Дебата на Канал 5 - Орце против Амар 28.10.2025

Кој е победник на дуелот?

• Амар

Гласови: 83 66,9%
  • Орце

Гласови: 41 33,1%

• Вкупно гласачи
    124
  • Гласањето е завршено на .
Па како ќе водите политика со средно?

Пола партија ви е со купени дипломи од славјански универзитет, факултет за туризам и менаџмент, оној на мерко итн така да по мене по коректно е да си со средно отколку со купена диплома како еден куп ваши „образовани“ политичари и функционери

Без драконски казни ама онака 3 месеца да не можеш леб да си купиш за искршен и ичкртан инвентар, џабе се и нови возови, автобуси, трамваи итн.

А каде има факултет за водење држава? Или доктори од клиника ќе ставаме за да ја водат? Требаат левичари со општо познавање на состојбите. Хирург да е, не може со добро спремен среднист.

Пола партија ви е со купени дипломи од славјански универзитет, факултет за туризам и менаџмент, оној на мерко итн така да по мене по коректно е да си со средно отколку со купена диплома како еден куп ваши „образовани“ политичари и функционери

Само Димче ви е дипломиран у цела партија значи. :kafence:

А каде има факултет за водење држава? Или доктори од клиника ќе ставаме за да ја водат? Требаат левичари со општо познавање на состојбите. Хирург да е, не може со добро спремен среднист.

За многу функции треба диплома. Не може кој како да биде.

Јака алтернатива. Кога ке се расипе возот, со хеликоптери ке ги ваѓаат патниците?
Ова веќе негде функционира без проблем, незнам ти зошто очекуваш само нешто да се расипе?
Има процедури и за такви ситуации.. нема сигурно со хеликоптер да доаѓаат

Ајде малце Биџи контент, еве како градови помали од Скопје го решија својот проблем. Луксембург има популација од само 130.000.
Не е точно дека народот кај нас се војзал само со коли. Изгради го, ќе видиш дали ќе го користат.
Во Луксембург просечно се заработуваат и по 14.000€ во месец. А место народот да дрнка скапи играчки по улиците (да, го има и ова) - *сите* го користат метрото низ градот.

Attachments

• Luxembourg,_Luxexpo_tram_stop_(101).jpg
    Luxembourg,_Luxexpo_tram_stop_(101).jpg
    281 KB · Прегледи: 17
  • Citadis_n°64_sur_le_Pont_Wilson_de_Tours_par_Cramos (1).jpeg
    Citadis_n°64_sur_le_Pont_Wilson_de_Tours_par_Cramos (1).jpeg
    844 KB · Прегледи: 17
  • metro-m.jpg
    metro-m.jpg
    22,9 KB · Прегледи: 17
Факултетот е само стручна надоградба од некоја област, толку. Општото познавање на состојбите се стекнуваат во основно и средно образование. Дополнителното факултативно образование се насочува само кон некоја област како правото во случајот со Апасиев што не му дава и нему поголемо право од некој среднист

Ваљда пошто седи на иста маса со шпоните?

Не ме ни изненадува поддржувачи на ЛезбицА да се политички неписмени, исто и како нивните лидери

Постои едно бадентерово лајно кое е донесено против вољата на македонецот, и мора да се следи. Само што вашите не се обврзани да го следат истото како опозиција. Назад сите со Амар колективно да читате малку политика, оставете го џоинтот малку и отрезнете
Автоматски споено мислење:

Погледни ги гласовите во прв круг и процени кој е човек на народот
За каков човек на народот зборуваш? Ај направи еден мисловен експеримент, замисли Амар да беше кандидат на ВМРО а Орце на Левица, кој колку гласа ке имаше? Ке беа обратно и гласовите, народот гласа за партија не за човек. Јас сум убеден Мицко да ја кандидираше повторно Данела, да кажеше еве ги надминавме разликите, имаме гаранции од Данела... и Данела ке имаше исто гласови како Орце.

Јаките факултети на тие што се на позиции моментално. Да не ги набројувам, пола се со магистерски и дипломски од тој квази-универзитетот на Партизанска. Додека во исто време тие што се вистински образовани луѓе си одат од државата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom