На апови на крај памет нема да му биде тоа. Ова се луѓе со психички нарушувања и е жално што ги рачунаат како нормални...
Затоа ти никого нема да прелажеш дека си нормален.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На апови на крај памет нема да му биде тоа. Ова се луѓе со психички нарушувања и е жално што ги рачунаат како нормални...
Затоа ти никого нема да прелажеш дека си нормален.
Не е осеќање туку страдање,неиздржливи болки.Значи ако човек страда од неизлечива болест исходот е јасен,сака да му се скратат маките кој сме ние да го судиме и да не дозволуваме еутаназија поради нашето мислење за истата?па и луѓе со тешки заболувања. Психата страда, тоа е флуктуирачка работа. Нормално е некој во таква состојба да биде во депресија. И не значи дека тој ако во моментот дека се осеќа така ти треба да го послушаш и да го ставиш у гасна комора. Тоа се коси со битисувањето на човекот на планетава, неприродно е било кое живо суштество да сака да умре.
Не е осеќање туку страдање,неиздржливи болки.Значи ако човек страда од неизлечива болест исходот е јасен,сака да му се скратат маките кој сме ние да го судиме и да не дозволуваме еутаназија поради нашето мислење за истата?имам другар на кој татко му почина од канцер на дебело црево.Кога ги посетив се шо бараше човекот беше да го напушти овај свет да му се скратат маките.А и сите околу него беа срозени.Кажуваа низ каков ужас поминуваат.Кога почина човекот сите велеа дека конечно се спасил.
Значи не оправтувам еутаназија како некоја врста на желботека,туку за љуѓе шо навистина немаат избор на кои маките им се неподносливи.Не е никакво мешање во дискусија,секој си го кажува својот став.we agree to disagree. Тоа е моето мислење па сега не навлегувам за другарот твој. Мене повише ми беше дека тоа станува како желботека работава. Не можам тоа да го разберам некој да сака да го нема. Се коси со моите сфаќања. Така да не ви се мешам више у дискусијата.
A ako e paraliziran od vratot na doluМислам дека животот или смртта се сопствен избор и нема што некој лешинар да профитира од тоа.
Ако на жалост сака да се убие некој, слободно негова си е одлуката, ама не смее да се прави маркетинг и пазар од туѓа смрт, да не се поттикнува, никој не смее да му помогне да се убие, ниту да го убие.
Негов проблем.A ako e paraliziran od vratot na dolu![]()
Hmmm. A kako toa go pravi tvoj problem ako saka da si gi skrati makite. Ti bi sakal da zivees paraliziran od vratot na dolu. Teloto poleka da ti skapva, da ti se otvoraat rani, da se seris i mocas vo peleni, da si nepodvizen i da te hranat so cevce.Негов проблем.
Владе, што ми објаснуваш?Hmmm. A kako toa go pravi tvoj problem ako saka da si gi skrati makite. Ti bi sakal da zivees paraliziran od vratot na dolu. Teloto poleka da ti skapva, da ti se otvoraat rani, da se seris i mocas vo peleni, da si nepodvizen i da te hranat so cevce.
Ete probaj nekolku dena cisto onaka da osetis kako e. Stavi si starecki peleni, legni vkrevet i nemrdaj 48 casa, ne mora povekje. Nisto sam da ne pravis, za bilo sto povikaj prijatel. Bukvalno.
Nikoj ne rece da go frlis tuku da mu se pocituva zelbata ako saka da si gi skrati makite. Ne e toa za vase dobro tuku za negovo.Владе, што ми објаснуваш?
Татко ми беше парализиран со мозочен удар од 2001ва до 2011та го чувавме дома, не го фрливме за наше добро.
Hmmm. A kako toa go pravi tvoj problem ako saka da si gi skrati makite. Ti bi sakal da zivees paraliziran od vratot na dolu. Teloto poleka da ti skapva, da ti se otvoraat rani, da se seris i mocas vo peleni, da si nepodvizen i da te hranat so cevce.
Ete probaj nekolku dena cisto onaka da osetis kako e. Stavi si starecki peleni, legni vkrevet i nemrdaj 48 casa, ne mora povekje. Nisto sam da ne pravis, za bilo sto povikaj prijatel. Bukvalno.
Nikoj ne rece, barem ne jas nekoj da izigrava obvinitel, sudija i izvrsitel kako vo primerite sto ti gi nabroi. Stariot tvoj ete ne projavil zelba za toa i se e toa vo red, no sto ako projavel a go gledas se maci i mu se broeni denovite koi ke gi pomini vo mizerija i bolki i mu nema spas. Ili ljuge vo koma koi vegetiraat bez nadez deka ke se vratat, vecno treba da bidat prikliceni na aparati ?Стариот мој беше со тумор во мозок еден од најболни ситуации познати на медицина па ниту еднаш не изрази желба да умира, напротив. Не можеше сам да си врши измет па беше претешко тие крајни месеци. Дур има пулс има и надеж, колку и да е мала, каква таква надеж.
А хипотетички состојби каде имаме растенија од луѓе постојат, но еутаназијата не е поврзана само со нив. Новите воук идеологии предлагаат и да родител смее да пријави дете за државна смрт пошто било немирно, секакви ликови кои чекаат наследство да можат да елиминираат постари членови на фамилијата,
не е тоа така едноставно како што некои на темава го претставуваат. Во Канада родител може да пријави дете за еутаназија пошто има проблеми со него.
Nikoj ne rece, barem ne jas nekoj da izigrava obvinitel, sudija i izvrsitel kako vo primerite sto ti gi nabroi. Stariot tvoj ete ne projavil zelba za toa i se e toa vo red, no sto ako projavel a go gledas se maci i mu se broeni denovite koi ke gi pomini vo mizerija i bolki i mu nema spas. Ili ljuge vo koma koi vegetiraat bez nadez deka ke se vratat, vecno treba da bidat prikliceni na aparati ?
Znaci zborame za svesni ljuge koi poradi nepodnoslivite bolki i losiot kvalitet na zivot( paraliziranost primer ili terminalna faza na bolesta) bez nadez za bilo kakvo oporavuvanje resat da si gi skratat makite i ljuge koi imaat mozocna smrt ( ne znam kako strucno se narekuva toa ) i koi isto nikogas nema da se razbudat, najbliskite da mozat da donesat odluka vo nivno ime, a ne na nekoj deka mu priteknalo ajde da go uspieme ovaj, ni treba sobata za drugo i takvi gluposti.
Jas ti go kazav stavot okolu eutanizacijata i koga smetam deka e opravdano, pa duri i pozelno.Лица во кома не можат да се согласат на еутаназија, тоа е веќе друга категорија, не знам како се водат во законодавство.
Ете во Канада се гура закон по кој сите лица со сериозни ментални болештини би биле слодобни да се отфикарат пошто не можеле да трпат шизофренија или параноја. Настрана што постојат медикаменти кои прилично добро ги регулираат таквите ментални состојби, ако се започне со оние кои навистина не сакаат да живеат повеќе ради физички болести и неиздржливи болови, тоа набрзо ќе ескалира во тоа да некој Емо матурант потпише да биде убиен од страна на за тоа предвидена докторка како онаа од прва страна затоа што некако бил тажен последно време, па го напуштила женска, па треба да понавља година...![]()
Canada again delays assisted dying for the mentally ill
It is the second time the expansion of the euthanasia programme has been delayed, this time to 2027.www.bbc.co.uk