Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    622

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.960
Поени од реакции
35.996
Ajde i na nasa glava
Само да не чекаме прво да се деси трагедија, па после да „решаваме“ проблеми.
Автоматски споено мислење:

@epajas во разврскава во Турција, тебе за кој ти е жал? За џукелите или за детенцето од 2 години?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.740
Поени од реакции
24.736
Само да не чекаме прво да се деси трагедија, па после да „решаваме“ проблеми.
Pa kolku sto citav i tamu anima mundi sekatata go opstruirala zakonot i toa nekolku godini, pa trebase da se sluci nemiliot nastan za da go sprovedat. Najverojatno i tuka taka ke bidi, so taa razlika sto ako dojdi do takvo nesto tuka treba ovie od anima mundi i slicni na niv krivicno da se gonat najmalce za ubistvo od nebreznost, pa pak neka se kurcat po socijalni mrezi. Uste od sega policijata treba da pocni da pribira dokazi koj se se zalaga da kucinjata skitnici slobodno i bez nadzor se dvizat niz urbani sredini.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.960
Поени од реакции
35.996
Ретардирано е ова што се случува, толерираме тешки идиотизми. Овие страња со џукелите овде во Скопје највидливи се во населба Аеродром, на пример пред трговскиот Бисер на пешачките премини редовно има глутница џукели која лае, се сипа и трча по автомобили/мотори/велосипедисти. Секој eбaн ден малтене 24/7. Исто и на раскрсницата после нова железничка. Секој eбaн ден, и никој ништо не реагира... Суреално. :-/

ako dojdi do takvo nesto tuka treba ovie od anima mundi i slicni na niv krivicno da se gonat najmalce za ubistvo od nebreznost
Јас не би чекал, веднаш нека им се доделат по ~100 комада џукели дома кај нив да си ги чуваат.

Но сериозно, ништо не правиме без забрана за финансирање од надвор од државата, на невладини организации. Прво тоа, па се друго... Бесплатно нема оволку масовно да одработуваат вакви срања.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.701
Поени од реакции
43.675
На човеков му ја распарчиле ногата и сега е инвалид. Кај се кучкариците за ова да се јават.

Владо е со траен инвалидитет, по нападот од толпа кучиња во неговата населба во 2022 година, соборувајќи го на земја тие буквално му ја распарчиле десната нога.

Трајниот инвалидитет Владо го остави без работа. Сега со неговата мајка како социјално семејство едвај врзуваат крај со крај. Парите од социјална помош стигаат само за сметките и за киријата за куќата каде престојуваат.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.645
Поени од реакции
10.646

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.960
Поени од реакции
35.996
@epajas не се јави кога те прозвав за распарченото 2 годишно дете во Турција... Можеби за ова ќе прокоментираш?
Не ги разбирал доволно кучињата? Не носел чаша вода за да се одбрани? Неразбрани биле кучињата, протестирале за поголеми права? Нешто друго?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.740
Поени од реакции
24.736
@epajas не се јави кога те прозвав за распарченото 2 годишно дете во Турција... Можеби за ова ќе прокоментираш?
Не ги разбирал доволно кучињата? Не носел чаша вода за да се одбрани? Неразбрани биле кучињата, протестирале за поголеми права? Нешто друго?
Sakalo samo da si igra de :toe:

Се кријат негде за да не им ебеме матер:mad::mad::mad:
Ic ne se krijat, ignoriraat vakvi nastani. Odi na fb, so lopata ima da gi rinis, so ime prezime, so se. Ili zemi snimaj kade mu mavas edna kloca na random ulicna djukela, ic ne moras da gi baras, sami ke te najdat. E posle ebimu mater :sneaky:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.960
Поени од реакции
35.996
ете да те нападне или дете не дај Боже да ти нападне, нормално е дека се би напраил да се одбраниш
Превентивно бранење е исто така бранење (само не си бил глуп да оставиш да чекаш да ти се случи бедот)... Така да јас ги поддржувам турските мерки, и со две раце би гласал истите мерки да се применат овде.

Макар што очигледното тролање е очигледно... Кој (нормален) ги жали џукелите, во вест за масакрирано и растргнато двегодишно бебе? :unsure:

Член од
28 октомври 2019
Мислења
229
Поени од реакции
174
ne sum primetila porano da si me tagnal..
nz kako ne sum jasna, toa se izolirani slucai dal vo cel svet, ke se sluci godisno edno usmrtuvanje od kuce ko deteto od turcija sto realno e greota i zalno, mada ne mi e jasno kako dete od 2 godini se naslo samo megu kucinja? i pak li ke se povtoruvam a kolku zrtvi ima sekojdnevno od covek vrz drug covek? ako vekje zborime globalno iljadnici zrtvi ima i nisto, i pak ke povtoram ako treba da biram megu gnasa luge od tipot na palco i bandata, kradci, zlostavuvaci, "macomeni"koi sekojdnevno si maltretiraat decata i zenite , narkomani i prodavaci na drogi i slicnata kategorija luge, IZBIRAM ZIVOT ZA KUCETO!
i kolku pati se povtoriv da, imalo, ima i ke ima i agresivni kucinja (se znae i zs takvi stanale) koi napagaat, da treba da bidat zaloveni, no ova sto barate da se istrebat i usmrtat site kucinja od ulica e krajno nehumano, zs realno 99.99 posto se apsolutno bezopasni i da baras smrt za kuce koe nikogas nema da napadne samo zs ti e strav od samata pomisla na kuce e .......
dr da sakaa da donesat takov zakon u turcija no kolku sto citav nisto od toa zs narodot izleze na ulica i protestiral
za covekot sto da kazam donirajte mu, neka izleza od taa situacija, pomognete upatete go da zeme invalidska penzija zs mislam deka ako bil vraboten koga se slucilo ova ne e bitno kolku staz ima..
donirajte mu nemu mesto na semejstvoto na onoj ubiecot sto iskasapil mladi devojce do smrt, odlezal nekoja godina zatvor u strumica i se ozenil a od togas non stop bukvalno sekoj mesec zena mu i decata baraat pari i se po fb grupite , pa i bolna se pravi, te demencija ima ,cudo kako ja izleci demencijata, pa rak imala a ustvari obicna cista e, (imase sliki stavano edna sto se razbira i rece cista e dosta lazese..sto za obicna krvna slika mora u zan mitrev ili sistina i aj pak baraj pari..se istrgnal tamu na krevet, rakata povredena i ajde baraj pari da go lecat na privatno.. i sto e najloso na srce na dlanka gi imase, no ne spomnaa deka e ubiec, i devojka so noz bukvalno iskasapil i vo soobrakajka sto toj ja napravil brat mu zaginal .. i kukja im napravija a najstrasnoto od se sto decata se isti manipulatori i uste silni, da im e ziv tatko im vo poraki pisele na zenite koi ke spomnat nesto
a denes mi izleze edno video kade eden ni sram ni nisto celo semejstvo so se majka mu i tatko mu i decata pari baraat, da mu donirae, a toj na vikend si dosol inaku u zatvor e zaradi prodavanje driga u kumanovo ako dobro razbrav ..i ne mozel nemal pari da si ide za vikend i decata sto da jadele..pa uste i se prasuvaat zs zena mu go ostavila nisto ne i falelo?
e mesto na vakvi donirajte na covekot pogore
i uste nesto nikoj i nikogas nema da me ubedi , stom se setam na vakvi kriminalci ke hranam ulicnite kucinja i branam nivniot zivot mesto na ovie i slicnite psihopati.. zs spored mene zivotot na edno kuce e povreden od zivotot na takvi luge
pozz

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.528
Поени од реакции
3.793
ne sum primetila porano da si me tagnal..
nz kako ne sum jasna, toa se izolirani slucai dal vo cel svet, ke se sluci godisno edno usmrtuvanje od kuce ko deteto od turcija sto realno e greota i zalno, mada ne mi e jasno kako dete od 2 godini se naslo samo megu kucinja? i pak li ke se povtoruvam a kolku zrtvi ima sekojdnevno od covek vrz drug covek? ako vekje zborime globalno iljadnici zrtvi ima i nisto, i pak ke povtoram ako treba da biram megu gnasa luge od tipot na palco i bandata, kradci, zlostavuvaci, "macomeni"koi sekojdnevno si maltretiraat decata i zenite , narkomani i prodavaci na drogi i slicnata kategorija luge, IZBIRAM ZIVOT ZA KUCETO!
i kolku pati se povtoriv da, imalo, ima i ke ima i agresivni kucinja (se znae i zs takvi stanale) koi napagaat, da treba da bidat zaloveni, no ova sto barate da se istrebat i usmrtat site kucinja od ulica e krajno nehumano, zs realno 99.99 posto se apsolutno bezopasni i da baras smrt za kuce koe nikogas nema da napadne samo zs ti e strav od samata pomisla na kuce e .......
dr da sakaa da donesat takov zakon u turcija no kolku sto citav nisto od toa zs narodot izleze na ulica i protestiral
za covekot sto da kazam donirajte mu, neka izleza od taa situacija, pomognete upatete go da zeme invalidska penzija zs mislam deka ako bil vraboten koga se slucilo ova ne e bitno kolku staz ima..
donirajte mu nemu mesto na semejstvoto na onoj ubiecot sto iskasapil mladi devojce do smrt, odlezal nekoja godina zatvor u strumica i se ozenil a od togas non stop bukvalno sekoj mesec zena mu i decata baraat pari i se po fb grupite , pa i bolna se pravi, te demencija ima ,cudo kako ja izleci demencijata, pa rak imala a ustvari obicna cista e, (imase sliki stavano edna sto se razbira i rece cista e dosta lazese..sto za obicna krvna slika mora u zan mitrev ili sistina i aj pak baraj pari..se istrgnal tamu na krevet, rakata povredena i ajde baraj pari da go lecat na privatno.. i sto e najloso na srce na dlanka gi imase, no ne spomnaa deka e ubiec, i devojka so noz bukvalno iskasapil i vo soobrakajka sto toj ja napravil brat mu zaginal .. i kukja im napravija a najstrasnoto od se sto decata se isti manipulatori i uste silni, da im e ziv tatko im vo poraki pisele na zenite koi ke spomnat nesto
a denes mi izleze edno video kade eden ni sram ni nisto celo semejstvo so se majka mu i tatko mu i decata pari baraat, da mu donirae, a toj na vikend si dosol inaku u zatvor e zaradi prodavanje driga u kumanovo ako dobro razbrav ..i ne mozel nemal pari da si ide za vikend i decata sto da jadele..pa uste i se prasuvaat zs zena mu go ostavila nisto ne i falelo?
e mesto na vakvi donirajte na covekot pogore
i uste nesto nikoj i nikogas nema da me ubedi , stom se setam na vakvi kriminalci ke hranam ulicnite kucinja i branam nivniot zivot mesto na ovie i slicnite psihopati.. zs spored mene zivotot na edno kuce e povreden od zivotot na takvi luge
pozz
Тешка болештија. Ни 100 психијатри не те оправаат.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.645
Поени од реакции
10.646
Тешка болештија. Ни 100 психијатри не те оправаат.
Ke ja opravi nekoj na kloci ako ja digne.
Imam drugarka koja pretrpe teska opracija poradi glutnica na kucinja koi ja napadnale dodeka vozela tocak.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
229
Поени од реакции
174
Ke ja opravi nekoj na kloci ako ja digne.
Imam drugarka koja pretrpe teska opracija poradi glutnica na kucinja koi ja napadnale dodeka vozela tocak.
na kloci da me digne?
toa e vasata realnost nauceni samo so nasilstvo da resavate ona sto ne vi odgovara , ako vi e stav od kuce UBIJ GO, ako nekoj ne misli ko vas PRETEPAJ GO
za greota ste

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.528
Поени од реакции
3.793
mene? ili vas sto barate smrt za site ulicni kucinja, ne vi odgovara ni ako nekoj hrana im dava.. no za ubijci, kriminalci ke branite ?.. aj ispi si terapijata
Тебе што немаш тронка емпатија за починато дете и песот го ставаш пред него. Цел начин на изразување ти е шизофрен. Зашто јас да му плаќам на човекот, вие треба што ги браните џукелите да му платите оштета, а и кривично да одговарате. Вие сте одговорни за тоа што сега е инвалид. И не не се тоа изолирани случаи.

Другар од точак симнување и од позади куче му откина дел од ногата. Сега уплав има од кучиња, пред Бисер не сака ни да помине.

Пред некој месец застанав со кола една жена ја тегнеше пес за ташната. Вика фала дете ќе ме изедеше кучево, не знам што му стана од нигде никаде.

Имам исто пишано лани на темава. За Велигден во црквата во Јане Сандански џукела една огромна одеднаш рипна непровоцирано да гризе по количка на бебе што спиеше. Таткото се здрви, среќа што рачката беше спуштена и луѓе го зашутираа песот, иначе сега детенцето ќе беше на друг свет. Од овој момент никаков жал немам за тие ѕверови.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.740
Поени од реакции
24.736
mene? ili vas sto barate smrt za site ulicni kucinja, ne vi odgovara ni ako nekoj hrana im dava.. no za ubijci, kriminalci ke branite ?.. aj ispi si terapijata
Zemi si go doma i hrani si go, nikoj ne ti brani. Vaka si mu frlila korka leb i gotovo, sovesta cista ti e. Sto ke pravi vo ostanatite 23 casa i 55 min ne e tvoja odgovornost, ti tvoeto si go napravila.
Treba MVR da napravi registar na vakvi dusegriznici ko vas i na sekoj napad od ulicna djukela kade treba da se isplati odsteta, cel iznos da vi se povleci od smetka, a ako nemate da ve soberat da vrsite opstokorisna rabota se dodeka ne se podmiri iznosot na odstetata i toa racunato prema minimalnata plata vo momentot. Podrugo ke razmisluvas koga dva meseci ke kopas nekoj kanal i taman da si ja odsluzus kaznata ke ti javat deka nekoja druga djukela kasnala nekogo. Ajde uste dva meseci bonus. Sama ke pocnis da gi tepas po ulici posle " rabotnoto vreme "

Kajgana Shop

На врв Bottom