Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ako e onaj motor 1.2i,1.2Turbo so kaisot potopen vo maslo odnego begaj. Site go komentiraat citroenot poso e so namalena cena no premnogu slab motor ima za taja sasija. Racunaj so tek na vreme snagata opajga a toj motor e so 3 klipa taka da ne ocekuvaj od motorot kvalitet i izdrzlivost. Da bi imale na primer 1.6Turbo 4klipa motor so 180ks i da e poskap se isplajka ama za 1.0 ili 1.2 motor ne bash.
Е благодарам.
Јас немам купено досега старо возило..затоа типувам за ново.
А плус, ако ме разбираш, сакам квалитет и ново оти не верувам во никој

Е благодарам.
Јас немам купено досега старо возило..затоа типувам за ново.
А плус, ако ме разбираш, сакам квалитет и ново оти не верувам во никој
Новото и квалитет се две различни работи, ако ме разбираш.

Како може овој цилиндар да го филтрира воздухот? Зарем тој што го ставал свесно со "луфта" го вградил?
фабричка грешка....го направиле покус за 1 цм. правен е вероватно в некоја гаража во Индија од оние во сандали...

зависи многу и до шифрата на моторот, за мојот мотор има конкретно 2 филтри за уље, еден помал и еден подолг. И сега на мојот пасува подолгиот филтер. Зборам за оние филтри што се во куќиште, не оние лименките. Овие продавници за делови гледаат по ВИН бројот на шасија и така ти даваат тоа што ти треба.

Здраво на сите,
Проблем со Qashqai J10 1.5dci, перката за ладење не вклучува на втора и трета брзина. Прва си работи нормално, проверено од електричари, не е до релињата?
Некој совет?

Позз

Здраво на сите,
Проблем со Qashqai J10 1.5dci, перката за ладење не вклучува на втора и трета брзина. Прва си работи нормално, проверено од електричари, не е до релињата?
Некој совет?

Позз
Работи кога ќе ја уклучиш климата?

Работи кога ќе ја уклучиш климата?
Да, ако е поладно времето отприлика 30ц, на потопло не лади и се исклучува одма компресорот на вклучувањето клима, патем и така приметив дека не вклучува втора и трета, чекајќи во место на жешко време престана да работи климата :)

Здраво на сите,
Некој совет?

Позз
Nema treta brzina. Ima prva i vtora brzina koja zema direkno struja od akomulator. Koa pustas klima treba da ukluci perkata vo prva brzina i malata perka vo prva brzina. Nad 90 stepeni togas pali vtora brzina. Na site koli e taka. A toa so isklucva kompresoro toe drug problem

Компресорот исклучува кога перката не работи и не лади, што мислам дека е нормално на 40 степени надворешна темп, така ми и рекоа електричарите, проблемот е што перката наместо втора брзина да вклучи, она се гаси o_O

Peugeot 206 1.4 hdi се запали engine сијаличката,вака работи нормално и има вода и уље,не знам што е проблемот.

STavi ja na kompjuter.
Peugeot 206 1.4 hdi се запали engine сијаличката,вака работи нормално и има вода и уље,не знам што е проблемот.
Верувај, скоро ништо нема да покаже на копјутер. Стар модел е и има премалку сензори за да ја каже вистинската грешка.
Само искусен механичар за Пежо друго ништо.

Кога ќе се запали таа ламбичка, во 95% од случаевите се работи за проблем со издувните гасови. ЕГР, можда некоја дизна протекува или губи некое црево вакум.

Не знам кој OBD2 протокол го користи тој мотор. Мојот ОБД скенер не може да се поврзи со таа кола.

Ако некој поупатен знае кој протокол е за 1.4 HDI 206 (2003) нека каже.

Кога ќе се запали таа ламбичка, во 95% од случаевите се работи за проблем со издувните гасови. ЕГР, можда некоја дизна протекува или губи некое црево вакум.

Не знам кој OBD2 протокол го користи тој мотор. Мојот ОБД скенер не може да се поврзи со таа кола.

Ако некој поупатен знае кој протокол е за 1.4 HDI 206 (2003) нека каже.
Проблем е за колата да се вози вака или секако мора мајстор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom