Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
16 јули 2024
Мислења
51
Поени од реакции
76
Ima septemvri so br.123XX od 19.09.2022 uste pred edna nedela.Treba da se veke na kraj na mesecot
29 август 2022 г.
broj na prepiska: 1297x/2022
Premin od zadolzhitelna na finalna. Denes objaveno na facebook.
Sigurno vekje se vo septemvri i na broj 13000/2022 spored prethodniot post.

Член од
16 јули 2024
Мислења
51
Поени од реакции
76
Ve molam ako moze prasanja za intervju
Автоматски споено мислење:

Ve molam do kolku nekoj sega brzo ima odeno intervju prasanja da mi gi pusti
Vo osnova ima tri grupi na prashanja.
Prvo prashanje dali se osekjash kako Bugarin ili dali tvoite predci se.
Vtoro prashanje se odnesuva na tebe shto si po zanimanje, shto studirash ili shto rabotish, i slichno i kje si kazhesh. Mozhe da te prashaat dali imash rodninni nekoi vo Bugarija i slichno.
Treta grupa prashanja (edno do dve) se odnesuvaat za Bugarija, na primer praznicite, so koi zemji se granichi, po shto e poznata (rozi, turizam - Sonchev Breg, Nesebar, Burgas, Varna, parfemi, pravat sharena balkanska sol isto i slichno), koi se planini i reki (Bistrica, Struma, Rodopi, Stara Planina, Vitosha), ski centri Borovec, Bankso i slichno. Mozhe i poteshki na primer Han Asparuh osnovachot na bugarskoto carstvo, Djon Atanasov bil kreator na kompjuter (megju prvite). Istoriski lichnosti Hristo Botev, Ivan Vazov, Vasil Levski i slichno, mozhe da gi kazhesh i tie shto nie gi smetame kako makedonski revolucioneri, koi ja sozdale azbukata i taka. Kazhi deka ima vlada so parlament, ima pretsedate i zamenik pretsedatel, nauchi gi nivnite iminja, brojot na pratenici i slichno. Otprilika tie se.
Gi ima nanazad po forumot no ne mozham da gi najdam.
So srekja.

Член од
15 март 2022
Мислења
8
Поени од реакции
4
Prethodno nemase dostaveno potvrda? Ili da ne ti bese prestara
Имам доставено со сите документи кога поднесував прв пат, сега сум на финална, поминато е доста време можеби затоа ми бараат повторно, 15 Март 2022 бев на интервју.

Член од
2 октомври 2021
Мислења
182
Поени од реакции
141
Ova go prasav prethodno no nikoj ne mi odgovori konkretno. Me interesirase dokolku te stavat na dopolnitelna dali kje gi vklucuva site propusti sto kje gi najdat vo tvoite dokumenti(na primer istecen pasos i nesoodveten dokument za poteklo) ili pak prvo kje ti napisat deka edno nesto fali, pa otkoga ke go dostavis toa ke te stavat na dopolnitelna za drugo

Член од
30 мај 2018
Мислења
94
Поени од реакции
84
Ova go prasav prethodno no nikoj ne mi odgovori konkretno. Me interesirase dokolku te stavat na dopolnitelna dali kje gi vklucuva site propusti sto kje gi najdat vo tvoite dokumenti(na primer istecen pasos i nesoodveten dokument za poteklo) ili pak prvo kje ti napisat deka edno nesto fali, pa otkoga ke go dostavis toa ke te stavat na dopolnitelna za drugo
Kolku so imam jas videno vo eden status ke ti napisat se so fali naednas so rok na dostavuvanje. Nesto so ne znam e dali otkako ke dostavis i vo novodostavenite nesto fali dali te izvestuvat ili odlucvat vrz osnova na novodostavenite bez izvestuvanje za nedostatoci. Dokolku jas bev vo takva situacija jas ke dostavev predvreme se so smetam deka ke mi pomogni i so se poklopva so stariot dokument za da imam posilen slucaj, a i da go izbegnam periodot na dopolnitelna. Drugo e so spored zakon ima razlicno vreme za dostavuvanje na dokument, na eden coek mu dadoja edna nedela. Vo vakov slucaj jas bi prepostavila najdobro so mozam za moj slucaj za sto bi me stavile na dopolnitelna i bi izvadila dokument predvreme..sekogas mozi da fali nesto drugo no barem kolku tolku bi bila pospremna

Член од
25 октомври 2024
Мислења
1
Поени од реакции
1
Zdravo jas sum na

Образувана преписка N:3xxx/2023/02.03.2023 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

koga da ocekuvam promena ???
3 do 4 godini. Sega se nekade do 2ra polovina na 2022ra godina sto znaci nekade naredna godina.

Член од
31 декември 2009
Мислења
582
Поени од реакции
163
Ocekuvaj posle 2 godini
Avgust-septemvri ke ti se smeni vo finalna.
oktomvri-noemvri vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
mart-april-2026 god pasos na raka

pozz

Член од
5 август 2020
Мислења
42
Поени од реакции
23
Avgust-septemvri ke ti se smeni vo finalna.
oktomvri-noemvri vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
mart-april-2026 god pasos na raka

pozz
daj boze sase da bidi samo se vo red

Kajgana Shop

На врв Bottom