Крштевање

• Креатор на темата Креатор на темата zmija1
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте крстени ?

• Да

Гласови: 19 95,0%
  • Не

Гласови: 1 5,0%

• Вкупно гласачи
    20
Ја не посака туѓу смрт, него само сакаше бијонс да ми одговори на прашање зшто вешто га избегнуеше 2-3 недеље там у некоју си тему за Хелио или Месечину.
Затој ву пиша на шалу ако не одговори да умре до среду.
Еве неколко среде пројдесфа и она е жива.
Иако не одговори.

Не ги вреѓам религие, сакам само људи да имаф сфој стаф без разлику што су по веру, да стаиф прст на чело и да размислиф дали е тачно и праведно сфе што она ги пропагира.
Ахххх...да знаеш само колку пати верниците си ставиле прст на чело, колку пати се откажале од Бога, колку пати го прашале што прави, зошто дозволува да се случуваат катастрофи кај народите, војни, болести итд...
Но, но сепак се надеваме на нешто, веруваме повторно во него, му се молиме да ни прости, се каеме....И нели тоа е наша работа, почитувај ја, како ние што те почитуваме тебе и твоето неверување.

Ахххх...да знаеш само колку пати верниците си ставиле прст на чело, колку пати се откажале од Бога, колку пати го прашале што прави, зошто дозволува да се случуваат катастрофи кај народите, војни, болести итд...
Но, но сепак се надеваме на нешто, веруваме повторно во него, му се молиме да ни прости, се каеме....И нели тоа е наша работа, почитувај ја, како ние што те почитуваме тебе и твоето неверување.
Биди добар за себе и околину, праи што мислиш дека е праведно и разумно.
Не се замарај дали нешто што се вика бог ке ги слуша тфои безпотребни молитфе и дали ке постиш у петак или нема да чистиш за празници.

Ако нешто постои, веруј ми нема да се замара дали Вруќа ги праи овија стфари или адети.

Тој нешто можда не е креирало нас и сфе около нас и смо пуштени сами на себе.

Еве пример како може едн исто бог да има различни правила за различни верски групе.

Бла бла блаааа

Блат миииии
Нека пораснеф и нека се социјализираф и нека научиф што е живот, природа и што е религија, па сами нека си се крстиф, никој не ги брани.
Тој е избор на њима и нема што ја да се мешам иако сам ги татко.

А веруј ми дека од мене ке научиф много и веруј ми дека сс силу нема да ги праву атеисти или агностици.
Нека напраиф сфое нзс и нека си бидеф што сакаф.

Ипак фала на совет.Амин.

Взаемна љубаф, здравје и сфе друго постои и без верување у нешто недокажано.
Се е супер парва тоа, сите што се надвор од Православие може да си прават што сакаат и нема тука што православните да се мешаат и да наметнуваат.
Може да кажат ако бидат прашани, или ако се побара тоа од нив.
Тоа е мојот став секако

Истото се очекува и од другите кон православните.
За да нема двојни аршини, нормално.

Последната твоја реченица кажува колку си ти назад со библиска Историја.

Нека даде Ацид амин и нека се ангажира за формални дебати, кога сакаш пријател ќе ги решиме дилемите

Се е супер парва тоа, сите што се надвор од Православие може да си прават што сакаат и нема тука што православните да се мешаат и да наметнуваат.
Може да кажат ако бидат прашани, или ако се побара тоа од нив.
Тоа е мојот став секако

Истото се очекува и од другите кон православните.
За да нема двојни аршини, нормално.

Последната твоја реченица кажува колку си ти назад со библиска Историја.

Нека даде Ацид амин и нека се ангажира за формални дебати, кога сакаш пријател ќе ги решиме дилемите
Океј, у минато религие и верувања и те како су имале големи предности за да бидемо подобри, да се сакамо и да не праимо лошо, ама ск и у древну историју не смо на исто ниво на размислување.
Ск знаемо што е универзум, што е слнце, што е живот, што е морал, како праилно да се понашамо без да се плашимо од божји суд.

Мое мислење е дека доста беше да веруемо у нешто што различни цивилизацие верувале и обожувале без грам доказ за никакфо божјо постоење.

Апдејтирани смо више,.за да биду добар, не ми треа некакфа сфета књига или некакаф ритуал за да се протну у некакфо си царстфо небесно после смрт.

Океј, у минато религие и верувања и те како су имале големи предности за да бидемо подобри, да се сакамо и да не праимо лошо, ама ск и у древну историју не смо на исто ниво на размислување.
Ск знаемо што е универзум, што е слнце, што е живот, што е морал, како праилно да се понашамо без да се плашимо од божји суд.

Мое мислење е дека доста беше да веруемо у нешто што различни цивилизацие верувале и обожувале без грам доказ за никакфо божјо постоење.

Апдејтирани смо више,.за да биду добар, не ми треа некакфа сфета књига или некакаф ритуал за да се протну у некакфо си царстфо небесно после смрт.
Знаеш сам дека јас и ти се согласуваме за многу работи од таа гледна точка.

И некои твои замерки во однос на гробишта имаат солидна основа, но за тоа повеќе во другата тема.

Мојата замерка кон тебе е дека ти не си свесен против што застануваш.
Доволно одговори сум прочитал за да дојдам до тој заклучок.

Знаеш сам дека јас и ти се согласуваме за многу работи од таа гледна точка.

И некои твои замерки во однос на гробишта имаат солидна основа, но за тоа повеќе во другата тема.

Мојата замерка кон тебе е дека ти не си свесен против што застануваш.
Доволно одговори сум прочитал за да дојдам до тој заклучок.
Не застанују ја протиф ништо.
Сфе док тој ништо не ми докаже дека постои у такфу форму како што веруете Ви.

Пристрасност брат, пристрасност.
И необјектиност.
Сфи верници сте исти од цел сфет, сфак си брани сфое.

Некој си од Саудиску или некој си Камбоџу или еве напимер од Хрватску ке каже ДА, Датум е упрао и Православје е вистинска религија.
Муда Маријанови.

Јован ги крстеше луѓето во вода и велеше-Ќе дојде по мене Оној што ќе ве крсти со оган и светиот Дух на кој не сум достоен ни сандалите да му ги одврзам..Прашањето ми е зошто после Него пак се навраќаме на крштевање со вода?Со тоа го негираме Него и Неговото воскресение де факто а и де јуре богами..

Јован ги крстеше луѓето во вода и велеше-Ќе дојде по мене Оној што ќе ве крсти со оган и светиот Дух на кој не сум достоен ни сандалите да му ги одврзам..Прашањето ми е зошто после Него пак се навраќаме на крштевање со вода?Со тоа го негираме Него и Неговото воскресение де факто а и де јуре богами..
Кој ти кажал дека крштевање е само со вода или само со оган?
Напротив крштевање е со двете.

Што подразбираш под „оган“..?

Јас може да ти предложам што да прочиташ, ако одговара

Матеј 3:11, Матеј 28:19, Акти на апостолите 2:3-4, Јаков 3:6

секако дека не мора у реалност, затоа што има секакви (атеисти, сатанисти и др.)

Затоа реков - според мене. IMO значи според мене, скратено од in my opinion.

Има луѓе што си ги силуваат или убиваат децата, што ги продаваат. Не очекувам од нив да направат нешто добро за своите деца.

Немора да се крсти после 40 дена , може и кога ќе потпорасне и зајакне имунитет.
Секако ова е за православни

Кој ти кажал дека крштевање е само со вода или само со оган?
Напротив крштевање е со двете.

Што подразбираш под „оган“..?

Јас може да ти предложам што да прочиташ, ако одговара

Матеј 3:11, Матеј 28:19, Акти на апостолите 2:3-4, Јаков 3:6
Под оган подразбирам да ти гори срцето по вистината и да трагаш по неа,да не си "лажен" пред луѓето,да не носиш маска,да не си дволичен,да немаш задни намери за некои ситни интереси,да не си "курва играч" итн..

секако дека не мора у реалност, затоа што има секакви (атеисти, сатанисти и др.)

Затоа реков - според мене. IMO значи според мене, скратено од in my opinion.

Има луѓе што си ги силуваат или убиваат децата, што ги продаваат. Не очекувам од нив да направат нешто добро за своите деца.
Не иди у крајност, силувачи,атеисти,сатанисти...

Може да су нај нај обични људи, фини, културни, домаќини, а да не га крстиф дете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom