Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
евреите од друга страна не сакаат нивните мртви и убиени да бидат на цел интернет за да ги гледаат.
Значи не мора да постојат снимки и докази, едноставно ќе им веруваме.

И пази си ја противречноста во овде две последователни реченици:
палестинците си го побараа и сега си го добиваат.
Ова што се случува моментално и високите цивилни жртви е затоа што хамас се крие во населени места меѓу цивили. Ако сакаш да обвиниш некој зошто има цивилни жртви, ќе ги обвиниш хамас.
Ако Хамас е крив, тогаш како тоа „палестинците си го побараа“??
Израелски рецепт за ахем - намагарување гојими: Пушти ги Хамас да дивљаат, потоа почни со конечно решение, со систематско убивање, геноцид и етничко чистење на Палестинците. Тие Палестинци што ќе преживеат, пушти им ги на гојимите да им прават бељи.

Добар patsy наместија, продолжете да се занимавате со рандом дете што нема благе везе со настанов. Ќе чекате 2070 да ви кажат дека се ЦИА или МОСАД кога ќе биде дешавкава тотално небитна.

Не е намештаљка ова пошто го имаат типот. Е сега овој ако се лизне на лушпа од банана до судењето би било сумљиво.

Значи не мора да постојат снимки и докази, едноставно ќе им веруваме.
Истиот ден кога се деси имаше цели групи на социјалните мрежи што споделуваа што се дешаваше и тоа снимките беа од хамас терористите. Изгледа ти го преспа цел 7ми Октомври, ништо не си видел тие 3-4 дена дирек што беше стримовано од хамас. Откако социјалните мрежи ги тргнаа видеата, ти магично сакаш да ги видиш. Ти реков, пушти им во амбасада емаил нека ти ги пратат доказите. Мене не ми требаат оти во живо ги гледав.
Ако Хамас е крив, тогаш како тоа „палестинците си го побараа“??
Израелски рецепт за ахем - намагарување гојими: Пушти ги Хамас да дивљаат, потоа почни со конечно решение, со систематско убивање, геноцид и етничко чистење на Палестинците. Тие Палестинци што ќе преживеат, пушти им ги на гојимите да им прават бељи.
Кој е во хамас? Штрумфовите?

Не употребувај збор што не го знаеш неписмен еден.

Кој е во хамас? Штрумфовите?
Сите Палестинци се Хамас?
А во Западниот Брег каде што нема Хамас, и таму сите се Хамас? Затоа и на Западниот Брег ги убиваат и етнички ги чистат?

И не, без докази не им верувам ништо на ционистите. Сега кога се откри како неспособен за објективна дискусија за Израел и САД, ниту тебе ти верувам дека било што конкретно си видел - дали тоа што си го видел се докази, или се наративата која ти ја продале... Чекај, навистина очекуваш дека светот верува во тоа „имаат докази ама не ги покажуваат“ (освен на добрите гојими, за нив може). Кога ќе видиме тогаш може да дискутираме за докази. Дотогаш нема докази, така стојат работите во реалниот свет.

Сериозно. Кажи кога ќе наминеш наваму. Имам неколку моста за продавање, евтино ќе ти ги дадам. :unsure:

Последно уредено:
Култот на смртта во Газа се гордее со сликање и фабрикување на нивните мртви, евреите од друга страна не сакаат нивните мртви и убиени да бидат на цел интернет за да ги гледаат.
dosta se iznagledavme filmovi za holocaustot veke 70 godini.

Сите Палестинци се Хамас?
А во Западниот Брег каде што нема Хамас, и таму сите се Хамас? Затоа и на Западниот Брег ги убиваат и етнички ги чистат?

И не, без докази не им верувам ништо на ционистите. Сега кога се откри како неспособен за објективна дискусија за Израел и САД, ниту тебе ти верувам дека знаеш за што си зборуваш - дали тоа што си видел докази или наративата која ти ја продале... Чекај, навистина очекуваш дека светот верува во тоа „имаат докази ама не ги покажуваат“ (освен на добрите гојими, за нив може).

Сериозно, кажи кога ќе наминеш наваму. Имам неколку моста за продавање, евтино ќе ти ги дадам. :unsure:
Оди биди му потпарол на хамас бе Ване ако си толку засегнат. Што тинкаш на форумов. По пат земи си речник за да видиш дефиниции на зборови за да знаеш што зборуваш.
Шабат Шалом Дарлинг. И евреите ги гледале, затоа не сакаат да бидат ставени во гасни комори од хамас.

евреите од друга страна не сакаат нивните мртви и убиени да бидат на цел интернет за да ги гледаат.“

Хаха, Нема попрофесинални „жртви“ од нив, буквално никогаш не испуштаат прилика да објаснат и да покажат колку се они и сега и порано жртви во суровиот свет полн со мусли и антисемитски гојими.

Тотално нема шанси да постојат докази за убивање цивили а истите да не бидат вртени 24/7 по билборди на улиците во американските метрополи.

Јузе не знае веќе што да каже, во круг се врти со менталните гимнастики за бранење на ционистичките наративи. :(
Автоматски споено мислење:

Оди биди му потпарол на хамас бе Ване ако си толку засегнат. Што тинкаш на форумов. По пат земи си речник за да видиш дефиниции на зборови за да знаеш што зборуваш.
Легендата вели дека Јузе навистина некогаш во дискусија за Израел или САД, не ги игнорирал фактите и аргументите на соговорниците.

Фала. Што ми ги потврдуваш тезите со ваквото детско спинување и провоцирање. :)

евреите од друга страна не сакаат нивните мртви и убиени да бидат на цел интернет за да ги гледаат.“

Хаха, Нема попрофесинални „жртви“ од нив, буквално никогаш не испуштаат прилика да објаснат и да покажат колку се они и сега и порано жртви во суровиот свет полн со мусли и антисемитски гојими. Тотално нема шанси да постојат докази а истите да не бидат вртени 24/7 по билборди на улиците во американските метрополи.

Јузе не знае веќе што да каже, во круг се врти со менталните гимнастики за бранење на ционистичките наративи. :(
Автоматски споено мислење:

Легендата вели дека Јузе навистина некогаш во дискусија за Израел или САД, не ги игнорирал фактите и аргументите на соговорниците.

Фала. Што ми ги потврдуваш тезите со ваквото детско спинување и провоцирање. :)
хамас ќе ти пушти пофалница за мвп каур. Затоа што ја шириш исламистичката пропаганда за нив. Како што се транџите опседнати со љгбт така ти си со хамас.

Не можеш да направиш разлика од Болтон и Банон тука ќе изиграваш мудрец.

Јузе дај бе немој да си инаетчија

Инфилтрирани се длабоко во Иран многу одамна , дај освести се што праиш муабет

Geno - ethnicity
cide - murder

Дали тој ден го снема еврејскиот народ?
По кои дефиниции се водиш ти? По тие на ОН?
https://youtu.be/9jsJYHuGPms?si=h4JerbKJs3tN99Gc

12:38-12:50

Ете ти, нивен чоек ти дава дефиниција
Кажи Јузе,да не умреа сите Арапи и Евреи,а бате?

Двете страни се џган од луѓе, незнам тука што е нејасно..
Сега ќе ги браниме ние евреите против муслиманите.. важи нема проблем.

Ама на верска основа битно они се удружени против Христијаните (y)

Јузе дај бе немој да си инаетчија

Инфилтрирани се длабоко во Иран многу одамна , дај освести се што праиш муабет

Geno - ethnicity
cide - murder

Дали тој ден го снема еврејскиот народ?
По кои дефиниции се водиш ти? По тие на ОН?
https://youtu.be/9jsJYHuGPms?si=h4JerbKJs3tN99Gc

12:38-12:50

Ете ти, нивен чоек ти дава дефиниција
Кажи Јузе,да не умреа сите Арапи и Евреи,а бате?

Двете страни се џган од луѓе, незнам тука што е нејасно..
Сега ќе ги браниме ние евреите против муслиманите.. важи нема проблем.

Ама на верска основа битно они се удружени против Христијаните (y)
Не е Гено и Циде, зборот има строга дефиниција. Не трасираме извор на зборот, зборуваме за значење. Зборот беше дефиниран во ООН 1948ма.

Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide

Approved and proposed for signature and ratification or accession by General Assembly resolution 260 A (III) of 9 December 1948 Entry into force: 12 January 1951, in accordance with article XIII

In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with
intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as
such:
(a) Killing members of the group;
(b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
(c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its
physical destruction in whole or in part;
(d) Imposing measures intended to prevent births within the group;
(e) Forcibly transferring children of the group to another group.

Извор дирек од ООН: https://www.un.org/en/genocideprevention/documents/atrocity-crimes/Doc.1_Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide.pdf

https://mk.wikipedia.org/wiki/Геноцид

Мене не ме интересира многу ни Израел ни Палестина. Мене ме интересира САД и Македонија. После тоа иде Ване и на сите теми само папоти за израел ова, израел она. Секоја ебена тема ете го попува за евреите.

1001 зошто, 1001 затоа што евреите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom