdaun od pagjanjeto na grujo, pa ne moes da vidis ni koj se ucesnici vo dramava.

Celokupnata krivica e kaj niv, koj mesto da se sramat sea i kjutenka da si gi soberat gomnata, resija da go prodolzat shouto za poluretardirani.
Taka da ako nekoj ti go otapel, moes da si se obratis tamu.

Мене лично не ми значат ништо. Улогата на Грција не ми се допадна ич. Ич. Требаше да одиграат многу постратешки кон нас како сосед и прсвославен партнер. Со Бугарите, Грците нема да се слагаат никогаш. Блгерија е премногу...автономна, со големи балкански апетити - покажано кон нас. Тоа ќе му смета на секој Грк и Србин.
Вардарскиот дел, единствен Македонски, после воњите, посебно 1ва бил Српски. 65.000 Срби тргнале од планините на Албанија до стровот Крф, преку Епирус нагоре кон Солун, за да го ослободат од тогашните бугарски апетити. Во денешно време Македонецот се гледа себеси за најблизок на Србинот. Посебно после распадот на Југославија и за нас сличните проблеми - омаловажување од ЕУ. Проблеми со Албанците. Баш ме интересира кој ќе е расплетот на овие балкански случувања.
Тој од 1ва светска беше ептен кул. Апсолутна победа на Србија, силни мажи.

За нас како Македонци, болен период. Со пропаднато востание (заради бугарското мешање во ВМОРО) сме ја изгубиле нашата земја. Бугарија си рекла Јееее, цела Македонија за мене. Но Грција и особено Србија решија поинаку.
Србија го изгуби своето Косово по ново. Но одма под него, лежи еден НАРОД толку близок на нејзиниот. Треба да се ептен будали да кренат раце од нас.

Како што кажав, баш ме интересира разврската на сево ова.
Српските мажи испаднаа најголемите губитници на Балканов.Дури и нас ни се утеха.Бегаа од Книн со трактори.Нивниот вожд Милошевич на крајот ги остави на цедило.Го изгубија Косово на кое веќе нема Срби освен на северо-запдот. Борбен ама многу наивен народ.

само бурек јадење, али тоа им останува на неспособните. :kafence: Орце иначе отпуштил 371 неработник од ЈКП. Багери по тоа што видов на нет го чистат Вардариште.

Ни го снижија народот на минимум, да се радуваат дека градот се чистел. Ех Македонијо.

Gjubreto stana tema poradi konflikt so bivs kandidat na vmro, i sea go cisti nov kandidat isto od vmro. Tuka nema ni komunjari, ni sareni, ni levica, ni butur. Tebe use te drzhi mentalniot brejkdaun od pagjanjeto na grujo, pa ne moes da vidis ni koj se ucesnici vo dramava.

Celokupnata krivica e kaj niv, koj mesto da se sramat sea i kjutenka da si gi soberat gomnata, resija da go prodolzat shouto za poluretardirani.
Taka da ako nekoj ti go otapel, moes da si se obratis tamu.
Mi e gajle od so nastana, ete ke recime deka od toa nastana. Drugo bese zaebot okolu toa, odi proveri koj go tupese celo vreme okolu toa tuka, koj likovi. Site bez isklucok samosvesni zagrizeni gragjani koi ako im ja cepnis Levica oci ke ti izvadat, inaku site neutralni, koj ne glasal, koj livce ckrtnal, povekjeto najverojatno ne ni smeat da glasat, maloletni se. E zatoa vmetnata vo muabetote e levica, sarenite ( edno te isto e toa, ama aj ).
I gledaj interesno pak istite sto do nekni bukvalno go otekoja za toa sega kukaat oti se cistelo, na so stignavme, oti dronivi imalo, denovi brojat, na balkun sedat pratat, uste povik da izlezat na protest fali radi nehumaniot tretman na gjubreto.
Otoci sarenokurtonski :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom