Американски фудбал - NFL лига

Newton'

Fapstronaut
Член од
25 јули 2015
Мислења
335
Поени од реакции
315
Интересна сезона и многу непредвидлива, само што овие Арена почнаа како нивните претходници SportKlub да додаваат без везе канали само да се доплати нешто, најглупо нешто кога RedZone ќе го дадат на некој од тие новите. Малце ми е криво што Jets се надвор од плеј оф, друго се како што очекував иде, Bills for the Superbowl :roker:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Што е толку интересно не знам, зар нема да освојат Канзас пак?

Форматот на плеј оф и една утакмица да ти зависа сезоната ми е ептен привлечен, ама американскиве срања што се фаќаат за некој суперстар како за златно јајце и фаворизирање на истиот за да кренат/одржуваат на популарност на спортот ми стана толку одбивно и провидно што скоро и да не ги пратам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Џетс - не знам, овие ваљда ги преценувам. Арон мора малце да се среди и да земе улога на ветеран, а не лидер. Има разлика, а може и двете да си во едно. Пејтон во Денвер, Брејди во ...последниве 10 години и така натаму. Имаат добра одбрана. Салех е добар тренер (уште еден од низата квалитетни тренери што може да бидат отпуштени после сезонава од дивизијава). Не им е уопште лош нападот. Буквално на хартија ми се свиѓаат ептен. Ваљда ги преценувам и ќе им фали хемија и менталитет ама..мора тука да помогне Арон... мора
:pos:
Буквално обратното од тоа што требаше да се направи.

Дон Роџерс
ЛеАрон

Ни ГМ, ни тренер, сите другарчиња си ги зема...
Кааааде бе вака другари

Разочаран сум, мислев ќе има малце мозсок да сфати декa "ej 40 години имаш, немаш освоено СБ од Обама ко беше претседател, смири се малце'

Можда и не е он крив, ама БУКВАЛНО ОБРАТНО испадна све од тоа што реков дека треба да се случи за да имаат успех

Ајде, можда догодина ќе се средат... ама катастрофа

Кој знае што работи има зад кулисите со Брејди во Тампа од тоа што имам слушано, ама друго е, Тампа е историски срање франшиза што немаше иднина без Брејди, лани Џетс без Арон играа сосема ок и буквално се што им фалеше и мааалце попотентен напад... буквално Флако да го имаа бољи сезона ќе имаа пошто ќе имаше контрола Салех и ќе имаа посмирена и конкретна игра.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.791
Поени од реакции
1.702
Добри утакмици за Thanksgiving, успеав само Green Bay да ги гледам и ме бендисаа, иако не сум нивен фан. Штета што не можев да ги погледнам другите две.

Newton'

Fapstronaut
Член од
25 јули 2015
Мислења
335
Поени од реакции
315
Толку "среќа" Chiefs имаат сезонава и многу судии носат нивни дресови под зебра маиците, не изгледаат како 11-1 тим ни случајно. Најодбивен тим ми се во моментов, се надевам нема да идат во Superbowl сезонава.

@Дим4е, Сезонава е интересна за тоа што повеќето натпревари се неизвесни и одбраната се врати на голема врата, нема веќе многу 300+ passing yards по натпревар и просечно многу помалце поени има по натпревар и е неизвесно до крај на натпреварот. Мене лично ми сметаше тоа во последните неколку сезони, вчера Chiefs што дома по секоја логика требаше да ги растурат Raiders, имаа премногу среќа што кикерот на Raiders им ја подари победата, претходната недела за малце од Panthers ќе изгубеа,Lions по милионити пат ќе изгубеа завчера на Thanksgiving и ќе ги разочараа навивачите ама сега бившиот тренер на Bears некако успеа да се надмине и да изгуби на уште еден глуп начин, полош и од утакмицата со Washington, нема лесни натпревари во NFL се може да се случи, освен Browns да станат добро функционална franchise :ROFLMAO:

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.998
Поени од реакции
11.636
Kikerite ovaa sezona se generalno vo losha forma (ili bar takov e vpecatokot). Tucker primer, samo utakmicava 2 promaseni FGs (vkupno 8 sezonava) i eden ekstra poen.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Такер е у лер надоле, многу лоша сезона. Босвел има ептен јака сезона, не дека имал лоша, али сезонава има 2-3 кај што сам ги има добиено.

Член од
8 август 2023
Мислења
3
Поени од реакции
5
Здраво дечки, не знам колку сте запознаени, но имаме флег фудбал тим кој се вика Куманово Скелетонс и кој се натпреварува во српската лига, како и на меѓународни турнири. Моментално бараме нови играчи за сезоната 2025 и сите се добредојдени, и ако сакаш да играш и да се натпреваруваш и ако сакаш само рекреативно да тренираш. Секогаш сме за позитивна дружба. Тренинзите се најчесто во Скопје. Доколку има заинтересирани, слободно влезете во нашата Дискорд заедница за да бидете во тек со сите случувања: https://discord.gg/ymUc8m9h
Автоматски споено мислење:

Здраво дечки, не знам колку сте запознаени, но имаме флег фудбал тим кој се вика Куманово Скелетонс и кој се натпреварува во српската лига, како и на меѓународни турнири. Моментално бараме нови играчи за сезоната 2025 и сите се добредојдени, и ако сакаш да играш и да се натпреваруваш и ако сакаш само рекреативно да тренираш. Секогаш сме за позитивна дружба. Тренинзите се најчесто во Скопје. Доколку има заинтересирани, слободно влезете во нашата Дискорд заедница за да бидете во тек со сите случувања: https://discord.gg/ymUc8m9h
Организираме доста често и НФЛ седенки, така што сите сте поканети

Newton'

Fapstronaut
Член од
25 јули 2015
Мислења
335
Поени од реакции
315
Вечер ќе биде многу интересна утакмица, штета што сум прва утре и неможам да гледам, некако Lions очекувам да победат, пораз тука скапо ќе ги кошта, и со Bills треба да играат, така да ако сакаат да одмараат на Wild Card round, мора да победат вечер, дури може да завршат трети во дивизијата на крај, што е лудо за 11-1 тим, NFC-North многу изненади годинава.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.998
Поени од реакции
11.636
Вечер ќе биде многу интересна утакмица, штета што сум прва утре и неможам да гледам, некако Lions очекувам да победат, пораз тука скапо ќе ги кошта, и со Bills треба да играат, така да ако сакаат да одмараат на Wild Card round, мора да победат вечер, дури може да завршат трети во дивизијата на крај, што е лудо за 11-1 тим, NFC-North многу изненади годинава.
И таква била утакмицата. :D Dan Campbell малку коцкарски со 4ти за 1 во последниот напад, но им искочи добро (што може да не биде случај во плејоф).

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Дечки ќе гледа ли некој вечер Тајтанс? Другарка ми Мејси ќе биде на работа
FB_IMG_1733669170488.jpg

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.998
Поени од реакции
11.636
Sam Darnold kakvo ozivuvanje na karierata, sekoja chest! Ke bide interesno da se vidi sledna sezona koga ke se vrati McCarthy koj ke bide QB1.

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.998
Поени од реакции
11.636
Chiefs choeche...kako se 12-1 so vkupen point differential od samo +56...plachat da jadat eliminacija vo Diviziska runda (pod pretpostavka deka ke bidat #1 seed vo AFC).

Kajgana Shop

На врв Bottom