Искрено или не за сопственото минато

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Кревам. Прашањето ми е следното, дали сметаш дека мажите имаат право на преференци во однос на изборот на партнеркат? Дали имаат право на свои критериуми? На пример, жените сакаат мажот да биде убав, или богат, или на позиција, или паметен, или забавен, или висок или било што друго. Дали мажите имаат право на свој критериуми? Јас на пример воопшто не се лутам ако некоја жена ме одбие затоа што не сум доволно убав за нејзиниот критериум, сметам дека е тоа фер.
Нормално, важи за секого тоа (и за мажи и за жени).
Неколку пати потенцирав дека не сме компатибилни сите со сите и тоа е океј, затоа слободно бираме партнери.

Јас не се лутам поради ниту една причина која може да е одбивна кај мене, физичка или карактерна.

Член од
23 август 2024
Мислења
397
Поени од реакции
766
Нормално, важи за секого тоа (и за мажи и за жени).
Неколку пати потенцирав дека не сме компатибилни сите со сите и тоа е океј, затоа слободно бираме партнери.

Јас не се лутам поради ниту една причина која може да е одбивна кај мене, физичка или карактерна.
ОК, штом имам право на преференци, дали МАЛ број на бивши сексуални партнери на мојата потенцијална партнерка смее да биде мој критериум? Без разлика што е тоа мал, секој си има своја представа за тоа. За некого е 0, за некого 10, за некого 30...

Значи дали машкото смее да го има тој критериум? Без разлика што ти или некој друг сметаш дека тоа е селски, заостанато или како веќе не.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
ОК, штом имам право на преференци, дали МАЛ број на бивши сексуални партнери на мојата потенцијална партнерка смее да биде мој критериум? Без разлика што е тоа мал, секој си има своја представа за тоа. За некого е 0, за некого 10, за некого 30...

Значи дали машкото смее да го има тој критериум? Без разлика што ти или некој друг сметаш дека тоа е селски, заостанато или како веќе не.
Секако дека смее, каде е речено дека не смее?

Ај вака, попластично. Еве вистински да сум имала еден пред тебе да замислиме. Значи го исполнувам твојот услов за мал број сексуални партнери, така? Меѓутоа ти не го исполнуваш мојот услов, односно имаш двојни стандарди при мерење на сексуалното минато.

И види - ако има некоја што размислува како тебе - супер!
Само проблемот е колку повеќе ваков критериум форсираш, толку помалку ќе ја знаеш вистината, ако таа, таков каков што си, сака да те задржи и покрај тоа што очигледно ќе знае дека не би ја прифатил.

Јас, лично, не сакам така - не можам да зборувам за сите жени.

Како совет до сите мажи, не само до тебе: што помалку замарате и се замарате со темава, толку повеќе ќе знаете. Еден член поназад фино објасни :)

Исто би било и обратно, јас да имам критериум тој највеќе 3 партнерки да имал пред мене. Нема како да знам, или ќе ме лаже, или ќе ме остави пошто ќе се осеќа неприфатено.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Ај вака, попластично. Еве вистински да сум имала еден пред тебе да замислиме. Значи го исполнувам твојот услов за мал број сексуални партнери, така? Меѓутоа ти не го исполнуваш мојот услов, односно имаш двојни стандарди при мерење на сексуалното минато.
Тоа е негова преференца, нема врска со тебе. Неговите преференци се негови, твоите се твои, нема тука двојни стандарди.
Како совет до сите мажи, не само до тебе: што помалку замарате и се замарате со темава, толку повеќе ќе знаете. Еден член поназад фино објасни :)
Полош совет немам во живот слушнато. Ако партнер не може да ви ја каже вистината, подалеку и на дистанца.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Da ne planirash da se prezenuvash Lazare? Ako ne daj da mozgame zaedno kako da ne ni se zaebat decata so tacki. Ako da ondak Ocajna ti e tezak kokblok, shiri muabeti deka na nashi godini vekje ne ni se digal... a miljardi nemash.
Ако тепа време на форум не значи дека откажуе љубов на жената си,ти да не планираш да ја оставаш твојана, јок, епа шо тогаш, абе ја не ширам муабети ја ѓоа сум паталец, не гаталец.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.035
Поени од реакции
2.463
Ако тепа време на форум не значи дека откажуе љубов на жената си,ти да не планираш да ја оставаш твојана, јок, епа шо тогаш, абе ја не ширам муабети ја ѓоа сум паталец, не гаталец.
Evidentno ja i on imame razlicni problemi, mislev moze da mi pomogne so mojot.
Mozebi ti mozesh... de kazi kako se zaeba tolku u zivotu?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Тоа е негова преференца, нема врска со тебе. Неговите преференци се негови, твоите се твои, нема тука двојни стандарди.
Полош совет немам во живот слушнато. Ако партнер не може да ви ја каже вистината, подалеку и на дистанца.
Јасно, неговите се негови, но иако јас на него сум му таман, му го исполнувам условот, тој на мене не ми го исполнува мојот. Значи - бараме нзс нели?

А за искреноста, освен ако не сме си први еден на друг, на жими мајка знаеш вистина, како за научни факти да зборуваме. Знаеш онолку колку што тој од спротива сака да ти каже, а и тој знае онолку колку што ти сакаш да кажеш.
Автоматски споено мислење:

Кои двојни стандарди?
Ако сметаш дека твојот број е неважен, а нејзиниот е важен - тоа е двоен стандард.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
А за искреноста, освен ако не сме си први еден на друг, на жими мајка знаеш вистина, како за научни факти да зборуваме. Знаеш онолку колку што тој од спротива сака да ти каже, а и тој знае онолку колку што ти сакаш да кажеш.
Вистината излегува на виделина, сакала или не. Треба да те фати во 2-3 лаги после тоа ти што сакаш зборувај, исто како канта да тропа ќе биде.

Тоа тој ќе знае колку што ти сакаш да кажеш е научна фантастика.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Вистината излегува на виделина, сакала или не. Треба да те фати во 2-3 лаги после тоа ти што сакаш зборувај, исто како канта да тропа ќе биде.

Тоа тој ќе знае колку што ти сакаш да кажеш е научна фантастика.
Абе замишљај си, ај што да ти кажам? Подобро ти е ако се лажеш себе?

Како знаеш дали си втор или четврт по ред?

*За мене ти кажав веќе, немам проблем со своето минато никаков, немам потреба да лажам.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Абе замишљај си, ај што да ти кажам? Подобро ти е ако се лажеш себе?

Како знаеш дали си втор или четврт по ред?

*За мене ти кажав веќе, немам проблем со своето минато никаков, немам потреба да лажам.
Вистината дека излегува на виделина, сум видел како излегува многу пати. После тоа виделе и канта женцките, ајт со здравје.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Вистината дека излегува на виделина, сум видел како излегува многу пати. После тоа виделе и канта женцките, ајт со здравје.
Значи се надеваш дека карма ќе сработи свое и слично.
Океј :D

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Значи се надеваш дека карма ќе сработи свое и слично.
Океј :D
Почеток на врска, се почнува со доверба, после 2 месеци те фаќам во лага, ајде прва шанса, после 4 те фаќам во уште една лага и избегнуваш одговори на прашања. Нема карма тука, добиваш клоца. Не се расправам со неискрени луѓе.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Почеток на врска, се почнува со доверба, после 2 месеци те фаќам во лага, ајде прва шанса, после 4 те фаќам во уште една лага и избегнуваш одговори на прашања. Нема карма тука, добиваш клоца. Не се расправам со неискрени луѓе.
Ти зборуваш за некој што постојано лаже, ама дека баш вистинскиот втор ќе ти го сокрие, а ете првиот и третиот ќе ти ги каже, немаш како да дознаеш ако решила таа тајна да ја закопа.

Ако мене ме прашуваш, прилично очаен потег, не знам за што ќе ми е маж што не ме прифаќа.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Ти зборуваш за некој што постојано лаже, ама дека баш вистинскиот втор ќе ти го сокрие, а ете првиот и третиот ќе ти ги каже, немаш како да дознаеш ако решила таа тајна да ја закопа.

Ако мене ме прашуваш, прилично очаен потег, не знам за што ќе ми е маж што не ме прифаќа.
Епа оди со искреност и ќе видиш дали ќе те прифати или не. Се додека се оди со сокривање, ја ризикуваш цела врска. Што ќе си одлучиш е твое.

Kajgana Shop

На врв Bottom