оф мори мајко!Не, сметам дека тоа е начинот за идно обединување на Македонија, за мене е само битно тие луѓе после вадење на тој гаден пасош да си заверат изјава на нотар дека лажеле, бугарија ако е глупа нека продолжи да дава пасоши на кој стигне, таксист ти си последен на кој треба да кажувам кое е моето потекло, само смут правиш ништо друго.
Знаеш меѓу твоево гледање и како мали Перица ја разбира политиката и нема некоја разлика.
И откако ќе дадат изјава на нотар останува прашањето кога лажеле првиот вториот или 100-иот пат, одговорот е СЕКОГАШ.
Еднаш предавник секогаш предавник!
Појма немам кои се ставовите на Димче.Се нешто кажуваш а ставовите ти се исти како на Апасиев, изјасни се ти каде ја гледаш Македонија не туку лепи етикети.
Би сакал Македонија слободна ама по се изгледа мене не ме есапат, проблем им било да врата насилно наметнато име не па да градат држава па уште и слободна.
Да!Ај вака да те прашам мислиш дека Бугарија би дала милион и пол пасоши на Македонци?
Голема Бугарија или санстефанска Бугарија.Какви последици ќе има тоа по Бугарија си се запрашал?
Интелектот (Мудроста) не е во годините ами во главата.Старите викаа хартија трпи се, ама ти изгледа тоа не го разбираш ниту мислиш за својата држава и својот народ и нација.
Инаку според се до сега (освен познавања на некои историски настани кои пак погрешно ги инерпретираш) напишано од твоја страна појма немаш како се гради и чува држава, што е тоа што една држава МОРА да го практикува за да би постоела како држава.