Пророкот
Ќе ме биде...
Најголем државен непријател на Македонците е скопјанизацијата на просечниот каур. И физички и духовно. Касно ќе ви биде дур го сфатите тоа.
Иииииии...
А какви би биле последиците од „чаиризацијата„, можам да замислам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најголем државен непријател на Македонците е скопјанизацијата на просечниот каур. И физички и духовно. Касно ќе ви биде дур го сфатите тоа.
Си заминаа со автобусите од Чашка, нема што да чекаат втор круг за каурите, си се изнавикаа УЧК и назад во италија, германија, швајцарија.
Прегледај го приврзокот 458538Прегледај го приврзокот 458539
Чаиризацијата дава резултати. Скопјанизацијата убива држави и народи.Иииииии...
Немаше да стануваме малцинство во сопствената држава како прво.Останатото се со време може да се реши ама исчезнување на еден народ не можеИииииии...
Не нафрлам, ете сега пак ќе те прашам, и одговори ми директно, без заобиколување.Ај врати на форумов и читај, се нешто ми се нафрлаш безвезе и лепиш етикети.
Па види Албанија и Косово па и нивната мафија сигурно подобро ќе се грижат за нив него оваа држава за нашите надвор од границите, а гледаме овие 30 години што направи оваа држава за нашите внатре, но изгледа пак народот бил крив.Da se pametni sega ovie od vlada denar ne treba da dadat vo opstinskiot budzet za proekti, neka im pratat tie od italija svajcarija itn
Брат земи читај назад во темава, се согласуваме, само не разбирам што се мене ми фаќаш за зло, незнам, да не сакаш јас овие да ги сакам? Само споделувам.Не нафрлам, ете сега пак ќе те прашам, и одговори ми директно, без заобиколување.
Кај беа заветните лавови да го спречат тоа?! Што се криви овие што си ја тераат агендата, си се организирале, си се собрале, авиони, автобуси, точаци, тротинети итн...Некој им дал државјанство, си гласале...Кој им го удоволил тоа? КОЈ??? Само те молам, немој да ми пишиш дека Џони Бранко Вокер му дал 100.000 државјанства на Косоварите...Зошто Лавовите беа 100 години на власт досега можеа 890 пати да ги поништат тие...
100 %, затоа нивните села/населби/општини уште канализација немаатПа види Албанија и Косово па и нивната мафија сигурно подобро ќе се грижат за нив него оваа држава за нашите надвор од границите, а гледаме овие 30 години што направи оваа држава за нашите внатре, но изгледа пак народот бил крив.
Народот е крив што имаме смотани политичари без национална стратегија.
Чаиризацијата дава резултати. Скопјанизацијата убива држави и народи.
Две и пол држави на Балканот. Мора нешто добро да се прави.
Да, и? Никој не сака некој да соли памет, особено лицемер, за како да се живеел животот. Лесно е да се кажува како треба од страна на човек кој на рака носи повеќе пари отколку што просечен Македонец ќе види цел живот, човек кој буквално ништо не направи за наталитетот, правата и квалитетот на животот за Македонците, човек кој има 2 деца а пропагира многудетност.Може да се тешиме со вакви тези но во реалност колку и да е добра економската ситуација се додека културата е иста ќе си останеме со фертелитет на ниво на Германија.
Во реалноста „економски причини” и „не сме спремни за деца ама сакаме да имаме” е истото како да не сакаш деца воопшто.Никој никогаш немал совршени услови ниту пак биле спремни а мојот дедо имал 7 браќа и сестри и покрај мизерната економска ситуација во негово време.Ако мислите дека денес живееме полошо од средината на 20-ти век тоа е до вас не е до никој друг
Јас не реков дека ти ги сакаш..Јас те прашав и пак не ми одговараш. Еве пак ќе те прашам истото прашање и ќе те цитирам до бескрај се дури не ми одговориш без вртење:Брат земи читај назад во темава, се согласуваме, само не разбирам што се мене ми фаќаш за зло, незнам, да не сакаш јас овие да ги сакам? Само споделувам.
Кај беа заветните лавови да го спречат тоа?! Што се криви овие што си ја тераат агендата, си се организирале, си се собрале, авиони, автобуси, точаци, тротинети итн...Некој им дал државјанство, си гласале...Кој им го удоволил тоа? КОЈ??? Само те молам, немој да ми пишиш дека Џони Бранко Вокер му дал 100.000 државјанства на Косоварите...Зошто Лавовите беа 100 години на власт досега можеа 890 пати да ги поништат тие...
Ние сме 10 пати бетер од нив, да си знаеш, затоа и лесно се продаваме, така е тоа кога државава е смотана.100 %, затоа нивните села/населби/општини уште канализација немаат
ти си изгубен случај бе дечко,Ние сме 10 пати бетер од нив, да си знаеш, затоа и лесно се продаваме, така е тоа кога државава е смотана.
Па ти одговорив, јас ги кривам нашите, но несакаш да читаш назад.Јас не реков дека ти ги сакаш..Јас те прашав и пак не ми одговараш. Еве пак ќе те прашам истото прашање и ќе те цитирам до бескрај се дури не ми одговориш без вртење:
Океј, оди види им ги куќите, патем реката им тече среде село, не им треба канализација, велешани ги капат со нивниот измет.ти си изгубен случај бе дечко,
Три пати истото прашање во рок од 7 минути, да не те озрачиле од дуи со радиоактивни супстанци.Може некој да објасни зошто од избори до избори варира бројот на советници? Конкретно јас каде гласам има помалку советници од пред четири години.