@epajas не се јави кога те прозвав за распарченото 2 годишно дете во Турција... Можеби за ова ќе прокоментираш?
Не ги разбирал доволно кучињата? Не носел чаша вода за да се одбрани? Неразбрани биле кучињата, протестирале за поголеми права? Нешто друго?
ne sum primetila porano da si me tagnal..
nz kako ne sum jasna, toa se izolirani slucai dal vo cel svet, ke se sluci godisno edno usmrtuvanje od kuce ko deteto od turcija sto realno e greota i zalno, mada ne mi e jasno kako dete od 2 godini se naslo samo megu kucinja? i pak li ke se povtoruvam a kolku zrtvi ima sekojdnevno od covek vrz drug covek? ako vekje zborime globalno iljadnici zrtvi ima i nisto, i pak ke povtoram ako treba da biram megu gnasa luge od tipot na palco i bandata, kradci, zlostavuvaci, "macomeni"koi sekojdnevno si maltretiraat decata i zenite , narkomani i prodavaci na drogi i slicnata kategorija luge, IZBIRAM ZIVOT ZA KUCETO!
i kolku pati se povtoriv da, imalo, ima i ke ima i agresivni kucinja (se znae i zs takvi stanale) koi napagaat, da treba da bidat zaloveni, no ova sto barate da se istrebat i usmrtat site kucinja od ulica e krajno nehumano, zs realno 99.99 posto se apsolutno bezopasni i da baras smrt za kuce koe nikogas nema da napadne samo zs ti e strav od samata pomisla na kuce e .......
dr da sakaa da donesat takov zakon u turcija no kolku sto citav nisto od toa zs narodot izleze na ulica i protestiral
za covekot sto da kazam donirajte mu, neka izleza od taa situacija, pomognete upatete go da zeme invalidska penzija zs mislam deka ako bil vraboten koga se slucilo ova ne e bitno kolku staz ima..
donirajte mu nemu mesto na semejstvoto na onoj ubiecot sto iskasapil mladi devojce do smrt, odlezal nekoja godina zatvor u strumica i se ozenil a od togas non stop bukvalno sekoj mesec zena mu i decata baraat pari i se po fb grupite , pa i bolna se pravi, te demencija ima ,cudo kako ja izleci demencijata, pa rak imala a ustvari obicna cista e, (imase sliki stavano edna sto se razbira i rece cista e dosta lazese..sto za obicna krvna slika mora u zan mitrev ili sistina i aj pak baraj pari..se istrgnal tamu na krevet, rakata povredena i ajde baraj pari da go lecat na privatno.. i sto e najloso na srce na dlanka gi imase, no ne spomnaa deka e ubiec, i devojka so noz bukvalno iskasapil i vo soobrakajka sto toj ja napravil brat mu zaginal .. i kukja im napravija a najstrasnoto od se sto decata se isti manipulatori i uste silni, da im e ziv tatko im vo poraki pisele na zenite koi ke spomnat nesto
a denes mi izleze edno video kade eden ni sram ni nisto celo semejstvo so se majka mu i tatko mu i decata pari baraat, da mu donirae, a toj na vikend si dosol inaku u zatvor e zaradi prodavanje driga u kumanovo ako dobro razbrav ..i ne mozel nemal pari da si ide za vikend i decata sto da jadele..pa uste i se prasuvaat zs zena mu go ostavila nisto ne i falelo?
e mesto na vakvi donirajte na covekot pogore
i uste nesto nikoj i nikogas nema da me ubedi , stom se setam na vakvi kriminalci ke hranam ulicnite kucinja i branam nivniot zivot mesto na ovie i slicnite psihopati.. zs spored mene zivotot na edno kuce e povreden od zivotot na takvi luge
pozz