ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro brat izvini ne mi vikaj, ocigledno ve isprovocirav da pisete nesto posto toa i mi bese celta, abe ne samo vie kako ajduci, opsto be narodot, eve i za stipjani, ne moze tuku taka publika da vi doagja kako iliret od bashkimi kumanovo ili dolarite koga sakaat kako sakaat vi doagjaat, abe vie tamu da otidete prvo od lokalni kucinja ke ste napadnati, pa od penzioneri, zeni, maloletni decinja...navivackata grupa ke nema ni da stigne na red za da ve dopre.
I ostajte gi tie fori policija bla bla, ste naucile i vie nesto demek policija koja policija 3ca ste na neutralna koa doagjaat dolarite, abe pcuj gi plukaj gi od nadvor da ne se raat so stres da sedat koa doagjaat u vasi gradovi, abe koga igrase Vardar vo vtora liga so detonit CEL RADOVIS dojde PROTIV nas, gi "MOLEVME" za zaeenicko skandiranje makeodnija samo EDEN decko od Lebari ni vozvrakjase na "U", "A", "MAKEDONIJA, MAKEDONIJA".......koga primivme gol CELA PUBLIKA ne plukase, pcuese sreden prst frlaa sto najdoa nakaj nas, od toj den do denes poveke od 10 pati otisle neitralna publika fanovi na albanski klubovi VLAKNO NE IM FALI.
Штип е еврејско место најголеми пички се штипјани како навивачи а како луѓе има доста што имаат дадено живот за Македонија,тоа што никој не се осудил да ги нападне шшиптарите во источна Македонија е доказ дека нема здрава младина и луѓе со муда Кавадарци Штип Струмица идат шшиптари без проблем,кога игра Македонски клуб имаат муда до колена а кога ќе слушнат име шшиптар ќутат како ПИЧКИ освен неколку пати што Ајдуци имаат направено некоја акција греота е на ова парче земја да не направиме ништо ова е доказ дека треба тепање и шшиптари и овие што се изјаснуваат дека се навивачи

Штип е еврејско место најголеми пички се штипјани како навивачи а како луѓе има доста што имаат дадено живот за Македонија,тоа што никој не се осудил да ги нападне шшиптарите во источна Македонија е доказ дека нема здрава младина и луѓе со муда Кавадарци Штип Струмица идат шшиптари без проблем,кога игра Македонски клуб имаат муда до колена а кога ќе слушнат име шшиптар ќутат како ПИЧКИ освен неколку пати што Ајдуци имаат направено некоја акција греота е на ова парче земја да не направиме ништо ова е доказ дека треба тепање и шшиптари и овие што се изјаснуваат дека се
Штипјани секогаш имат акцијано против сите само не се замараме со вас да ви кажуваже кога и шо праеме гледај си за тебе и не не зимај у уста коа не знаеш ништо за навивањето у Штип.100% сум сигурен дека ти си најголема пичка.

Штипјани секогаш имат акцијано против сите само не се замараме со вас да ви кажуваже кога и шо праеме гледај си за тебе и не не зимај у уста коа не знаеш ништо за навивањето у Штип.100% сум сигурен дека ти си најголема пичка.
Auuuu dali toa se javi drug kandidat za mak.tifo 1 hahahah abe kade ste akcijale pa vie ziti se?

Што треба да знаеме, сите знамиња ви паднаа, се радувавте што шкендија помина место Вардар. Лично бев на таа утакмица коа цела штипска публика се радуваше кога видоа дека шкендија даде гол што уште не ми се верува дека тоа можеше да се случи. Па дури и напатените козари ви се пуштија и ве разбркаа пред стадион док пола ваша група бега назад што убаво се гледа на снимката. Од тоа ваше акцијање е само ишкртан графит во Скопје кај што пишуваше "вратете ги заставите" и неколку слики од 50 килаши со фантомки дуксери, демек се криат види не опасни као никој нема да знае кои се а 15 души се вкупно у група...

Некад стварно ме фаќа језа коа ќе ми текне каква ни е целава навивачка сцена, сведена на самопрогласени бр1, дирлади по крштевки, чегевара-наци орки што хоџи ги смируваат, нека знаат добро сите најаки се кратерите, лебари со ручни сирени од 60тите со еден локален шериф воџа на шипка и девојчиња и старци од по 65+ пред него, другиве пак 10 години ги нема и оп едно издание у салу сс 20 душе и види нас сви кур да ни пушив ми смо хулигани па после мало извињоњо у полициску станицу, викенд траума у вторник, па на крај и скопскиве "навивачи" што ги мрзи и до стадион и сала да отидат а толку тимови и потенциал има да се подобрат работите и да заличат на нешто. Коа ќе ми текне само пред 10-15 год какви здрави групи беа и Комити и Чкембари, Фемили, ЦПБ, Кумани, Лозари па и мали групи ко Пирати живуркаа, а Багабонти иако мали увек добри изданија. Ова денес што го гледам е ТРАГЕДИЈА, со исклучок на поедини групи со континуитет и по некое ретко добро издание на другите групи...

И јас кога бев помал се радував вака кога ќе се вратеа на трибина. Убаво е што има размрдување во вакви градови затоа што еден млад човек не остана. После сфатив дека ваквите групи се враќаат само откако управите најчесто со општински пари, преку партиски лица се активираат пред избори и преку некои локални партијаши активираат некаква форма на навивачка група. Локални партиски бараби ќе соберат деца колку да пејат песни од пред 30 години, ќе вртат со сирени ба трибина. Ништо навивачко нема кај нив. Ќе им направат реквизити, ќе се собираат една полусезона додека трае бумот бидејќи немаат резултати со децении и после избори распад систем. Тие деца ќе преминат во партиски паразити, ниту знаат нешто за навивање, ниту имаат чиста љубов кон клубовите што ќе ги влече и во најумрена лига да ги следат од трибини (не мора ни да навиваат). Ниту може да поттикнат нови генерации да се одвојат од зависноста од партии.

Види го знамено на Кратери, онакви сликички со навивач со шалче праќавме преку инфраред во 2007 година. Фали уште бајрак со слика "од ганџа се умира само кога ќе те фатат алфи" и да се вратиме 20 години во минатото.
Само да дополнам имаа банер со слика од ѕинго на ограда пред едно коло или две ,шо да прајме поќе муабет иако имаме речено и стојам зад тоа убо е да опстојуваат групите од внатрешноста треба да му се дај шанса поарно да бидат на трибина и напрат другарство од колку ништо да нема не можи сите да бидат по пс најважно е да имаат константност

Auuuu dali toa se javi drug kandidat za mak.tifo 1 hahahah abe kade ste akcijale pa vie ziti se?

Што треба да знаеме, сите знамиња ви паднаа, се радувавте што шкендија помина место Вардар. Лично бев на таа утакмица коа цела штипска публика се радуваше кога видоа дека шкендија даде гол што уште не ми се верува дека тоа можеше да се случи. Па дури и напатените козари ви се пуштија и ве разбркаа пред стадион док пола ваша група бега назад што убаво се гледа на снимката. Од тоа ваше акцијање е само ишкртан графит во Скопје кај што пишуваше "вратете ги заставите" и неколку слики од 50 килаши со фантомки дуксери, демек се криат види не опасни као никој нема да знае кои се а 15 души се вкупно у група...

Некад стварно ме фаќа језа коа ќе ми текне каква ни е целава навивачка сцена, сведена на самопрогласени бр1, дирлади по крштевки, чегевара-наци орки што хоџи ги смируваат, нека знаат добро сите најаки се кратерите, лебари со ручни сирени од 60тите со еден локален шериф воџа на шипка и девојчиња и старци од по 65+ пред него, другиве пак 10 години ги нема и оп едно издание у салу сс 20 душе и види нас сви кур да ни пушив ми смо хулигани па после мало извињоњо у полициску станицу, викенд траума у вторник, па на крај и скопскиве "навивачи" што ги мрзи и до стадион и сала да отидат а толку тимови и потенциал има да се подобрат работите и да заличат на нешто. Коа ќе ми текне само пред 10-15 год какви здрави групи беа и Комити и Чкембари, Фемили, ЦПБ, Кумани, Лозари па и мали групи ко Пирати живуркаа, а Багабонти иако мали увек добри изданија. Ова денес што го гледам е ТРАГЕДИЈА, со исклучок на поедини групи со континуитет и по некое ретко добро издание на другите групи...

Секогаш сме го браниле градо и така ќе остане, а тоа дека вие сте патриоти другите не се, не ви држе вода смешно е. Целио мабет е збореш за ланскио снег дај освести се малце скопски.

кај заминала темава БРАВО, се објаснуваат групиве кој е патриот, а кој не е патриот алал да ви е на паметот на сите.
Ставај клуч.

кај заминала темава БРАВО, се објаснуваат групиве кој е патриот, а кој не е патриот алал да ви е на паметот на сите.
Ставај клуч.
а најжално е што највеќе скопајни се објаснуваат кој е најголем патриот, а на реклама за кампања за шипска партија нивни член дома му иде бујар, и овој со сет акл вика ќе гласаме друже за тебе ...

Ф.К. ПЕЛИСТЕР 0:0 Ф.к. Шкендија
06.10.2025 | ПМФЛ

Дождот и лошите термини ,,не ни пречат”, резултатот не ни менва, ние сме тука и кога боли и кога се слави!

Недела 12.10 во 17:30ч, нашиот Пелистер го пречекува Динамо Букурешт на стадионот ,,Под Тумбе Кафе”, во рамките на прославата на 80 годишниот јубилеј на ФК Пелистер и 40 годишниот јубилеј на Чкембари!

IMG_7913.jpeg

а најжално е што највеќе скопајни се објаснуваат кој е најголем патриот, а на реклама за кампања за шипска партија нивни член дома му иде бујар, и овој со сет акл вика ќе гласаме друже за тебе ...
Земав да ги гледам видеава едно по едно, да го најдам за кого се работи. Очекував да видам двајца од постарите ликови кои не се македонци. Ама згрешив.
Дечково од видеото прв пат го видов на трибина пред 2 години и од тогаш го гледам често. Не знам дали е несалам, ама стално е издрогиран до максимум и доаѓа сам. Никаков репер не е за Комити, тоталка небитна фигура во групата. Верувам никој не го видел видеото инаку помладиве што ја водат групава ќе го набркаа досега (ако веќе не го направиле тоа), мада и да го видат некако видеово, 90% нема ни да го знаат кој е. Секогаш имало почит кон членовите кои доаѓале од етнички мешани средини со малцинство македонци и дел од нив биле и во јадрото на групата. Ама да снимиш рекламен спот за ДУИ е премногу.

Од друга страна и неговата ситуација е жалосна. Четири деца, не работи, македонец во Чаир.
Лесно е да продаваш памет во чиста македонска средина, оди живеј со индијанцине да те видам. Ги отселија сите македонци во периодот до 2010 со правење притисок, овие што се останати се или сиромаштија што нема кај да оди или некои што им се погодило соседи да им се староседелци со кои стоеле добро од времето.
Друга работа е што македонските партии воопшто немаат кандидати колку што знам.
Не го оправдувам, ама во неговата ситуација можеби и го разбирам.

Јас можам да кажам за себе дека сум доста активен последниве неколку години, вчера го видов неговото видео со Бујар, ама искрено појма немав дека овој некогаш се појавил на трибина со Комити, сега од форумов дознавам, стварно врска немам кој е човекот, воопшто не ми е познат и баш се изнанадив што вика Сајбер дека бил активен.

После ова најверојатно нема ни да го видам.:D

Сепак така ако гледаме може пола машки од Скопје барем некогаш во животот имаат дојдено на трибина со Комити, на секој натпревар има по некој нов лик, не може да се води евиденција за секого што доаѓа и сите да ги декларираме како членови на групата.

Јас можам да кажам за себе дека сум доста активен последниве неколку години, вчера го видов неговото видео со Бујар, ама искрено појма немав дека овој некогаш се појавил на трибина со Комити, сега од форумов дознавам, стварно врска немам кој е човекот, воопшто не ми е познат и баш се изнанадив што вика Сајбер дека бил активен.

После ова најверојатно нема ни да го видам.:D
Памтам фаци, а и секогаш ме поздравува, ама не сме се знаеле :D

Кај ќе го памтиш, само оди да се дрогира, пола утакмица во вц ја поминува.
Петарда ко оној манастир што го стававме да води навивање на заебанција. Тие што биле активни меѓу 2014-2018, ќе знаат за каков лик зборам.
Ко ќе остарат ќе се рамниште со А**н од Чаир, Р**е, Гу**т...

Мене ми е енигма од каде па штипјанецов дознал дека дечково оди на запад :D

Па кога навивате у Штип само кога нема гостински навивачи ☠️
Автоматски споено мислење:

Вас ни на кур не ве ставам Комити ве распаднаа Лозари ве шутираат у сред град балисти ги примате на трибина ајде гитла да не ве гледаме за резил сте

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom