Premier League - 2024/25

Шампион?

• Манчестер Сити

• Арсенал

• Ливерпул

• Челзи

• Манчестер Јунајтед

• Тотенхем

• битно е да се учествува

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.874
Поени од реакции
10.395
Сите агли му ги покажаа на судијата освен оној кајшто се гледа дека де Лигт го влече :pos:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.951
Поени од реакции
10.289
Исправна одлука и на нас не ни даде пенал. :gjavol:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.914
Поени од реакции
11.680
Ripna Jang od mesto, ostaj sto go fatija ovie moronive. So fakjanjeto ne pridonesoa onaka cirkuski da ripne ciganot.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.942
Поени од реакции
67.676
Od zal ne go dae, i po nekoja pricina ne mu go pokazaa zadnjiot kadar koga i De Ligt ubavo go zavlece za dres, sve mu davaa od napred i fakanjeto od Megvaja, mnogu se fokusiraa i deka ovoj se frli bezveze(dajvna) a fakt e deka go zavlekoa.

Ne deka ova nesto menja golem kur ama cist penal bese ova trgam na strana Jang sto se frli kako pokosen bez potreba.
Чист пенал вика братот, целиот сериозен. :pos:

Знаеш ли што е потребно да отиде Англиски судија кај екранчето и да си ја смени одлуката? Clear and obvious error.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.319
Поени од реакции
46.918
Ripna Jang od mesto, ostaj sto go fatija ovie moronive. So fakjanjeto ne pridonesoa onaka cirkuski da ripne ciganot.
pa sto ima vrska dali ripnal go vlece da ne moze da ide napred, sea ako e faul a nekoj dajva dopolnitelno i drami aj radi dajvot nema da svirime.
Toa fakanje od De Ligt ne mu go pokazaa koga gledase, realno samo za ona od Megvaer sumljivo bese i do nekade i go sfativ sudijata sto taka odluci, ama da mu go pokazea vlecenjeto od De Ligt siguren sum deka ke si ostanese dosleden na odlukata, mnogu me interesira zasto toj kadar totalno go izignoriraa a posle toa 2 pati go povtorija.
Dajvot trgni go na strana, imase elementi za penal realni bidete, radi De Ligt, ne radi Megvaja.
Автоматски споено мислење:

Чист пенал вика братот, целиот сериозен. :pos:

Знаеш ли што е потребно да отиде Англиски судија кај екранчето и да си ја смени одлуката? Clear and obvious error.
Sakas da kazes deka vlecenjeto na De Ligt ne e cist penal? Ok. :)
On toa ne go ni vide, a toa e glavniot problem vo celiot slucaj.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.942
Поени од реакции
67.676
pa sto ima vrska dali ripnal go vlece da ne moze da ide napred, sea ako e faul a nekoj dajva dopolnitelno i drami aj radi dajvot nema da svirime.
Toa fakanje od De Ligt ne mu go pokazaa koga gledase, realno samo za ona od Megvaer sumljivo bese i do nekade i go sfativ sudijata sto taka odluci, ama da mu go pokazea vlecenjeto od De Ligt siguren sum deka ke si ostanese dosleden na odlukata, mnogu me interesira zasto toj kadar totalno go izignoriraa a posle toa 2 pati go povtorija.
Dajvot trgni go na strana, imase elementi za penal realni bidete, radi De Ligt, ne radi Megvaja.
Не знам што си гледал ти. На крај го дадоа аголот од зад голот каде што се гледа и тој старт.

Sakas da kazes deka vlecenjeto na De Ligt ne e cist penal? Ok. :)
On toa ne go ni vide, a toa e glavniot problem vo celiot slucaj.
Не секое влечење е пенал, како не разбираш, не ми е јасно.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.914
Поени од реакции
11.680
Syn drugar, ne bese penal dzabe se objasnuvame. Ja pustija ubavo snimkata, nemase dovolno fakjanje ili drzenje za da ovoj onaka filmski ripne od mesto. Na strana sto Utd se govna i veze nemaat.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.319
Поени од реакции
46.918
Не знам што си гледал ти. На крај го дадоа аголот од зад голот каде што се гледа и тој старт.
Na sudijata, na ekranceto, toa ne go pokazuvaa, toa sto ja sum go videl i ti si go videl i cel svet, na ekranot koga gledase sudijata, ne go dadoa kadarot sto posle nas ni go pustija a toa e onoj pozadi Onana, ne toj nad golot sto bese pusten na samiot kraj.
Mozes da vratis ako ti e uste pusteno i da se uveris vo toa. Rekov, od napred ne deluvase deka Megvaja reagirase za da ovoj ne moze da prodolzi, ripna i dajvna jang toa e fakt ne deka imase pricina za toa, ama zasto glavniot sudija ne go vide posledniot kadar, toa e glavnoto prasanje, tuka najasno se vide deka direktno vlijae De Ligt so vlecenjeto, onaka ubavo zdravo go zavlece za dres.

Ova ako ne e penal ondak ok, togas dzabe ke se diskutira ocigledno razlicni sfakanja imame za toa sto e faul u dadeniov slucaj a sto ne. Na sudijata 95% od pominatoto vreme pred ekranot bese onoj prvicen kadar kade samo fakanjeto od Megvaja se primetuvase, i na kraj pred da odluci mu go dadoa i kadarot nad golot, a ubedlivo najdobriot kadar go pustija otkako veke si ja ponisti odlukata sto bese realno glupo, bar i toa da go videse i na kraj da presece.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Јанг скокна сам, нозете ги дигна цело метро позади. Да го влечел доволно било кој од Мегваер или Де Лигт, ќе паднеше од тоа и ќе добиеше пенал. Овој на крај падна сам и затоа пеналот беше поништен.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.319
Поени од реакции
46.918
Не секое влечење е пенал, како не разбираш, не ми е јасно.
Ne e da, ama vo situacija koga e nekoj vo pozicija da sutira i u sansa za gol, togas poinaku se percepiraat tie vlecenja u sesnaesterec, pak ke kazam, sudiajta trebase da go vidi najdobriot kadar sto go dolovi toa, a on toa nemase prilika da go vidi, pa togas ako i u takva situacija ne e penal za nego, ok, vaka fokusot dur glease poveke bese na Megvaer i dajvot, ne na De Ligt.

So VAR vo globala najdobrite kadri im gi pustaat, i oni posle odlucuvaat dali e kako e sto e, od toa sto on go vide, i ja ne bi svirnal penal, ama onoj kadar odma pozadi Onana sto e, togas poinakva slika se dobiva za celata situacija, mnogu sudii ova bi go svirnale bez razmisluvanje, narocito ako veke dosudile penal.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
85
Поени од реакции
221
@Syn Moja greska, toa vlecenje od De Ligt ne go ni primetiv, povekje paznja mi privlece teatralniot pad i zatoa prvicno rekov deka nema penal..

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.319
Поени од реакции
46.918
@Syn Moja greska, toa vlecenje od De Ligt ne go ni primetiv, povekje paznja mi privlece teatralniot pad i zatoa prvicno rekov deka nema penal..
Pa 90% od fokusot na ekranot koga gledase sudijata, bese dajvot, i ja tuka ne bi dal penal realno gledano, ama ako go vikaat za clear i obvious error, kako toa vlecenje na De Ligt sto on nemase prilika da go vidi ke ja okarakterizira celata situacija kako ocigledna greska. :)
Istovo od podole i ja go velam, ova ako go videse glavniot sudija, togas negovata odluka ke trebase da ostane.

1740236571868.png

Член од
14 април 2012
Мислења
32.942
Поени од реакции
67.676
Ne e da, ama vo situacija koga e nekoj vo pozicija da sutira i u sansa za gol, togas poinaku se percepiraat tie vlecenja u sesnaesterec, pak ke kazam, sudiajta trebase da go vidi najdobriot kadar sto go dolovi toa, a on toa nemase prilika da go vidi, pa togas ako i u takva situacija ne e penal za nego, ok, vaka fokusot dur glease poveke bese na Megvaer i dajvot, ne na De Ligt.

So VAR vo globala najdobrite kadri im gi pustaat, i oni posle odlucuvaat dali e kako e sto e, od toa sto on go vide, i ja ne bi svirnal penal, ama onoj kadar odma pozadi Onana sto e, togas poinakva slika se dobiva za celata situacija, mnogu sudii ova bi go svirnale bez razmisluvanje, narocito ako veke dosudile penal.
Стварно, чист пенал. Седи не се брукај со слики.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.319
Поени од реакции
46.918
Стварно, чист пенал. Седи не се брукај со слики.

I kako e ova clear and obvious error na sudijata? Koga ne go ni vide istoto, ne mu go pokazaa.

Eve i Owen sto veli za istoto, sigurno on poise znae od viduk na kajgana i negoviot brukometar

Michael Owen: ‘The referee has not been given the angle. He needs to be given the high-behind, zoomed-in. ‘The VAR has let the referee down in my opinion, he’s not given him all the various angles that you need to form a full opinion of whether that’s a foul or not. ‘He’s given him one angle across the 18-yard box and given him about 10 times… Not one of the replays showed the shirt pull.

Samiot se negiras so toa sto velis deka ova e clear and obvious error i zatoa bil viknat, a pritoa stavas kadar koj on nemase prilika da go vidi, a kade e povlecen 2 pati. Ubeden si deka sudijata i posle ova nemase da ostane dosleden na odlukata sto on ja donese? :ROFLMAO:

Ok, cestito bod, ne znam sto drugo bi ti kazal, da ne ti go poremetam brukometarot.

Kajgana Shop

На врв Bottom