Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Така ви вела не само Велес и Штип, секаде ќе победи Левица! Лажните патриоти не смееме да им дозволиме пак да ни ги владеат општините. Тоа што се збори дека е ослабен некој огранок се невистини кои обично се пласирани од бивши членови на партијата кои после сработеното очекувале награда ама пу јазк не ја добиле. Мора да сфатиме дека Левица се базира на идеологија слична на онаа на Енвер Хоџа па не е за чудо и албанците да ја гласаат.
Албанците гарант ќе гласаат за Левица. Го обожаваат Енвер !(y)

Или никој не ги сака Димчета и Борчета во нивните градови. Ебате лешперите од нивниот град да не можат 5 гласа да соберат, јас треба да ги гласам?
Секако дека никој не ги сака ВМРО и СДС ама мора од нешто да се живее. Иди си гласај си, ќе јадиш богато со богати луѓе. Ќе бидеш богат, богато ќе те наградат они. Патриотизмот е нешто најскапо на денешницава па одлучи си самиот дали ќе јадиш богато или ќе страдаш со нас.

Секако дека никој не ги сака ВМРО и СДС ама мора од нешто да се живее. Иди си гласај си, ќе јадиш богато со богати луѓе. Ќе бидеш богат, богато ќе те наградат они. Патриотизмот е нешто најскапо на денешницава па одлучи си самиот дали ќе јадиш богато или ќе страдаш со нас.
Значи ако народот гласа за левица ќе страда??? Ахахахаха цар си!

Значи ако народот гласа за левица ќе страда??? Ахахахаха цар си!
Народот јадеше за време на социјализмот - сега страда а Левица е народот!

Шо јадеше бе народот во социјализмот?Абе кафе немаше по продавници да се купи,нетуку ги лажи децава!

Шо јадеше бе народот во социјализмот?Абе кафе немаше по продавници да се купи,нетуку ги лажи децава!
Бате ако не знаеш што се јадело и пиело тогаш, нема потреба со тебе да се разменуваат мислења повеќе. Автобуси самите си праевме тогаш додека пиевме кафе.

Бате ако не знаеш што се јадело и пиело тогаш, нема потреба со тебе да се разменуваат мислења повеќе. Автобуси самите си праевме тогаш додека пиевме кафе.
Абе внатрешни гуми за пони точак немаше .Мораше врски да бараш за да купиш.Ти ако си дете на црвената буржуазија тоа е друг муабет . Уживај во демократијава шо ти овозможува се да кажиш без да ти е страв .

Абе внатрешни гуми за пони точак немаше .Мораше врски да бараш за да купиш.Ти ако си дете на црвената буржуазија тоа е друг муабет . Уживај во демократијава шо ти овозможува се да кажиш без да ти е страв .
Од пиле млеко имаше бате. Понито беше наш домашен точак. Помладите возеа Пони а постарите Партизанец. Црвената буржоазија влече уште привилегии од Југославија во ВМРО и СДС ама кај и да е ќе гласаат и они за Левица само уште не знаат дека ќе гласаат.

Како помлад мене тоа за тие времиња уште ми е мистерија, како може да правиш возови автобуси коли а во исто време да не можеш да обезбедиш доволно храна за целото население ? По селава 90% од нив ни водовод немале со тубите сред село вода да полниш..

Како помлад мене тоа за тие времиња уште ми е мистерија, како може да правиш возови автобуси коли а во исто време да не можеш да обезбедиш доволно храна за целото население ? По селава 90% од нив ни водовод немале со тубите сред село вода да полниш..
Намерно беа уништени/запоставени селата за народ да се исели и полесно да контролираат народ. И турците немаа проблем во градовите, по селата и планините имаа проблеми.

тоа е проблемот со комунистите, тие ликови не сакаат да владеат само, него да го обликуваат светот по нивно без разлика колкумина ќе настрадаат. На селаните им ги земале нивите, кравите и кокошките за време на колективизацијата, која за среќа пропаднала. Сакаат да го направат народот зависен од нив, да нема некоја друга врата на која може да тропне. Да нема свое јадење.

Младиќу,

ме изненадуваш со твоите (веќе слушнати) левичарски памфлети...

Се чини дека немаш доволно години, оти да имаш, одамна ќе ти станеше јасно дека „нашата земјата„ беше дел од поширока федерација, која беше изградена (и) на памфлети...па од премногу „памфлетирање„ (читај-лажење), таа поширока заедница се распадна крваво.
Автоматски споено мислење:

Па не е некоја мистерија во прашање.

Во времето кога Македонија беше дел од федерацијата, на власт беа комунистите кои се обидуваа „од петни жили„ да изведат историско-цивилизациски скок, така што земја која беше феудален остаток од „краљевината„ и претежно аграрна, на сила ја претвораа во индустриска земја, така што го утепуваа селото, го отселуваа населението по градивите, каде тоа население се вработуваше по фабриките, кои работеа речиси исклучиво по лиценци. Така, селата се празнеа, градовите се полнеа па имаш една извртена состојба каде произведуваш автобуси, ама немаш сопствено производство на храна.

И ден-денес имаш села низ „нашата земјата„ кои кубурат за чиста вода, а за канализации да не прајме муабет...тоа е научна фантастика.

Последно уредено:
Од пиле млеко ама со бончиња се хранеле, еден леб на три дена исто за сите се еднакви, ако твојата фамилија е поголема не можи два леба, братство единство сите по еден земаат, освен оние на врвот на партијата за нив не важат овие правила.
Командната планска економија еден од најподлите изуми на еврејските ѓубриња, сега пак нешто слично ни спремаат, црвје и бубачки јадете протеини има здраво е, пилешко, свинско штетно е многу прдите испуштате цо2 во атмосферата ќе ви ограничиме на 350 грама месечно.

Племето камај камај игра, интересна станува трката во Липково, ко преживи причаче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom