Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 август 2024
Мислења
274
Поени од реакции
1.205
Ех кога ќе ми текне колку босанци примивме, но забораваат.
Мислам дека 99% од оние што се барем тука или на овие простори, имаат душа и осет.

Овие другиве што емигрирале по Европа, тие се тежок шлајм. Мислат дека се интересни со тие нивни испади и им се дига курето на лајкови на коментари.

Има уште еден зевзек од Приштина, исто во Минхен. Дај боже исто да си дочека.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.421
Поени од реакции
6.211
Погрешно размислуваш.

И кога беше бродоломот во Охридското езеро со бугарските туристи, имаше и Македонци кои пишуваа грозоморни работи. Тоа значи дека сите Македонци сме такви?

Доста веќе со генерализации..

Член од
9 август 2014
Мислења
566
Поени од реакции
1.969
Ne e tocno ova, nema da otkrivam koi lica, no dosta od niv se vrabotija vo ministerstva.
Dali i od koja partija bile ili dali uste rabotat ne mozam da znam.
Половина од ,,големите играчи" во пленумот се закрепостија по министерства. Од другата половина искористија моментум и контакти од пленум за да добијат привилегии при вработувања на факултети,државни инститиции, бранење магистерски и докторати, добивање грантови за отварање фирми и слични. Има логика ако гледаш дека овие ,,големи играчи" се деца на професори, политичари и поранешни функционери.
Ти не даде пример, затоа ќе дадам јас:
Screenshot_20250320_085805.jpg

За татко му, монструмот психијатар, излишно е да зборувам какви кривични дела има...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.396
Поени од реакции
6.804
Погрешно размислуваш.

И кога беше бродоломот во Охридското езеро со бугарските туристи, имаше и Македонци кои пишуваа грозоморни работи. Тоа значи дека сите Македонци сме такви?

Доста веќе со генерализации..
Се согласувам тие коментари се психопатски и морбидни, но има една огромна разлика, босанците немаат причина да се однесуваат вака кон нас, додека бугарите провоцираат повеќе од еден век, имам лични фамилијарни сведоштва за нив, секој коментар им беше ќе видите вие кога ќе умре Тито, па да си одлучите дали сте Срби или Бугари, истото било и пред Југославија, еден Теодосиј Гологанов го тераа да потпишува писма дека бил бугарин и не бил според нив родо одстапник, додека за споменикот за настраданите во Охрид што се свернавеше, едно 95% сум сигурен дека некои такви како Пендиков сами на себе си свернават за Бугарија да се прави жртва при мајка си, курвата вавилонска.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.647
Поени од реакции
5.743
А сфаќаат ли овие арогантниве продадени души од Инфомакс кој до вчера си го имаа на ти го дај ми го со нивниот чичин Палчо дека со муабетиве дека имало некакви обиди за меѓуетнички тензии можат да напраат уште полош ефект? Или само гомна ќе се јадат секој ден неосновани?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.396
Поени од реакции
6.804
А сфаќаат ли овие арогантниве продадени души од Инфомакс кој до вчера си го имаа на ти го дај ми го со нивниот чичин Палчо дека со муабетиве дека имало некакви обиди за меѓуетнички тензии можат да напраат уште полош ефект? Или само гомна ќе се јадат секој ден неосновани?
Ним им се битни парите од Дуи, ништо друго.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.421
Поени од реакции
6.211
Се согласувам тие коментари се психопатски и морбидни, но има една огромна разлика, босанците немаат причина да се однесуваат вака кон нас, додека бугарите провоцираат повеќе од еден век, имам лични фамилијарни сведоштва за нив, секој коментар им беше ќе видите вие кога ќе умре Тито, па да си одлучите дали сте Срби или Бугари, истото било и пред Југославија, еден Теодосиј Гологанов го тераа да потпишува писма дека бил бугарин и не бил според нив родо одстапник, додека за споменикот за настраданите во Охрид што се свернавеше, едно 95% сум сигурен дека некои такви како Пендиков сами на себе си свернават за Бугарија да се прави жртва при мајка си, курвата вавилонска.
Пак генерализираш брат. Значи независно од тоа, сепак човечкото во нас треба да го задржиме. Дедо мој лично е убиен од бугарскиот фашистички окупатор, но сепак се работи за човечки животи, независно од етничката припадност и треба да се има почит.

Во секое жито има и какол, така да треба да се множат со нула и да не се плука цела нација поради поединец.

А кога се работи за официјална државна политика е тоа е веќе сосема друга работа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
30 октомври 2022
Мислења
825
Поени од реакции
2.252
Во секој народ има психопати.На интернет гледам многу Босанци изразуваат сочуство.
Автоматски споено мислење:

И од трагедијава стоката прави пропаганда, племе.
Изрод.
Истиот што лани лажеше

Пендиков го цитира Ванчо Михајлов дека Македонска народност не постои.
Следен пост на фејсбук како вработен во црвен крст во бугарија се фали дека ни помагаат.
Чим не постои Македонска народност сами си помагате.
Невидена пропаганда од Софија, јас мислев дека Србите згрешија со Вучиќ овие пак ги надминаа во грозниот и негаторски пиар.
Прегледај го приврзокот 446514
Исто важи и за овај.Има дебили шо едноствно не престнуваат и во овие тешки моменти.И од Србија и од Бугарија добивме голема помош.Ама секогаш постојат и вакви копита,то е.

Член од
12 август 2024
Мислења
305
Поени од реакции
785
Ти фуфка а?
И да е девојчето ВМРО нема што да и фуфка. Комуњарата не се враќа на власт веќе, мртва партија што се повеќе ќе тоне и фала богу да исчезне еднаш за секогаш.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.511
Поени од реакции
4.517
И да е девојчето ВМРО нема што да и фуфка. Комуњарата не се враќа на власт веќе, мртва партија што се повеќе ќе тоне и фала богу да исчезне еднаш за секогаш.
Дај боже
Автоматски споено мислење:

Тебе не ти е гадно тоа што организацијава се реинкарнира на ден на погреб?
Јок. Нивна работа, кога сакаат нека се организираат. Не е твое ниту мое да им кажеме кога.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.505
Јок. Нивна работа, кога сакаат нека се организираат. Не е твое ниту мое да им кажеме кога.
Ти немаше ништо против новинарите да снимаат гробишта, а може и ти е ок огнометот вчера, но некои работи се доста невкусни и мора да се посочат.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.423
Поени од реакции
22.117
Половина од ,,големите играчи" во пленумот се закрепостија по министерства. Од другата половина искористија моментум и контакти од пленум за да добијат привилегии при вработувања на факултети,државни инститиции, бранење магистерски и докторати, добивање грантови за отварање фирми и слични. Има логика ако гледаш дека овие ,,големи играчи" се деца на професори, политичари и поранешни функционери.
Ти не даде пример, затоа ќе дадам јас:
Прегледај го приврзокот 446516

За татко му, монструмот психијатар, излишно е да зборувам какви кривични дела има...
Овој независниот пленумец, по падот на режимот прво вработување директ во Влада. По некоја година му отворија маркетинг агенција. Први проекти на агенцијата - сајтот од СДСМ и сајтот koronavirus.gov.mk. Потоа и други владини сајтови.

Kajgana Shop

На врв Bottom