Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Како дефинираш Десница?
political-spectrum.png

Дефинирај гла, не те прашав слика да ми дадеш. Тој што ја направил сликава појма нема што е левица а што десница. Според ова гледам не знаеш што е десница.

Американска десница е слободен маркет, индивидуални права и мала влада.

Фашизмот е за голема контрола врз компаниите и маркетот, групни права и голема влада.

Вака изгледа политичкиот компас, не тоа лајното што го прикажа.

1754510825310.png

Прееска барав на лупата колку пати ТИ си го спомнал зборот Левица

Прегледај го приврзокот 452632

те молам прескокнувај ме отсега.
Што browser користиш?
Автоматски споено мислење:

Дефинирај гла, не те прашав слика да ми дадеш. Тој што ја направил сликава појма нема што е левица а што десница. Според ова гледам не знаеш што е десница.

Американска десница е слободен маркет, индивидуални права и мала влада.

Фашизмот е за голема контрола врз компаниите и маркетот, групни права и голема влада.

Вака изгледа политичкиот компас, не тоав лајното што го прикажа.

Прегледај го приврзокот 452645
Правев ваков тест ми испадна дека сум национал социалист.

Последно уредено:

Justae Verum

Слободниот пазар ја уништува планетата. Потребна е планска економија иначе до 2050 и воздух ќе снема. Нема никакви права индивидуата во капиталистичкиот свет освен ако е богат. Едино што никој не му брани е да проси на улица, да се коцка, курва, дрогира. Никој не ти дава да си над него затоа што ќе му го земеш неговото место на пирамидата па е спремен и да те убие, да си продаде мајката ако треба. Како рекол Сталин, слободниот пазар самиот себе ќе се изеде еден ден.

Ние македонците имаме искуство и со левата и со десната страна па може и полесно да поминеме. Американците и западна Европа најверојатно ќе се претворат во анархија.

Justae Verum

Слободниот пазар ја уништува планетата. Потребна е планска економија иначе до 2050 и воздух ќе снема. Нема никакви права индивидуата во капиталистичкиот свет освен ако е богат. Едино што никој не му брани е да проси на улица, да се коцка, курва, дрогира. Никој не ти дава да си над него затоа што ќе му го земеш неговото место на пирамидата па е спремен и да те убие, да си продаде мајката ако треба. Како рекол Сталин, слободниот пазар самиот себе ќе се изеде еден ден.

Ние македонците имаме искуство и со левата и со десната страна па може и полесно да поминеме. Американците и западна Европа најверојатно ќе се претворат во анархија.
img_1_1754522606422.jpg

Justae Verum

Сталин, економски експерт :icon_lol:

Justae Verum

Господе боже спаси не од вакви идиоти. :popce:

Сталин ми го цитира што му гладувала и умреле милиони луѓе, а уште толку има убиено затоа што биле со спротивни политички размислувања. Слободниот пазар и капитализмот е единствениот систем што функционира и му овозможува на поединецот со напорна работа да стекне некаква финансиска слобода. Наместо тоа, комунизмот кој го пропагирате од Левица е тотално спортивно од ова, ја убива креативноста и слободата на поединецот, и му наметнува свесно да работи за државата, а за тоа да добива мала компензација. Идеален систем за создавање на лешинари и паразити кои ништо нема да работат и создатат, а ќе бидат платени за тоа. Југославија ти е класичен пример за држава полна со паразити. Наведи ми еден пример од држава каде што комунизмот успеал и се одржал, а во тој систем луѓето се среќни и успешни? Се надевам дека ќе пропаднете како партија и никогаш нема да дојдете на чело на извршната власт затоа што со вас ќе ни се ебе мамата. Ќе ги лечиме ние хировите и комплексите на глупакот велешки затоа што слушал приказни како мал и сеа сака и он да лешинари како татко му и дедо му во Југославија. Ај губете ми се во 2025та уште со комунизам ми се бават.

Sekoj sistem ima dobri i losi strani. E sega komunizmot i socijalizmot dokazano, vo mnogu drzavi na razni kontinenti od razni narodi isprobuvano, ne funkcioniraat. Kina e nekoj drug vid sistem samo se deklarira kako komunisticki taka da ne moze da sluzi za pozitiven primer. Mozebi vremeto pred da pocnat so cekori kon kapitalizam.

Teorijata e edno praksata drugo. Komunizmot pati od toa sto ima pogresna antropoloska slika za covekot. Mal del se idealisti pogolem del se egoisti. Zatoa i kapitalizmot ispadna poizdrzliv sistem, do sega.

А десницата дојде во Македонија, Македонија ја снемува, партизаните еднаш дојдоа, држава направија.

Jа убива креативноста и слободата на поединецот, и му наметнува свесно да работи за државата, а за тоа да добива мала компензација. Идеален систем за создавање на лешинари и паразити кои ништо нема да работат и создатат, а ќе бидат платени за тоа.

Конечен одговор ДПНЕ и СДС. Замисли да си партиски бот на ДПНЕ и да збориш за создавање на паразити, лешинари и луѓе кои не работат ништо. Целото постоење на тие две партии се врти околу лешинарење и создавање на паразити. Толку гризете за тие две партии зошто буквално лебот по дома ви зависи од нив. Да не ви се тие партии ќе цркнете од глад, од што сте неспособни. За ништо не ве бива. Од партија ви даваат работа, ви даваат и жени. Се ви зависи во животот од партијата.

И толку сте закрепостена стока што немате ни само свесност за воопшто да можете да ги погледнете од страна вашите постапки и да речете, "ок ајде може не треба да обвинувам за ова кога и на нас ни е гзот прљав"

И сте земале сега се карате со овој гревов Борат и глумите некоја интелектуална супериорност. Не дај боже да треба да докажете физичка супериорност, гарант ќе се соберете сите да тепате некој на геријатрија.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom