Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

@fennel aко сакаш да видиш како изгледа неинтелигентен играч, ете ти го Угарте. На 40 метри од гол, со празен простор пред него, и вишок соиграчи напред, шутна на гол. Јунајтед притиска да ја врати топката пред голот на Арсенал, непотребен фаул.
Автоматски споено мислење:

Да де, Аморим е крив за мечот, пошто го имаме на клупа Донарума, а не племенскиот водач од Африка.
Види, за неинтелигентни има троа повеќе. Јас у тој кош и Далот, Мегваер, де Лихт и голманите би ги ставил.
Разликата е што Угарте денеска не нервираше 30 минути, овој ќумбево 90.

Сума сумарум, има напредок да, заслужен пораз ... и ако не почнат другите да се вложуваат и тој напредок што го прават Мбуемо и Куња ќе згасне зашто без подршка од остатокот од тимот ќе прегорат после 10 кола.
Фали играч креативец во средина, и фали голман што има две раце (лева и десна) и мозок нормално.

Мбуемо и Куња ќе ги биде, Шешко допрва ќе видиме. Средина немаме но тоа веќе го знаеме сите. Мора играч таму + голман. И добро Аморим знае да смени формација некогаш? Губиш, извади еден од 3те штопери пушти го Зиркзе, Мејно...

Добро делувавме во поголем дел од натпреварот. За голот и прекините, што да се каже, болна точка ни беше, а и ќе биде, дур не дојде друг голман и не најдеме решение, тренер за тој дел, ама некој асален. Буквално се дозболува во петерец да ни паѓаат топки, на прекини секој тим ни ги таргетира голманите, зошто се оставени сами да се рваат со противнички играчи, а гледаме дека тие рвања веќе некоја сезона уназад, не се судат. Денес одрбраната беше добра и освен при голот, доста добро делуваше. Средниот ред, реално е крш. Јас не верувам дека Бруно ќе може да игра на позицијава на која е. Дај боже да ме демантира. Од следна утакмица Шешко ваљда ќе стартува, ама без асална игра од средниот ред, се ќе биде џабе. Куња и Мбеумо баш беа добри. Поготво вториов имаше добри делови. Амад ќе мора да крева глава кога асистира. Сите асистенции на памет му беа. Доргу солиден, а ако го споредиме со тоа како изигра Далот, многу добар. Не знам кое ќе им биде решението за средина, ама Касемиро и Угарте тешко. Вториво е класицен деструктивец, тука е само да чисти, а кога треба да носи одлуки за пас, тука е лош. Првиот, секако е класа, го има знаењето, ама скроз ја има изгубено брзината, што е пребитно.
Се на се, иако е уште рано, од некои работи може да бидеме задоволни, некои стари болки уште се тука.

Кој рече тука суптилно бранејќи го Онана дека ако тимот игра добро голманот нема мнг ефект на бодовите, епа еве брз одговор. И ќе продолжиме со вакви попивања, карма нели за Де Геа. Генерално презадоволен освен Угарте и онаа стара рана Далот и убедливо најмизерниот ни капитен. Или изморен е пак? Доргу исто безвезе ама не би го судел.
Јас сум еден од тие со такво мислење.
Бев голман на времето и знам како врва зелката на тој пазар.
Чиста математика, што помалку удари кон гол, поголема веројатност дека нема да примиш гол.
И реално, дури и во нашиот селски фудбал, обично се штити голман од страна на судијата.
Али си ојде Ферги, го снема стравот кај судиите.

сељаците од 50 минута почнаа да задржуваат време, да се превртуваат по терен, да глумат... добар муабет имаше лани Стоук да им завиди !!!

Арсенал ни играше исто како Тотенхем во финалето и овака у главно ќе ни играат сите,и тоа е наш проблем, Арсенал ништо не направи денес ни една шанса не искреираа ама не победија и одат со 3 бода кои болат и ни фалат да собираме како знаеме за да фатиме ЛШ

Угарте е типичен јужно американец без мозок.
Куња и Мбеумо најдобри од сите. Де Лихт изигра топ во одбрана. Шо и Јоро коректни.
Сега треба да покажат амбиција на пазарот за голман и играч од средината.

@fennel aко сакаш да видиш како изгледа неинтелигентен играч, ете ти го Угарте. На 40 метри од гол, со празен простор пред него, и вишок соиграчи напред, шутна на гол. Јунајтед притиска да ја врати топката пред голот на Арсенал, непотребен фаул.
Автоматски споено мислење:

Да де, Аморим е крив за мечот, пошто го имаме на клупа Донарума, а не племенскиот водач од Африка.
Ама не му замерив само за голманот, Далот исто,Амад што го пушти толку касно а не од старт.

Јас сум еден од тие со такво мислење.
Бев голман на времето и знам како врва зелката на тој пазар.
Чиста математика, што помалку удари кон гол, поголема веројатност дека нема да примиш гол.
И реално, дури и во нашиот селски фудбал, обично се штити голман од страна на судијата.
Али си ојде Ферги, го снема стравот кај судиите.
Ам точно е математички да ама денешново ја става математиката во втор план, буквално! Т.е не денешново туку година и кусур назад. Од друг агол па имаш повторно чиста математика, имаш голмани што примаат гол на 9 шута и имаш како нашиве.

Ам точно е математички да ама денешново ја става математиката во втор план, буквално! Т.е не денешново туку година и кусур назад. Од друг агол па имаш повторно чиста математика, имаш голмани што примаат гол на 9 шута и имаш како нашиве.
Таман си е и таа математика. Него како никој да се запраша, оти Онана и Бајандир одеднаш станаа киксери? Не беа такви во Италија и Турција.

Me fakja strav ako se povredi Sesko pak ke nemame spic. Hojlund ocigledno e deka ke go kiknat. Jovo na novo rabotava.
A golman mora. Za sredina ne pravam muabet, ne postoi.

Me fakja strav ako se povredi Sesko pak ke nemame spic. Hojlund ocigledno e deka ke go kiknat. Jovo na novo rabotava.
A golman mora. Za sredina ne pravam muabet, ne postoi.
Ма јок, нека продадат уште некој, бар ќе знаеме дека имаме тапа тим и ќе си чекаме 10 место без стресови. Вака демек имаме тим, играме, а резултати јок.
Обично кога ќе дојде нов тренер, мобилизација, нешто се случува. Ние дното го допираме откако дојде Аморимчо.

Па добро мајка му стара , кога последен пат сте го виделе Арсенал да се брани цела утакмица притоа да нема ни шанса за гол ? Во секој сегмент Јунајтед беше подобар. Едноставно го искористија тоа што ни е најслаба точка тоа е голманот.

Мое видување , требаше најмалку бод од оваа утакмица .

Таман си е и таа математика. Него како никој да се запраша, оти Онана и Бајандир одеднаш станаа киксери? Не беа такви во Италија и Турција.

Бајандир од секогаш си бил киксер. Не знае да командува сопствен простор, Куња му даде гол од корнер. Или Сон беше, не можам да се сетам. Лани му испадна топка од раце против Астон Вила, среќа, судијата го спаси. Онана пропадна како жетон.

Инаку, за тоа што си пишал погоре дека си бил голман, кога играш против екипа која знае да се брани, секој најмал кикс е пораз. Еве ти денес. Првиот корнер што го добија, ни дадоа гол.

Разликата денес беше што тие имаа одличен голман, ние не. Толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom