Во право е Горан за се од А до Ш, и не дека е Горан туку дека секогаш точно ги знај сите информации. Клубот е УНИШТЕН со пехарот во "Екс Блашко Куп" наречен Куп на Македонија (каде унапред се знај победникот), тој пехар на кои сеуште некој се радува го чини клубот уште 500.000 евра долг оставен, а финансер е цело време само општината, нема како да се вратат преку ноќ. Да кажиме тука дека претходната управа која беше волонтерска (но со други цели) донесе 53 играчи и избрка 49, каков костур остави? НИКАКОВ. Пеце the дрво, си пишал некаков борЏ таму, дали правилно или не незнам, пошто во колона време беше оставен сам на себе, а сега грижеше за сите фудбалери да имаат плата, смештај, храна и на крај сите беа исплатени и зедоја плата и за Јуни. Тивок бојкот према кој? И јас сум бил против сите управи, против тренери итн. ама сум бил на стадион, сум плаќал карта, сум земал сезонска, сега кога има дресој нормално и дрес ќе купам, јас моето ќе го напрам, а останатото нека го напрат тие шо треба да мислат за то. 80 години ФК Пелистер, носиш екипа повеќе кратен шампион на Романија, оди се на ТВ, оди на нивниот клупски ТВ канал, наместо да се наполни стадионот, да крцка, Чкембари слават и тие 40 години, ние тивок бојкот, Коњот се знај како се казнува ако се сака, а не на сметка на клубот. И да, имаше карти за сите партии одвоено, зошто не дојдоја? Барем една мајца да купеа, магнет, НИШТО ! Како 80 години да се слави секоја година, па не ова со Коњот (тивок бојкот) наредната со Петко... Се дури ви се политичарите пред клубот, ќе си патиме од самите себе..
Цела Македонија ја гледаше утакмицата (од МРТ рекоја дека имало рекордна гледаност во живо), одеше на странски Јутуб канал, ние две трибини не наполнавме па не заслужваме ко така фудбал... Најголемиот поврат на пари Е ТАМУ ! Ни во кошарка, ни во фудбал... Во кошаркара се 20 вработени во цел клуб, во фудбалот се 50-60 минимум, зошто фудбалот имат над 500 деца, сите можни генерации и во секоја генерација по 30-40 деца... шо успех во кошарката? 2ри? 3ти? Аба? се се тие само трошкој... и таму фрлање општината 400-500.000 евра, Таксфорс дава само 100-150 к. ако гледаме така и? Со 30 вработени има скоро ист буџет како со фудбалот со 70 вработени и? Успех има само ракометот, ама и таму поврат никаков нема од ЕХФ. И на крај, знајте која е најспоредната работа во светот? Фудбалот.