Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Ливадарко за разлика од тебе јас сум трошел време на село како мал со моите баби и дедовци па знам кој каква улога имал во семејниот живот. Тотално несватливо за вас модерните домаќинки знам, што освен клецање во ништо друго не се разбирате.
Имотите уште стојат како и куќита и не се 5 метра од влезната врата, такада не се секирај работеле машките на сонце додека жените биле дома зафатени со готвење чистење.

Ајде оди кај мачката, отвори инстаграмот, сликај си ги цицките и газот и ложи се како ти се пуштаат напатени створења.
Incelu ti nemas dopirni tocki so zivot na selo a i zeni osven baba ti koga te tovela przeni lebcinja ko svinja sho licis.
Steta so dedo ti ne te naucil kako jazeto da si go stegnes okoly vrat i da si gi skratis makite.

Кога веќе генерализираш: жена растена во град, горда северџанка, не знај да готви, не знај да пери, не знај да чисти, секој викенд повраќа во клозетите во расчекор откако се отрула со алкохол и се качва во бмвињата на шиптаpите од село да ја черечат. И плука по се македонско, Македонецот од село кој пие пиво во продавница не чини, ама шиптаpо од село кој шмрка бело и е женет со деца и каурката ја има само за клецање чини.

И не е вергина, Кутлеш е. И не ги мразиме жените, тие се столб на едно семејство, а семејството е основа на нацијата ама ете не чинат таквите мислења, назадни биле, од небањати.

Кога веќе генерализираш: жена растена во град, горда северџанка, не знај да готви, не знај да пери, не знај да чисти, секој викенд повраќа во клозетите во расчекор откако се отрула со алкохол и се качва во бмвињата на шиптаpите од село да ја черечат. И плука по се македонско, Македонецот од село кој пие пиво во продавница не чини, ама шиптаpо од село кој шмрка бело и е женет со деца и каурката ја има само за клецање чини.

И не е вергина, Кутлеш е. И не ги мразиме жените, тие се столб на едно семејство, а семејството е основа на нацијата ама ете не чинат таквите мислења, назадни биле, од небањати.
ti kolku deca imas vaka? Ko onoj mandar da go slusam i patriotsko bugarot, praete deca razmnozuvajte se, a oni nemaat. Pogolemo licemerie nema.

Шо кур ве интересира, 1+ 2 во план
Ние за арно велиме за убај работи, не за лошо крштевки да има не разводи и погреби ама ете се сменаа времињата поубо било обратно.

Ние за арно велиме за убај работи, не за лошо крштевки да има не разводи и погреби ама ете се сменаа времињата поубо било обратно.
Шо значи 1+2 во план ????

I sto kaza sea? nisto. Nikoj ne te razbra sto ti bese poentata. Ili si neizivean ili nemas krug na prijateli. Daj mi ti 5 takvi livadarki kajsto nekjaat da se mazhat i krstevki da pravat a ja da ti dadam vo protivtezha 20 takvi so ime so prezime kaj sto se tradicionalni, domasno vospitani, kaj sto sakaat deca i se toa samo sto finansiski ne se potkovani i ne se zainteresirani za deca poradi politickata situacija tuka u drzvava so toa sto kakvo sudstvo, obrazovanie i zdravstvo imame. Ti si se resil si naprail dete, super so srekja. Ama aj da se kladime deka eden den ti ili tvoeto dete ke si ide od tuka? Ajde davas raka? Kolku i da si patriot i sve koa gleas deka nemas nikakva blagosostojba i koa nema utre koj da mu prepise antibiotik na tvoeto dete ke te prasam dali +2 ti se u plan.

Абе кога било лесно за нас та сега да е, во турско сигурно не било полесно од сега, проблемите постојат си стои, ама не ќе бегаме сега ко не избегавме 500 години брутално ропство. Дури вие се селите други си шират територија.

Е не ќе седиме тука и ќе шлукаме по митинзи и ќе пееме заветна дури ни зјаат фрижидерите празни и сметки неплатени се трупаат, пропратно и не трујат со канцерогени отпади и тој што треба да не лечи практично лековите ги праќа во Косово.
Нема проблем бе, дете мое ќе го осудам уште неродено на пропаст само за пуста татковина.
Кој е луд да се сели бе од сопствена држава ако е функционална?
Кој нормален сака фамилија од корен да гради во туѓина ако државата тука нуди добри услови за живот ?
Едноставно немаат избор луѓето, или замини или цркни тука од системот.
Олигарсите можеби живеат на висока нога ама истиот воздух и тие го дишат, нема тука бегање, ама толку им сечи.

И после не се раѓале деца, па чудно и како и толку се родиле со оглед на тоа на какви труења сме изложени, никогаш немало зачестени абортуси како сега, секоја втора жена ако не и секоја една е со абортус зад себе и има проблем за зачнување.

Incelu ti nemas dopirni tocki so zivot na selo a i zeni osven baba ti koga te tovela przeni lebcinja ko svinja sho licis.
Steta so dedo ti ne te naucil kako jazeto da si go stegnes okoly vrat i da si gi skratis makite.
Поубаво да те издркал таткоти него да се родиш како огорчена ороспија што неможе маж да фати па спамира на форумов лечејќи комплекси :pusigo:

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 445963

Прегледај го приврзокот 445962

Р.Српска : 24 600 км2, 970 000 Срби (83%) (2013год.)
Македонија : 25 400 км2, 1 150 000 Македонци (62%)

Родени Срби во Српска 2003/2023 : 9 659 / 8 544
Родени Македонци во Македонија 2003/2023 : 13 353 / 8 411

Како оди работава, тие ќе стануваат држава, а ние ентитет.

Одлична анализа!

20 години дпне и 10 сдс - исход од 30 годишно владеење на шиптаpски партии и потполн погром врз Македонецот

Поубаво да те издркал таткоти него да се родиш како огорчена ороспија што неможе маж да фати па спамира на форумов лечејќи комплекси :pusigo:
Na nekoi mazi im funkcionira normalno maskosta, steta sto ti ne si go doziveal toa i nema da dozivees da stanes tatko.

Разлика помеѓу Македонците и Албанците.

GlsfLKpXMAAqmmc

Разликата во бројки.

Gl62StgWoAAY1j_

Е не ќе седиме тука и ќе шлукаме по митинзи и ќе пееме заветна дури ни зјаат фрижидерите празни и сметки неплатени се трупаат, пропратно и не трујат со канцерогени отпади и тој што треба да не лечи практично лековите ги праќа во Косово.
Нема проблем бе, дете мое ќе го осудам уште неродено на пропаст само за пуста татковина.
Кој е луд да се сели бе од сопствена држава ако е функционална?
Кој нормален сака фамилија од корен да гради во туѓина ако државата тука нуди добри услови за живот ?
Едноставно немаат избор луѓето, или замини или цркни тука од системот.
Олигарсите можеби живеат на висока нога ама истиот воздух и тие го дишат, нема тука бегање, ама толку им сечи.

И после не се раѓале деца, па чудно и како и толку се родиле со оглед на тоа на какви труења сме изложени, никогаш немало зачестени абортуси како сега, секоја втора жена ако не и секоја една е со абортус зад себе и има проблем за зачнување.
Koja e za tebe idealna drzava? da otvorime statistika da vidime kako se oni so demografija. Svedska, norveska, svajcarija ok li se? Japonija, kina?

Koja e za tebe idealna drzava? da otvorime statistika da vidime kako se oni so demografija. Svedska, norveska, svajcarija ok li se? Japonija, kina?
Отвори кај сакаш, ми е гајле за демографијата во другите земји. Јас гледам да живеам подобра иднина, не ме интересира колку деца се раѓаат таму кај што ќе бидам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom