Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
У Чашка ќе си ја земат сега општината во Јаболчиште и да се поздравиме со тој дел. Не го враќаат никад.

Еј, у централна Македонија, у срцето, им даваш да ти земат општина поради партиски препокувања. Таму се „тепаа“ да имаат албански паралелки. Сега кога си ја земаа душата ќе им ја вадат на нашите.

Избориве кажуваат само едно, дека народ во Македонија воопшто не гласа и не се замара ама затоа, партиите добиваат од нивните и поради тоа ќе не дупат.

Уште +15/20 години иста песна ќе гледаме, едните ќе ги гласаме додека не не издупат, па после другите ќе ги вратиме. Кај нас народ не гласа за промена туку едноставно партиски послушници или симпатизери, не гласаат за своја партија поради разочараност. Сдс се распаѓа, Дуи исто. Знам добива гласови поради незадоволни комуњари, а Левица пробува да се бори со 2/3 партии кој константно и вршат притисок.

А Вмро си го вади гласачкото тело, тие стандардни 200/300к што го има и си тепа со нив.
Brat, makedoncite iskacaat masovno na izbori da glasaat, poveke od bilo koj narod vo okolinata.
Site brojki go pokazuvaat toa, od izbori do izbori.
Opstini kako Cashka se demografski prevzemeni
И да гласаа 100% следните избори пак ќе ја земеа.

Инаку ова е резултатот на мала излезност и немање деца
Прегледај го приврзокот 458519
Автоматски споено мислење:

Алоо не сте нормални славите победа против мртва сдс додека губиме општини една по една на лочките
Poveke se, posto golem del od turcite,romite,torbeshite i bosnjacite vo ovie opstini glasaat za nivni kandidati.

Dodaj gi ovie, kako opstini kade isto taka na izborite bea zastapeni i kandidati od druga nacionalnost:

Bogovinje: 97.02%
Studenicani: 73.13%
Cair: 78,50%
Dolneni: 26.64%
Sopishte: 27,42%
Zelenikovo: 21,47%
Chucher Sandevo: 21.70%
Zhelino: 89.30%

Lipkovo, Aracinovo i Vrapcishte nemase makedonski partii.

Комуна е Чашкарит, одамна има двојазични табли дури и на улиците низ општината ама искрено не верував дека уште овие избори ќе падне истата. Се мислев дека ќе има втор круг каде што како на предходните избори ќе победи Македонскиот кандидат

Пишуваат дека покрај десетиците автобуси од странство стигнати, наводно луѓе од Бузалково и др Албански места што инаку припаѓаат под Велес се пишувале со лични карти на територија на Општина Чашка. Ако ова е вистина тогаш што спиеле „нашите“ во тие општини ? Зошто Дпмне како главна партија во Велес не дала директива да го прават и они истото и да префрлат 400-500 гласа барем таму, и така од членството барем 30% имаат куќи викендици во тој регион па можеле да се префрлат и гласаат таму и да се победи

Ама изгледа побитно им е 16 советници од 23 да имаат во Велес наместо 15 ама да се спаси Чашка ? :rolleyes:
Кога на Заев му кажаа дека се планира да се носат луѓе од другимградови во Кичево он си кажа тоа не е здраво за демократијата, но здраво е кога албанците тоа го прават низ цела држава, и сега познавајќи ги албанците како и нашиот менталитет многу од нашите и ќе се иселат, едноставно е невозможно живот со нив.

Brat, makedoncite iskacaat masovno na izbori da glasaat, poveke od bilo koj narod vo okolinata.
Site brojki go pokazuvaat toa, od izbori do izbori.
Opstini kako Cashka se demografski prevzemeni

Poveke se, posto golem del od turcite,romite,torbeshite i bosnjacite vo ovie opstini glasaat za nivni kandidati.

Dodaj gi ovie, kako opstini kade isto taka na izborite bea zastapeni i kandidati od druga nacionalnost:

Bogovinje: 97.02%
Studenicani: 73.13%
Cair: 78,50%
Dolneni: 26.64%
Sopishte: 27,42%
Zelenikovo: 21,47%
Chucher Sandevo: 21.70%
Zhelino: 89.30%

Lipkovo, Aracinovo i Vrapcishte nemase makedonski partii.

Како бе масовно излагаат? 46% излезеност има на избориве, катастрофа е тоа.

Аеродром:
Вкупен број на избирачи во избирачкиот список 68.772
Вкупен број на избирачи кои гласале 33.054

Кисела вода:
Вкупен број на избирачи во избирачкиот список 53.643
Вкупен број на избирачи кои гласале 26.056

Центар:
Вкупен број на избирачи во избирачкиот список 44.109
Вкупен број на избирачи кои гласале 22.348

Да не ти ги праќам сега сите градови/општини. Ова се само партиски послушници, симпатизери, вработени од партија/зависат од партија и максимум 30% обичен народ.

Брвеница е доказ дека и кај Албанците паѓа наталитетот. Ама по кумановските, велешките и скопските села ги имаме најзатуцани љочки од цел свет, само во курот им е паметот.
Да го имаа истиот наталитет во Чашка како Брвеница никогаш немаше да можат да ја освојат.

Demographics is destiny

Како бе масовно излагаат? 46% излезеност има на избориве, катастрофа е тоа.

Ама не е битно тоа што излезноста е тешка мизерија, битно е кој на крајот ќе ја слави победата, а притоа намерно (!) нема да ги зема во предвид (нема да ги брои за своја потреба) негласачите и неважечките гласачки листови.

Се чини дека на народов (македонски) постепено му стануваат јасни состојбите (или само мене така ми изгледа...) во „нашата земјата„...освен на некои „исклучоци„, како гласањето и резултатите во Кочани.

Ако...пак да си ги гласате.

Брвеница е доказ дека и кај Албанците паѓа наталитетот. Ама по кумановските, велешките и скопските села ги имаме најзатуцани љочки од цел свет, само во курот им е паметот.
Brvenica rodeni-umreni

Makedonci

2021: 35 - 82
2022: 24 - 70
2023: 22 - 72
2024: 29 - 81

Albanci

2021: 85 - 112
2022: 91 - 60
2023: 93 - 51
2024: 84 - 46

Mnogu e cudno vo Brvenica, demografski mozat da gi nadglasaat makedoncite, makedonec stana gradonacalnik za prv pat na prosli izbori na sreka, poradi nesoglasuvanja megu dui i albanskata opozicija....sega pa imaat slaba izlezenost...nesto ne shtima.

Грујо на времето по пет пати го прегласуваше Центар за да биде нивни човек, демек не може сега за Чашка да се направи нешто. ,15 ливчиња да им ги тргнеш паѓаат под 50% и ќе иде во втор круг.
Ама ови или ја немаат моќта или не се замараат, голем кур за Македонците во Чашка.

Не знам кој нормален кажал дека ова е добро да се објави.

Логикава со изгубените гласови им е, мене ме дупеа у гз, ама на другар му го пушеше една грда и дебела. Само за нив важи намалената излезеност, за сите други не важи и тие имаат значителен пад на гласовите. Класичен делулу потег од страна на антипатичната Чупевска.

Brvenica rodeni-umreni

Makedonci

Albanci

Mnogu e cudno vo Brvenica, demografski mozat da gi nadglasaat makedoncite, makedonec stana gradonacalnik za prv pat na prosli izbori na sreka, poradi nesoglasuvanja megu dui i albanskata opozicija....sega pa imaat slaba izlezenost...nesto ne shtima.
Дијаспора попишуваат нема друго објаснување.Македонци и покрај овие мизерни статистики таму имаат раст во гласови.Исто нема некое големо иселување од Македонците додека тие после основно кога им завршат децата се евакуираат

Кои деца бре луѓе, 700 ги укрцаа од странство, децата што се раѓаат се надвор нити ќе се вратат, плус имаат огромен пад на наталитетот, таму нема услови за живот, но нашиве партии неможат ни селска општина која е значајна за овој народ да ја зачуваат за ебани 100 души, битно се бориме за идентитетот.
Ова нема да им го простам на дпне
Jas sum bil vo Gorno i Dolno Jabolciste preku rabota, koga bese koronata...tolku deca i mlad svet na edno mesto nemav videno vo zivot vo niti edno drugo naseleno mesto.
Tie sela tamu vrijat ko koshnica.
Mislam deka izoliranosta i nemanjeto uslovi za zivot imaat obraten efekt tamu.

Brvenica rodeni-umreni

Makedonci

Albanci

Па раселени се по Европа и не ги бутаа по автобуси за гласање. Сигурно мислеле ќе ја добиеме и така.

Имаме највеќе државјанства во сопствена држава, и пак коленичиме на албанци за свои градови и села, генијално.
Автоматски споено мислење:

Jas sum bil vo Gorno i Dolno Jabolciste preku rabota, koga bese koronata...tolku deca i mlad svet na edno mesto nemav videno vo zivot vo niti edno drugo naseleno mesto.
Tie sela tamu vrijat ko koshnica.
Mislam deka izoliranosta i nemanjeto uslovi za zivot imaat obraten efekt tamu.
После се селат, и тоа масовно.

Јајцеглавиот за сламка ко давеник се фаќа:lolzz:
Оволку онолку гласови оној овој изгубил/добил и тоа било некој факт... абе нек оди и се изгуби, ко шлепер жаба да прегазил се...
... ќе му објасни ли некој дека само победниците се бројат а се друго е само небитна историја.... во фудбалот победник е тој што ќе даде гол повеќе а не колку голови се дале во некоја прошла утакмица.

Абе нек машки излезе и му честита на противникот!

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom