Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Не верувам дека Гласнер ке ризикува да дојде во овој Јунајтед на сред сезона, со играчи како Шо, Мегваер, Дало, Угарте, и со тотално небалансиран тим, и да си ја поебе стекнатата репутација. Овој би дошол само преку летото, кога би можел да купи играчи од средина и одбрана по негов терк. Тројката напред е доволно добра.

Мичел и Муњоз ораат, тие што играат фантази знаат подобро за што зборувам. Вортон е светска класа играч, кој не се плаши да даде топка меѓу линиите. Сар и Матета кинат. И ова е патем тим кој ги продаде Олисе и Езе, две сезони по ред.

Ќе ви го речам па нека изгорам,100 посто сум сигурен дека не напињал многу за среден ред,кај нас средината е експоузд ради тоа што имаме лоша одбрана и вингбекови. Во идеалниот систем на Аморим средината или креаторите не се најбитните,замислата е да си ја работат работатата ама да се по релаксирани да дистрибуира топки и да спречи некој контра напад,Винг бековите се најбитните ама кај нас се каша попара,вчера на моменти Мбумо го видов на средината,Далот некаде во нападот,Шаде го мина на неколку пати како да не постоеше,онака квалитетно со гол шанса со се. Левата страна иако е по непокриена е по здрава со Доргу ма да и он не е нешто. Се на се ако крилата и вингбековите не функционираат како што треба ,средината е таа штоетреба да креира нешто а таму сме тенки и често грешиме.

Кога веќе спомнавте, многу интересен момент ми е Аморим - Далот врската. Далот се враќа од повреда (или што би рекле други болница) и одма зацементиран во прв состав, што нормално се виде како многу погрешно потег. Сите видовте како го поминуваа по негова страна, малтене го праќаа по бурек и цигари цел натпревар, и тоа секогаш завршуваше со некаква гол шанса за противникот.
Мистерија ми е како тоа Аморим не виде дека играчот не му е спремен за прв тим, и толку ли немаше други спремни играчи за таа позиција па мораше да игра баш со него. Истиов муабет слободно може да се каже и за Бруно, кој по секоја цена мора да игра секогаш па ако треба и надвор од позиција.
По ова мене ми делува дека си ги фаворизира неговите без разлика дали дали се спремни или не и дали прават штета на колективната игра, битно мора да се игра. Ова е јасен показател колку е точно часот со Рубен Аморим на кормилото на Манчестер Јунајтед, едноставно делува изгубено или по мое чиста певара од "стратег".

Аморим не знае во моментот пред било која утакмица кои му се најдобрите 11. Абе колку сака некој нека го прави професионалец и дека тоа му е работа. Не знае.

Аморим не знае во моментот пред било која утакмица кои му се најдобрите 11. Абе колку сака некој нека го прави професионалец и дека тоа му е работа. Не знае.
Како беше муабетот, "јас ништо не знам, бев во подрим, ништо немам видено, тука само работам"

Веројатно сите знаат дека деновите на Аморим се одбројани. Се фаќа низок старт, се учи јазик, се тренира желудац за pie&mash, се договара добар психијатар за 280 дена дожд.

Кога веќе спомнавте, многу интересен момент ми е Аморим - Далот врската. Далот се враќа од повреда (или што би рекле други болница) и одма зацементиран во прв состав, што нормално се виде како многу погрешно потег. Сите видовте како го поминуваа по негова страна, малтене го праќаа по бурек и цигари цел натпревар, и тоа секогаш завршуваше со некаква гол шанса за противникот.
Мистерија ми е како тоа Аморим не виде дека играчот не му е спремен за прв тим, и толку ли немаше други спремни играчи за таа позиција па мораше да игра баш со него. Истиов муабет слободно може да се каже и за Бруно, кој по секоја цена мора да игра секогаш па ако треба и надвор од позиција.
По ова мене ми делува дека си ги фаворизира неговите без разлика дали дали се спремни или не и дали прават штета на колективната игра, битно мора да се игра. Ова е јасен показател колку е точно часот со Рубен Аморим на кормилото на Манчестер Јунајтед, едноставно делува изгубено или по мое чиста певара од "стратег".
Брат Мазрауи повреден, Диало имал смртен случај и е ослободен од клубските активности кого друг да стави освен Далот?

Иначе по Саутгејт и Потер ќе добијат работа пред било кој друг. Бадијала си маштаме по Гласнер, Ираола и ресто.

Последно уредено:
Добро бе па тие мозок немаат, запнале по Потер и Саутгејт. Имали некој саглам во клубот ? Што се случува со нас ни тие незнаат. Можеби ги имаме најнеспособните сопственици и менаџер во историјата на фудбалот.. па до толку не интелигентни да се не ми се верува.

Што кур не го продадоа Бруно ? Кој ке плати 100м налето за 31 годишник? Ако беше продаден средината ке ни беше средена на негово место би играл Куња. Капитенот премногу не кошта и во финансии и во бодови.

Кој и да дојде ( само тие двајца погоре не ) ке има солидни резултати за разлика од магарето на клупа. Еве ако е слободен светиот дух нека го носаат. Се прилагоди со тоа што имаше во Форест, направи систем спрема играчите не негов да форсира и да удира со глава во ѕид. Евреите не упропастија племето нивно уште серкото фалеше за монти пајтон да биде целосен.

А и Куња о Бруно не соработуваат многу дали има некаква нетрпеливост меѓу нив незнам,многу нема додавање меѓу нив или заедно нешто да искреираат. Пак како да се формирани кланови

Се сложувам, на Аморим, до глава можат да му дојдат (само) португалците (Бруно и Дало).
Не тоа што ги игра, туку што не ги вади кога се многу слаби.

Разбирливо е за Бруно...
Многупати, без него на терен сме биле мизерни.
Но, Меино е добра алтернатива, и иако не е истиот играч од пред 1-2 сезони, нема изговор што не го ставаат повеќе во игра.

Дало не е ни за трета замена, но магично се протнува на терен.
Лошо е што немаме голем избор на бекови (кој слаб, кој повреден, младинците или недоволно добри или продадени), па португалецов добива премногу шанси.

На Бруно некако ќе му помине еден во десет обиди за асистенција, но Дало е тотална катастрофа и напред и назад.

Рецепт за успех: умерена употреба на португалски зачини.

Гледав пред малку Атлетико - Реал. Детево од кај нас што отиде во Бенфика, па во Реал, Карерас, ужасна утакмица, грешка по грешка. Можеби ке испадне одличен лев бек, ама делува дека е ни приближно готов производ. Гледајте во колку од головите е таргетиран и колку од головите се на негова душа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom