Искрено или не за сопственото минато

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Јас и Очајна сме стари да се снимаме, ова Џен Зи би било чудно да не се снимаат, како се опседнати со јавно објавување на што јаделе, пиеле, какале, 24/7 животот им е јавен :D
Од друга страна па, шејмањето им е помало едни кон други.

Мене ми е прејако времево во кое живееме, од една страна имаш воук лик што се идентификува како авокадо, од друга страна клечачи по Полска и Хрватска (вие уште не сте забегале до толку), а од трета страна никад повеќе муџи екстремисти не шетале.

Од искреност, порелевантни прашања се:
- дали ја сликаше мајка ти како се тушира?
- дали имаш некакво екстремистичко убедување?
- дали се идентификуваш како човек?

Дечки, шала на страна, јас две прашања прифаќам за скроз најлегитимни и на прв дејт, пошто се суштина за сè останато понатаму.

Прво и основно - дали сакаме (евентуално) деца. На оваа тема не постои компромис едноставно. Второ, верски убедувања. Ај и трето пошто е релевантно за нас, дали планира/се труди да се исели.

Значи ако сме согласни на овие теми, евентуално со тек на време се отвараат и другите ковчежиња.

Не е до искреноста, до нападноста е. Ниту на вас нема да ви се ок 90% од прашањава ако ви ги постави некоја на која не и' верувате.
Шо е работава со верските убедувања?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Шо е работава со верските убедувања?
Како што е работата? Не ти е важно во што и колку верува потенцијалната жена? Една од најважните работи е религијата или недостатокот на истата.
Мене ми е многу важно прашање, толерирам верници, сама славам празници, но не можам да бидам со некој кој за мој "вкус" претерано и себе се замара и мене ме замара со религија, т.е. практикување на истата.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.037
Поени од реакции
2.468
Како што е работата? Не ти е важно во што и колку верува потенцијалната жена? Една од најважните работи е религијата или недостатокот на истата.
Мене ми е многу важно прашање, толерирам верници, сама славам празници, но не можам да бидам со некој кој за мој "вкус" претерано и себе се замара и мене ме замара со религија, т.е. практикување на истата.
Taka e.

Tuku slushaj sega seriozno da razglobime situacijava..
Znaci ti planirash ako ne najdesh dobar mazjak da odish da te oplodat, dobar eve gledash nema, kje ti treba donor. Ja mislam @Ingvar rado kj ti donira. E sega zashto da plakash po kliniki inseminacii ovo ono, domakjinski da si cuvash parite kje trebaat za bebeto, kolicka krevetce, da go viknesh na prirodna inseminacija. Ko kje rodish on i kje ti se najde za malovo, kje igraat fudbal, nema da raste bez tatka si.

Razmisli.

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
771
Како што е работата? Не ти е важно во што и колку верува потенцијалната жена?
Мене ич. Не ми е многу гајле ни што мисли. Секако веројатноста да мисли нешто паметно или да верува во нешто точно е минимална.
Автоматски споено мислење:

Ај вака, јас и дечко ми сме 10 години заедно. Во тие десет години, експериментираме на секој можен начин, меѓу другото и снимање за време на секс. Доаѓа ден, раскинуваме и овој скурчен цел фаќа и ги пушта снимките јавно. Дали вината е моја и треба јавно да се обесам за шупакот?
Вината е твоја затоа што не си ја антиципирала ситуацијата за која сега пишуваш. Немој да се бесиш, има многу полошо.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Taka e.

Tuku slushaj sega seriozno da razglobime situacijava..
Znaci ti planirash ako ne najdesh dobar mazjak da odish da te oplodat, dobar eve gledash nema, kje ti treba donor. Ja mislam @Ingvar rado kj ti donira. E sega zashto da plakash po kliniki inseminacii ovo ono, domakjinski da si cuvash parite kje trebaat za bebeto, kolicka krevetce, da go viknesh na prirodna inseminacija. Ko kje rodish on i kje ti se najde za malovo, kje igraat fudbal, nema da raste bez tatka si.

Razmisli.
Благодарам за советот, размислив. Сепак @Ingvar за кум го сакам.
А плус, не е скапо, ваучери за ивф има.
Може и ќе се најде мажјак, тоа е надежта ;)

Сепак, уште еднаш благодарам на добрата мисла :pipi:

Мене ич. Не ми е многу гајле ни што мисли. Секако веројатноста да мисли нешто паметно или да верува во нешто точно е минимална.

Вината е твоја затоа што не си ја антиципирала ситуацијата за која сега пишуваш. Немој да се бесиш, има многу полошо.
Абе ДЕЦА.
100 години ќе имаш, ДЕТЕ у памет.

Поинфантилно размислување од ова уште не прочитав на темата.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Да, тоа ми беше прашањето, во кој правец ти е битно прашањето за религијата. Треба да се каже ако се работи за некои поекстремни или невообичаени практики, не треба да се сокрива, а доколку има треба да се искажат и очекувањата од партнерот во религијата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Кое, првото или второто?
Двете заедно.
Што и да направите, жената ви е крива. Така се понашаат деца у претшколска. Никад за ништо не се криви, другарчето е.
Шо е нормално за деца у претшколска, не е нормално за возрасни мажи.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.892
Поени од реакции
25.212

Го избришав мислењето затоа што видов дека пумата му дала таква хипотетичка ситуација. Не се бесам, туку ќе ја барам бабата во Шведска што ми ги украде домашните порниќи. :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Го избришав мислењето затоа што видов дека пумата му дала таква хипотетичка ситуација. Не се бесам, туку ќе ја барам бабата во Шведска што ми ги украде домашните порниќи. :D
Што се апсолутно легитимни ако сакаш да си ги правиш, меѓу вас двајца е.
Ако си во сериозна врска/брак со тоа ниво на доверба да треба постојано да антиципираш дека партнерот ќе земе да шири наоколу ваша интима, тури пепел на тој однос.

На пример ми паѓа на памет случајот со Жизел Пеликот (не знам дали точно вака се изговара). Јакиот "маж" жена му ја дрогирал, наоѓал мажи онлајн да ја силуваат, сето тоа го снимал. Од сопствената ќерка му најдоа видеа како ја снима при туширање.
Нормално е да не очекуваш од оној кој највеќе треба да те штити, да те злоставува на вакви начини.

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
771
Двете заедно.
Што и да направите, жената ви е крива. Така се понашаат деца у претшколска. Никад за ништо не се криви, другарчето е.
Шо е нормално за деца у претшколска, не е нормално за возрасни мажи.
Тиа се две различни мислења кои врска немаат едно со друго. Сум запознал еден куп жени во животот, никогаш, ама апсолутно никогаш не сум слушнал женско мислење за кое е вредно да се промисли. Сум видел забавни жени, сум видел намќори, но интелектуално стимулирачки, ниту една. Глупи се ко кокошки, и немаат ниту една оригинална мисла во главата.

Второто, не се работи за кривица, се работи за тоа да бидеш внимателен ако не сакаш да завршиш како материјал за дркање во некоја сина соба.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.181
За вакви работи постојат закони.
Можеш и во ресторан да ме снимаш како јадам, ако мислам дека си ми ја нарушил приватноста можам да тужам.

Мора да има нешто интелектуално стимулирачко на форумов, штом постојано правиш јузери одново и одново...

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.076
Не ти ги украде, сама и ги даде ти. :) Колку само такви има примери, или ќе остават телефон/лаптоп или било каков хардвер на поправка и техничарот ќе си го прибери. Затоа или треба да бидиш свеснен/на за сигурноста на медијата на која ставаш такви сензитивни материјали или не ги снимај.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.386
Што се апсолутно легитимни ако сакаш да си ги правиш, меѓу вас двајца е.
Ако си во сериозна врска/брак со тоа ниво на доверба да треба постојано да антиципираш дека партнерот ќе земе да шири наоколу ваша интима, тури пепел на тој однос.

На пример ми паѓа на памет случајот со Жизел Пеликот (не знам дали точно вака се изговара). Јакиот "маж" жена му ја дрогирал, наоѓал мажи онлајн да ја силуваат, сето тоа го снимал. Од сопствената ќерка му најдоа видеа како ја снима при туширање.
Нормално е да не очекуваш од оној кој највеќе треба да те штити, да те злоставува на вакви начини.
Види, жените ги бираат мажите заради гените....не заради тоа колку биле лојални и други карактеристики. Така да веројатноста да те заебе избраникот е секогаш голема. Втора работа која е битна у муабетов е што луѓето се менуваат и уствари еден човек има многу лица. Ти како жена ќе му го знаеш едното лице, и ќе веруваш дека тоа е тоа.
Проблемот е што ти сама не се познаваш а очекуваш да бидеш сигурна у други.....далеку сте од реалноста.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Тиа се две различни мислења кои врска немаат едно со друго. Сум запознал еден куп жени во животот, никогаш, ама апсолутно никогаш не сум слушнал женско мислење за кое е вредно да се промисли. Сум видел забавни жени, сум видел намќори, но интелектуално стимулирачки, ниту една. Глупи се ко кокошки, и немаат ниту една оригинална мисла во главата.

Второто, не се работи за кривица, се работи за тоа да бидеш внимателен ако не сакаш да завршиш како материјал за дркање во некоја сина соба.
Не си ме упознал мене затоа така мислиш;):icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom