Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
29 октомври 2023
Мислења
499
Поени од реакции
710
Ова е потполно неочекувано, нешто се немаат усогласено за жал нема да дознаеме никогаш. Претпоставувам околу Аморим и формацијата.
Мислам оти никогаш нема успеано оваа тактика у Англија која порано беше 3-5-2

Член од
28 јуни 2015
Мислења
890
Поени од реакции
534
Околу Ашворт...

Веројатно имаат забелешки (пред се' Ретклиф) од неговата работа до сега.

Од 5 трансфери...

За сега 3 се покажаа добри: Мазрауи, Де Лихт, и Угарте.

2 трансфери - не толку успешни: Зиркзе и Јоро (повреден цело време).

Над сето тоа, додадете го и продолжениот договор со Тен Хаг, и не така добрите резултати во новава сезона.

Исходот - спортскиот директор аут.

Ашворт бил вклучен во сето горенаведено.
Ретклиф (и другите) не бил задоволен од тоа како работите се одвиваат, независно од краткиот период од само неколку месеци.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.510
Поени од реакции
9.763
Ова е потполно неочекувано, нешто се немаат усогласено за жал нема да дознаеме никогаш. Претпоставувам околу Аморим и формацијата.
Мислам оти никогаш нема успеано оваа тактика у Англија која порано беше 3-5-2
Шо има врска формација која играш?
Ок си е формацијата Сити го пресоли оваа формација, менаџерите и трењерите што го пресолиа Сити се у клубот, што друго останува?
Да дадам хинт мрзливи арогантни морони.

Последно уредено:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.074
Поени од реакции
1.630

Ako ova e tocno + faktot sto sakal da go zadrzi ten hag togas dobra odluka na upravata. Mislam deka ima overreaction pak i za ova isto kako za vcera, kje donesat nekoj drug sto ke go zameni i toa e toa. Mi se svigja deckono jason wilcox sekoj pat u kadar koga go davaa dur bese ten hag se cinese saka da go utepa na lice mesto.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.827
Поени од реакции
2.660

Ako ova e tocno + faktot sto sakal da go zadrzi ten hag sto e mozno povekje togas dobra odluka na upravata. Mislam deka ima overreaction pak i za ova isto kako za vcera, kje donesat nekoj drug sto ke go zameni i toa e toa. Mi se svigja deckono jason wilcox sekoj pat u kadar koga go davaa dur bese ten hag se cinese saka da go utepa na lice mesto.
Ова повеќе ми делува на spin за британски тренер т.е Саутгејт, да ја оправдаат одлуката пред јавноста а пред се пред фановите демек еве, поради ова сакавме да го кикнеме. Не верувам ова да е вистинската причина.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.623
Поени од реакции
66.484
Проблем било што Ашфорт притискал заедно со Брејлсфорд да остане Тен Хаг летоска, иако останативе биле против. На сето тоа, потрошија 200 милиони за играчи на тренер кој испи отказ 3 месеци потоа, и му дадоа година плус за која сега мора и плата да му даваат. Ашфорт патем и со Еди Хау се спука во Њукасл.

И овие ИНЕОС се курац на бициклу. Единствено решение беше оној арапот да го земи клубот и да истура кеш, па можеби ќе убодеа нешто. Со овие ни е same shit, different day.
Секако, погледни ги ПСЖ, права доминација. На клуб како Јунајтед, кој со пари се обидуваше да ги реши сите проблеми, се што му требаше е уште еден сопственик со пари, а не структура и компетентни луѓе.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.074
Поени од реакции
1.630
Ова повеќе ми делува на spin за британски тренер т.е Саутгејт, да ја оправдаат одлуката пред јавноста а пред се пред фановите демек еве, поради ова сакавме да го кикнеме. Не верувам ова да е вистинската причина.
TBF samo faktot sto sakal ten hag da ostane letoto e dovolen za brkanje, plus 10 mil da go isplatat trebase i cela sezona u voda radi taa edna odluka. Ocigledno drugive togas sakale da go zamenat odma ne za dzabe zborea so 10 treneri uste togas.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.827
Поени од реакции
2.660
TBF samo faktot sto sakal ten hag da ostane letoto e dovolen za brkanje, plus 10 mil da go isplatat trebase i cela sezona u voda radi taa edna odluka. Ocigledno drugive togas sakale da go zamenat odma ne za dzabe zborea so 10 treneri uste togas.
Но не бил сам во решителноста да остане Тен Хаг. Бреилсфорд бил со него што хиреархиски е на повисоко ниво и од Берада. Што не го избркаат и него сега ако е ова причината?

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.074
Поени од реакции
1.630
Но не бил сам во решителноста да остане Тен Хаг. Бреилсфорд бил со него што хиреархиски е на повисоко ниво и од Берада. Што не го избркаат и него сега ако е ова причината?
Pa posto Ashworth trebase da e DoF, znaci ustvari on i Berada treba da se glavni nositeli na fudbalski odluki dodeka brailsford vo junajted nema nekakva posebna uloga ako ne se lazam samo del od bordot e. I sekako nema Jim da go izbrka covekot sto mu e director of sports na cela ineos sport grupacija so godini. Ocigledno imalo sukob megju nego i berada. Ke bide interesno da vidime koj ke donesat. Mozebi nekoj sto rabotel vo spanija/portugalija da mu olesnat na Amorim.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.827
Поени од реакции
2.660
Pa posto Ashworth trebase da e DoF, znaci ustvari on i Berada treba da se glavni nositeli na fudbalski odluki dodeka brailsford vo junajted nema nekakva posebna uloga ako ne se lazam samo del od bordot e. I sekako nema Jim da go izbrka covekot sto mu e director of sports na cela ineos sport grupacija so godini. Ocigledno imalo sukob megju nego i berada. Ke bide interesno da vidime koj ke donesat. Mozebi nekoj sto rabotel vo spanija/portugalija da mu olesnat na Amorim.
На кратко сумирано, Ако не можеш по магарето, удри по самарот.

Kajgana Shop

На врв Bottom