Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.961
Поени од реакции
25.516
Два дена си ја ебам психата и пробувам да се воздржам од коментар, ама ќе пукнам!

Замисли излегуваш еден ден, можеби си во одлично расположение, можеби имаш милион планови за во иднина, немаш појма дека ова излегување ти е последно... Некое пијано копиле вози повеќе од дупло од дозволената брзина и ти ги убива сите тие твои соништа и надежи.

Копилето пак, плаче, "леле што направив". А што сакаш да направиш кога возиш во сред град полн со луѓе како да си на автопат?

Замисли, родителите те испраќаат во главниот град со надеж за твоја посветла иднина, а ти се враќаш во ковчег.

Мое искрено сочувство до фамилијата на Фросина.

Уште повеќе боли фактот што не е единствена и најчесто позади воланот е некој разлигавен мрсулко со "знаеш ли ја кој сум" мајндсет.

Колку млади и невини луѓе треба да закопаме за да повлечеме црвена линија?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.760
Поени од реакции
8.074
Денес пауза од работа, копиљаците ги фрливме по баби. Пуштен е David МcCallum да си везе, ако не и е по ќејф (а не и е) на госпожата може и она да одлепрша со другарките. Денес не ебам жива сила.

Член од
27 јуни 2022
Мислења
228
Поени од реакции
734
Се додека кучиња ни се побитни од луѓе ќе се случува ова. Битно урбано граЏанство глумат БЕОградски студенти и либерални револуционери. Злоупотреба на смрт на невино искористуваат за нивните болни идеи. Се кренаа за смрта на кучето(нормално дека и тоа е недозволиво но колку кутриња угинуваат) ама ги заболе за луѓето по шо нели живеат со по 10 мачки или кучиња.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.502
Поени од реакции
11.440
Секојдневно сè повеќе и повеќе се разочарувам самата себе си. Без оглед на тоа колку години вложувам во учење, самообразување и надоградување, не чувствувам дека трудот и интелектот се ценат во државава. Тоа страшно ме демотивира и просто не може да не се чувствувам разочарана од системот во кој живееме. Секогаш сум верувала дека ако си посветен и вложуваш напор, тоа ќе биде наградено, но сега се чини дека живееме во време во кое се вреднуваат некои други работи. А најлошо од сето тоа е што не станува збор за изолирана ситуација, туку за чувство на разочарување кое го имаат многумина. И каква е смислата на сето тоа, кога успехот ти зависи од нешто егзогено, а не од твоите реални способности и твојата посветеност?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.842
Поени од реакции
6.453
На 14ти Февруари иди Милица Павлович во сала Јане Сандански во Скопје на концерт. Јас нема да сум таму, а баш би сакал. Ама ќе и посакам спектакл поголем од тој на Пријовичка во Загрепските Арени летоска. Посебен апел до оние правите Македонци да го направат ова, за инат на истокот ќеј. Да им покажат на сите дека скоро еден век бевме во иста земја со нив, а пак преживеавме од цело тоа како она што си сме - Македонци. Како луѓе кој скоро цел 20ти век беа во иста земја, да им покажеме дека ова тешко се заборава. Ај да побараме Македонците во другите делој од земјата убава што ни ја расчеречија? (сето бугарско масло со мешањето во старо ВМРО). Тешко? Тешко. Да, за инат на Бугарите, Србија е нивната најголема болка - СУПЕР што е ова вака.

Милица, можеби е родена Швајцарија, но мама и тато се разделиле, а таа по нејзина воља одлучува да се врати кај баба и дедо во Србија уште како мало дете. Затоа што од баба и дедо се чувствувала многу по...сакана, одколку од мама и тато. Кое злато ќеј. Нека Бог и даде се најубаво на оваа девојка. Најмногу од се многу љубов - она најважното. Без ова, тешко живот. Замисли која сила ја имало ова девојче да одраснува со баба и дедо само, во нашите упропастени земји? И да се школува со нивна помош, денес на секое интервју не зборува за мама и тато, туку дека се моли, кај 18ет часот да и заѕвони фиксниот телефон и на него пак да е гласот на дедо и, да ја праша како е. Ах које злато убаво, која наша балканска принцеза. Незнаев дека имала толку тешка приказна, преку ѕвезде гранда, до ова денес. Бог е на нејзина страна, знам.
Имаја меет енд грит во Мериот пред некој ден. На стори и посака на една од Македонките, дека се надева дека втасала на време на испит и дека го положила. Во друго стори рече дека срцето и е полно од убавите млади и интелектулани луѓе кој ги запознала, ова ја потсеќа зошто работи. Ај да и вратиме од љубовта кеј, нешто ми вели дека баш оваа девојка, неа ја заслужува.

Момакот во спотот е Хрват. И да, тоа на видео бимот зад нив - се снимки од Загреп, Белград, Скопје, Подгорица, Сараево.
Пак ќе повторам, посебно правите МАКЕДОНЦИ да и појдат на журката, да грми во салата, ко Зевс ко че грми над планината Олимп.
Да му покажиме на источните соседи колкави србомани сме ние Македонците.

Дали сеуште проверено спиеме сами ќеј? Ќе ви кажи Милица во делото.
Плус то, каква барбика кеј :ljubove: како е можно да е толку убава?? Која сила ја носи со себе. Сон.

Последно уредено:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.894
Поени од реакции
21.837
Драа

Прееска слушам и не ми се веруе.
Крстиле га девојче Луња.

Не Луна, нели римска божица на Месечину.
Не Дуња, нели по бабу ву од Сфети Николе.
Не Муња,по некоју си раперку старлету од Велики брат...

Него Луња бе!
Да е живо и здраво девојченце,ама дај бе малце осет за имиња.Не ги убивајте у корен.

Е да.
Ја користам оваа прилика да му се изнасмеам на Берик за новиот никнејм.
Војводата Лавот бе
Ааaaaahahahahahahaha
Бот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.691
Поени од реакции
37.676
Кајг,
не сум приметила до сега да ниеден оригинален турски производ било за домашен пазар или извоз нема друг превод, туку е пишано упаство или декларација исклучиво на турски јазик, види го ти мајчин Ердоган, ни англиски ни арапски, ни бутур, само турски, ако не разбираш твој проблем, не го јади!

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.760
Поени од реакции
8.074
Најјаки се оние Драгици што на фејсбук странине на секое “чудо” пишуваат Амин Боже и на секоја вест за некој умрен Бог да го прости. Ниедна од тие објави не е точна/вистинита али овие боткиве се осеќат прозвани да дадат свој допринос. Кај нив на профил редовно има “денес е…и никако ова не смеете да го направите” како и “једноставни рецепат за мекане памук кифле”.

Член од
27 јуни 2022
Мислења
228
Поени од реакции
734
За разлика од тебе ние не го разбравме светот. Се претопивме во европските варвари. Можеби и не те заслужуваме но сепак има луѓе кои уште ќе те слават и почитуваат.
На денешен ден се роди еден од најголемите македонски синови војводата,даскалот,трговецот,апостолот, Гоце Делчев.
Да дочекаме еден ден да се оствари она за кое ти мечтаеше,живееше и загина.
Вечна ти слава војводо.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.606
Поени од реакции
9.758
Здравјето супер, легнав да спијам и кога станав... хорор. Ни еден знак немаше дека ќе ми се деси ова. Станав како зомби, 39 температура, грлото премногу ме боли, а не можам ни да зборувам, не гледам добро ме болат очите, ненормална главоболка и 0 енергија...

Се од болест јас прва прележувам, така да пазете ваљда доаѓа Корона сезона 2, овој пат појака, со многу новитети.

Шала на страна.
Чувајте се.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.760
Поени од реакции
8.074
Стрептокока имаш не драми џабе, си ставала прљави раце у уста.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.377
Поени од реакции
24.085
Denes jadev terenski sendvic, nesto kako suvi obrok na obuka za gagjane. Pokraj lebot,mesoto i dodatocite , vo nego gi imase i site minerali od lokalnata pocva i pojma nemam sto se ne sum doprel deneska. Galev i edna lokalna rtka so se pojavi od pojma nemam kade i bese malce sugava ali epten milo bese i razigrano, posebno ko namirisa meso.
Prasanje e sega dali utre voopsto ke se razbudam i ako se razbudam , so kolku temperatura ke se razbudam. Ovas @Хоуп epten vo misla me klade so toa virusite i bakteriite :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom