Што има да се секирам јас за расипани јаболка во некоја партија ако не ја чувствувам за своја? СДС и ДПНЕ се најголемото зло што и се десило на Македонија после ВСВ2...Според мене дури нивната штета е поголема од онаа на учк во 2001ва....
ВМРО е Македонија, на сите нас. Треба да се забрани сквернавење на името на ВМРО за партија, особено на клептомани и лицемерни, газољупци што само функции ги интересираат... Што ме мене курот боли за таа партија да се исчистела од расипаните јаболка? Тоа е тоа што ти го викам, ти си дпне, само малку не те играат и критикуваш ама онака половично. Што треба да направат повеќе, за да ти стани јасно дека овие немаат ни в од вмро?
Има тука вистина, патриотчињата си се закопуваат секогаш кога ќе дојдат на власт, а дадени им се многу шанси од народот за да си го обелат образот и да направат нешто од државата.
Константно маваат на патриотизам пред избори ама пост-избори си се враќаат на криминалните шеми и си прават монопол од државата(како и нивните претходници), си подаваат тендери, фамилијарно се подржуваат, си ги штитат свиркачите и штетниците а народот само пати ли пати.
Тие од најнискиот ешалон прават пиздарии и си ги прљаат рацете а они ги штитат.Они им ги прават сите срања кои искачаат на вести откога се направени.
После некое време кога ќе дојдат до функција, излага на виделина нивната историја и се што праеле..
Затоа секој 2 во партија е со прљав веш
На страна тоа што излажа цвиќерашот за името, апсолутно се покажа дека нема капацитет да биде лидер на една партија, не пак да ја води државата.
Димче Хамас(кој е далеку поголем дебил од него ) е во право за неколку работи, цела оваа постава на власт се лебарки кои некогаш беа 3 ешалон во времето на Груевски, си лепеа етикети и беа со партијата кога беше осакатена и сега дојдоа на ред да лапаат функции.
Во ДПМНЕ се вреднува лојалноста, не квалитетот.
Во Македонија нема партија каде што квалитетот се вреднува, тука спаѓа и комунистичка Левица.