- Член од
- 6 ноември 2024
- Мислења
- 1.588
- Поени од реакции
- 3.151
Бајден дозволи американските оружја со долг дострел да се користат за напади на руска територија. Оваа негова одлука повлече реакција на Путин кој ја промени нуклерната воена доктрина на Русија и може да одговори со нуклеарно оружје доколку неговата земја биде нападната конвенционално со поддршка од нуклеарна сила (американските ракети со долг дострел, истрелани од Украина).Ne sum vo tek so konfliktov, ako moze nekoj da mi objasni.
Denes trujat na nasive tv stanici i zaplasuvaat so nuklearni scenarija. Mnogu me potseka ko za kovid, zatvoranje, bunkeri, zalihi.
Putin pobeduva vo ovaa vojna toa e poveke od jasno. Kolku e realno scenarioto da iskoristi nuklearno oruzje koga e vo vodstvo?
Mislam deka bi iskoristil kako odgovor ako zapadot prv pocne.
Автоматски споено мислење:
Од Кремљ изјавија дека директниот линк со Вашингтон не се користи. Италија, Грција, САД и други земји ги затворија амбасадите во Киев, а потоа следеше балистичка ракета без нуклеарна глава(не ја запира никаков систем за одбрана) во воено-индустриски погон во Украина. Воопшто не е наивна работава и поради фактот дека Бондстил базата ни е во комшии.