Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
10 мај 2022
Мислења
982
Поени од реакции
2.781
Следно треба да излезе некој со статистика кој од големите маркети работат со најголема маржа и тие да се бојкотираат на недела дена.Тогаш ќе има прав ефект и кон маркетите и према добавувачите убаво ќе си осетат

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.116
Поени од реакции
37.588
Информација од прва рака, од работник во ЗУР маркет - вчера имале 98 000 промет, нормално правеле по 130 - 150 000. Значи сепак не изгледа дека е баш успешен бојкотот.

Член од
10 мај 2022
Мислења
982
Поени од реакции
2.781
Информација од прва рака, од работник во ЗУР маркет - вчера имале 98 000 промет, нормално правеле по 130 - 150 000. Значи сепак не изгледа дека е баш успешен бојкотот.
И тоа е многу што го имале, треба да има од ујп информација колку фискални се издадени вчера по супермаркетиве па да се спореди со друг ден.
Бојкотот највеќе удри кај Веро Тинекс Рамстор Кам Стокомак

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.295
Поени од реакции
566
Банките од друга страна се посебна приказна, уште малку ќе почне да наплатуваат и за секое логирање на мобилна апликација
веќе наплатуваат некои ...
Capture 1.JPG
Автоматски споено мислење:

За банките ме мрзи да објаснувам, а не е ни темата за тоа, ама имаш 300 000 механизми за да го избегнеш плаќањето на провизии за услуги. Првиот механизам е да исчезнеш од шалтерите на банките за секоја ебана сметка (не зборам за тебе него општо), потоа полесно е.
Одржување на сметка мора да платиш ...

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.754
Поени од реакции
6.173
Секако дека 1 ден не дава никаква слика, не знаеме дали денес прометот ќе биде 180.000 можеби...

Ама,
Дури и да остане постојано тој пад (неверојатно), сериозна анализа, базирана на овие бројки од прва рака, ќе покаже дека фирмите финансиски повеќе се во добивка (!) ако НЕ НАМАЛУВААТ маржа и продолжат да работат со намален обем.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
456
Поени од реакции
868
Sto e ova od KAM, vaka li ,,se kaznuva narodot,, sto bojkotirase eden den?
Screenshot_20250201-113857_Gallery.jpg

Od cetvrtok ,,do denes,, //vcera bojkotirav// kafeto od 92 na 102, prasokot za pecivo od 22 na 26 i ,,red drugi proizvodi,, se poskapeni.
,,bravo za KAM,, marketi. Si ,,igraete so narodot,, , ama na narodot preku ,,takvoto mu e veke,, od igranki.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.050
Поени од реакции
19.425
Член од
28 ноември 2022
Мислења
456
Поени од реакции
868
Суровините поскапија вчера зато така
Sekoj den se nesto ,,poskapuva,, , ceni se menuvat den za den. Ova veke mina se nesto ,,normalno,,. Pak ke kazam ,,edni lajna izgonivme, drugi lajna dovlekovme,, , pa nekoj ke mi kaze ,,lokalni izbori,,. Neka ,,se gonat,, site od prv do posleden.
Ne sum edinstven sto ova go zboruva i misli , ,,ke dojde i toj den,, koga ke se pokaze toa na delo.
Koga Vlasta ,,sede so skrsteni race,, //zosto taka im cine// sekoj sto saka ke prave. Ama ,,ke im dojde denot,, koga narodot ,,pak ke im pritreba,,.
Sramota

Последно уредено:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.597
Поени од реакции
9.738
Sekoj den se nesto ,,poskapuva,, , ceni se menuvat den za den. Ova veke mina se nesto ,,normalno,,. Pak ke kazam ,,edni lajna izgonivme, drugi lajna dovlekovme,, , pa nekoj ke mi kaze ,,lokalni izbori,,. Neka ,,se gonat,, site od prv do posleden.
Ne sum edinstven sto ova go zboruva i misli , ,,ke dojde i toj den,, koga ke se pokaze toa na delo.
Koga Vlasta ,,sede so skrsteni race,, //zosto taka im cine// sekoj sto saka ke prave. Ama ,,ke im dojde denot,, koga narodot ,,pak ke im pritreba,,.
Sramota
И ќе дојде тој ден и што, само јас и ти нема веќе да гласаме? Само јас и ти ќе бојкотораме? Мислиш само нас ни е пукнат филмот? На сите им е, ама на пола само ноџињата им вират од газовите на партиите и што да прават, ќе гласа, ќе слика ливче, ќе пазари, ќе слика фискална, за во партија да видат да не ја изгуби работата. Да земам и нив некако да ги сфатам. Зошто и еден да се побуни, ни еден од таквите нема да застане зад него. И никогаш никаде додека се на власт тие од кои се спасил нема да се вработи ни тој, ни жена, ни деца.
Се можам да разберам, освен оние не знам бе што ме интересира не ме замарај со политики.

И спасот е бојкот за не идење веќе во државава. Масовно иселување и нека продаваат на пензионерите поскапен леб и млеко зошто повеќе од тоа нема да им купат.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.175
Поени од реакции
42.904
ЕУ за тебе, бесплатно здравство низ цела европска унија. Само на такви работи паѓате.

Реалноста јако ве мава некако. Као да власта ги мести цените. Да ви речеа цените се високи ама бесплатно здравство у ЕУ за 5 години, ништо немаше да ви смета.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.050
Поени од реакции
19.425
ЕУ за тебе, бесплатно здравство низ цела европска унија. Само на такви работи паѓате.

Реалноста јако ве мава некако. Као да власта ги мести цените. Да ви речеа цените се високи ама бесплатно здравство у ЕУ за 5 години, ништо немаше да ви смета.
Па ко ќе видиме колку пари даваат луѓето за лечење и лекови, а ретко излечени, да со две раце потпишувам

Член од
5 март 2018
Мислења
17.050
Поени од реакции
19.425
Па знам за тебе, не мора да ми кажуваш.
Па зошто да не, ионака странство завршуваат да се лечат тешко болните, се берат донации секој ден, за нешто што треба државата да се погрижи.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.175
Поени од реакции
42.904
Па зошто да не, ионака странство завршуваат да се лечат тешко болните, се берат донации секој ден, за нешто што треба државата да се погрижи.
ќе треба Заев да чекаш да дојде, оваа влада не дава лажни обеќања.

Kajgana Shop

На врв Bottom