Криминалци и криминални групи во МК

Член од
22 септември 2024
Мислења
8
Поени од реакции
17
Борбите со кучиња и Македонија ако добро срочивме поими

Околу борбите со кучиња во Македонија премалку се знае, фигурира како таен спорт со децении и наводно се делат големи суми, расата која се користи е Американски Питбул Териер а договарањето меч функционира вака, почетнички кучето се пуштало на пробни борби (кратки ролки) каде се приметувала општа слика, доколку е борбено продолжувало понатаму, односно тренира на лента со трчање и слично, доколку е плашливо кариерата му завршувала тука, насилството врз останати животни како мачки било последица никако обука, покасно кога се закажувала борба за почеток се договарале килажите на кучињата кои влегуваат во ринг (пит тежина), на денот на мечот ако извесно куче ја надминува пит тежината, и ако сопственикот на противничкото куче се сложи, сопственикот на потешкото куче плаќа капар и почнуваат, потоа внатре при рингот ракувачите (хендлерите) на кучињата по строго правило носат облека со кратки ракави или со ракави завртени високо поради можни скриени предмети, изгледот на ногавици и останатот дрес код е без значење, кучињата пред стапување во ринг се мијат со истата вода и сунѓер, така спречувале премачкување со отров или кокаин, додека кучињата се борат, додека се активни апсолутно немало допирање на кучињата, и тука се барало можен фаул, но дозволено и препорчано било гласовно бодрење на кучињата, ама само од луѓето кои се наоѓале внатре при рингот, пуштањето на кучињата од посебните ќошиња се викало (скреч), Истово се барало кога на пример кучињата само се држат, одредено куче пушти, или пак со главата и со страната на телото е свртено понастрана од извесното куче (трн), кога хендлер ќе го повлече висински кучето тоа значело крај на мечот и тоа куче ја губи таа борба, и тогаш се правело (кртези скреч), за проверка на кучето што изгубило или колку е застанато, обично борбата траела 45 минути, ринг правеле од штици а настаниве се организирале на затворено на пример гаражи, пристапот бил многу тежок само ако имаш близок што пушта куче и те покани, резултатите од мечот се запишувале во боречкото педигре на кучето на страницата (pedigree.gamedogs.cz), ладе обично пред името на кучети стои името, презимето или прекарот на сопственикот.

Околу титулите во боречкото педигре

1. CH (шампион) се оние кучиња кои имаат победено 3 борби, и без разлика колку имаат изгубено.
2. GR.CH (гранд шампион) се кучињата кои имаат 5 последователни победи, но кога ќе изгуби борба после стекнатиот гранд шампион тој е веќе екс гранд шампион или само шампион.
3. ROM (регистер оф мерит) значело куче што призведува шампиони (за што биле потребни 4 поена).
4. POR (продусер оф рекорд) означувало куче што произведува победници.
5.BIS (бест ин шоу) најдобро куче во настанот.
6.GIS (гејмест ин шоу) најборбено куче за настанот.

Одгледувачите и одгледувачниците

Најдобриот на Балканот наводно бил Раде Ровиќ (Алфа Кенлс), кај нас извесни Владе од Битола, Благе од Охрид, Факи од Скопје (Борис Мутков Фантом), Турбо, Комшо, Ќељавиот и многу други допишете слободно.
Може малце каснам на ова, имам слушано крајот на 90ти почеток на 2000ти, се одржувале борби и првенства во улични борби во тетовско или скопско, Тоше Проески бил почесен гостин, како и политичари и голем број лица од тогашните скопски подземни групи...

Член од
25 август 2023
Мислења
421
Поени од реакции
766
Нити виден нити чуен, шо се десило со дечкото ?
Ne e viden nitu cuen zosto ne bese nekoj kriminalec nego ludak sto za obicna pijaja ke te ispuka
Колку годинки имате вие пријателите на ѓаволов од Аеродром ?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
markez so dres od italija imaj bar malce pocit ako nemas dostoinstvo i cest, covekot e pocinat, leci frustracii i kompleksi na nekoj ziv.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.302
Поени од реакции
13.372
Ne e viden nitu cuen zosto ne bese nekoj kriminalec nego ludak sto za obicna pijaja ke te ispuka

markez so dres od italija imaj bar malce pocit ako nemas dostoinstvo i cest, covekot e pocinat, leci frustracii i kompleksi na nekoj ziv.
Како покажав непочит кон починатиот и од кај ти знаеш дали јас имам чест и достоинство?
Ти си тој кој кажува дека чоекот бил лудак,јас не го познавав ликот...

Член од
14 март 2025
Мислења
11
Поени од реакции
8

Брате за лудак беше и криминалец беше,а грешки секој праи у животот и секој ги плаќа како и Даме .Лесна му земја
Автоматски споено мислење:

Како покажав непочит кон починатиот и од кај ти знаеш дали јас имам чест и достоинство?
Ти си тој кој кажува дека чоекот бил лудак,јас не го познавав ликот...

И тебе не ти е на место прашањето с колку години имате ?!? У станица на распит ли сме?

Член од
8 септември 2024
Мислења
21
Поени од реакции
15

И тебе не ти е на место прашањето с колку години имате ?!? У станица на распит ли сме?
Isto taka vredit da se spomnit bosko crven isto taka bese budala na vremeto sega pojma nemam so praj

Член од
14 март 2025
Мислења
11
Поени од реакции
8
Isto taka vredit da se spomnit bosko crven isto taka bese budala na vremeto sega pojma nemam so praj
И чрвениот е легенда ама Даме Гјавол го реши едвај преживеа Бошко Црвен…

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.025
Поени од реакции
15.870
Објаснете бе кој бил тај Ѓавол. Шо се десило? Не е ова книга за изразувања сочувства, па да прајте профили со цел да напиште нека почива у мир.

Член од
14 март 2025
Мислења
11
Поени од реакции
8
Објаснете бе кој бил тај Ѓавол. Шо се десило? Не е ова книга за изразувања сочувства, па да прајте профили со цел да напиште нека почива у мир.
Дечко и кратки црти пишав за него,кој го знае нека кажува случки…

Член од
26 октомври 2023
Мислења
48
Поени од реакции
141
Damjan bese legenda kakva sto retko se raga, srce golemo i drugar golem patriot ama imase i zaebana strana za tie sto ne mu bea mili.
Strav i trepet bese niz grad za mangupi na baterii sto glumea zaebani, koga ke go videa odma se sobiraa i po doma.
Redok tip na makedonec sto od fazon otide u sred cair i gi pukase so avtomat, cisto onaka da se zapise.
Si umre radi korupcijata po zatvorite, ako si bolen i treba lekar da te pregleda mora da se plati… zalno

Член од
23 јануари 2023
Мислења
16
Поени од реакции
21
drugarce dame bese tip na covek kako sto gledas vo filmovi ama vo vistinski zivot decki edni mu se sobrale i go tepaa glumea ludilo si otidoa doma pa vo kafana dame si go zema kalasot i masakar gi napravi ednostavno receno ne go bolese kur za nisto nemase ni strav ludak ama sekogas tuka za tebe ako si dobar jas licno imam slucka so nego kade sto me odbrani od 15 dusi sto sakaa da mi zemat “reket” i noz vadea a dame dojde so kacket i trenerki samo im svika ja izvadi kapata deckite doznaa kolku e saat i gi snema mu se zablagodariv premnogu mu rekov pari da mu dadam ili da go pocastam covekot mi rece samo casti me edno pivo i ednakvi sme se druzea so tasak od dracevo isto taka mnogu dobri drugari bea

Член од
8 јануари 2022
Мислења
88
Поени од реакции
245
drugarce dame bese tip na covek kako sto gledas vo filmovi ama vo vistinski zivot decki edni mu se sobrale i go tepaa glumea ludilo si otidoa doma pa vo kafana dame si go zema kalasot i masakar gi napravi ednostavno receno ne go bolese kur za nisto nemase ni strav ludak ama sekogas tuka za tebe ako si dobar jas licno imam slucka so nego kade sto me odbrani od 15 dusi sto sakaa da mi zemat “reket” i noz vadea a dame dojde so kacket i trenerki samo im svika ja izvadi kapata deckite doznaa kolku e saat i gi snema mu se zablagodariv premnogu mu rekov pari da mu dadam ili da go pocastam covekot mi rece samo casti me edno pivo i ednakvi sme se druzea so tasak od dracevo isto taka mnogu dobri drugari bea
Каков масакр со калаш?повредени?убиени?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.092
Поени од реакции
51.824
Даме почина од многу гаден рак. Све што е погоре пишано за него стои. Нека го прости Господ.

Kajgana Shop

На врв Bottom