- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.604
- Поени од реакции
- 42.132
ти ја мислиш невина, таа два пати бројчаникот го свртела.
Ti si wife materijal, seriozno ti kazuvam. Edno vo 100 kako tebe se naoga, sreken ke bide toj sto ke te ozeni.Дали има нешто поубаво и поздраво во една врска, од двајца што ги доживуваат првите сексуални доживувања за прв пат меѓусебно, и немаат со кој да се споредуваат, немаат несигурност и некои вештачки комплекси?
За ова скроз сум согласна. За секое лонче има капаче, не ја гледам ползата од глуматање.Kријат. Јас на почеток напишав дека кријат и деца, особено во друг град ако е детето заедно со мајката и тоа исто не е ретко. Такви примери за жал познавам и тоа е пораз за еден маж според мене.
Не се работи за мажи вс жени на темава туку за луѓе вс нелуѓе, односно себични створења кои мислат дека имаат ексклузивно право да му преебат првенствено време и емоции на некој/а несреќник/чка само затоа што се кукавици и немаат мадиња да признаат што правеле во минатото, па тоа минато обично им се удира од глава по пар месеци или години.
Па овде збориме за нашата ваљда искреност нели?Pa koj prasuva direktno za minatoto? Demek ako prasa ke dobie iskren odgovor? Tie raboti na drug nacin se doznavaat, od treti strani, a ne so prasanja kolku kura si primila.
Е како сега ова го сврте алал да ти е, ти ке го прашаш ,,дали некогаш си бил наркоман,, а ако те праша ,,дали си имала абортус,, ке се налутиш....Па овде збориме за нашата ваљда искреност нели?
Можам да сум 100% искрена спротивно на верувањата, скроз сум ок со сопственото минато.
Е сега ако баце го пикал кај се најде, и го дознаам, секако дека нема да биде исто. Промискуитет не е нормална работа, ниту треба допрва да нормализираме.
Но има побитни работи што ме интересираат, та минато, та сегашност, од верски до политички убедувања, и сличнимити практични прашања за секојдневен живот. На пример, немам опроштај за екс наркомани или тепачи (било кон кого) тоа е.
Доколку од разни причини не се детектира оросписката енергија, кога ќе ти го лапне за прв пат сѐ си се знае.Pa koj prasuva direktno za minatoto? Demek ako prasa ke dobie iskren odgovor? Tie raboti na drug nacin se doznavaat, od treti strani, a ne so prasanja kolku kura si primila.
Првото е болест за која нема лек, доживотно трае рехабилитација. За моите болести апсолутно треба и ферски е да кажам. За досие нема назад, дур умреш го имаш на пусулче кое може многу да значи во иднина.Е како сега ова го сврте алал да ти е, ти ке го прашаш ,,дали некогаш си бил наркоман,, а ако те праша ,,дали си имала абортус,, ке се налутиш....
Начинот на поставување на прашањето е ствар на техникалии, суштината е пак тоа, треба да одговориш на тоа прашање како и да е завиткано и тоа е ствар на вкус. Пример јас, кога некој сака нешто да ме праша, претпочитам тоа да биде директно без заобиколувања и филувања.Првото е болест за која нема лек, доживотно трае рехабилитација. За моите болести апсолутно треба и ферски е да кажам. За досие нема назад, дур умреш го имаш на пусулче кое може многу да значи во иднина.
Абортус спаѓа во морални прашања, ако за Петре е тоа убиство, за мене не е, и сега треба да се натегаме нели. Ни еднаш немам абортирано, поентата е дека начинот на поставување е проблематичен, а не самата информација како таква.
Иако од лично искуство не можам да зборувам, познавам жени кои абортирале од најразлични причини, во најголемиот дел не им е толку длабока емотивната повреда да им влијае понатаму. Е сега, ептен ќе ја затупиме офтопик, абортусот најтешко го доживуваат кога сакаат да родат, а поради аномалија треба да абортираат или имаат спонтан. Но ако е несакана бременост, барем од тие што ги познавам, не го доживуваат како некаков пресуден момент во животот.Начинот на поставување на прашањето е ствар на техникалии, суштината е пак тоа, треба да одговориш на тоа прашање како и да е завиткано и тоа е ствар на вкус. Пример јас, кога некој сака нешто да ме праша, претпочитам тоа да биде директно без заобиколувања и филувања.
И многу си грешка за тоа разликата меѓу наркоман и девојка која абортирала. Точно е тоа дека наркоман никогаш не е излекуван, но психичката штета што ја има претрпено некоја девојка од абортус е далеку поопасна од онаа на некој кој ,,апстинира,, од дрога. Сигурен сум дека траумите од абортусот си ги носи доживотно, и тоа е пред се психички, напоправливо, оштетена роба.
Едно е тоа што они го кажуваат а друго е тоа што го чувствуваат во душата и тоа што останува во свеста и подсвеста. Не може без последици по психичкото здравје да решиш да го уништиш животот во себе, да легнеш пред докторот да ги раширеш нозете и да го убијат животот кој го носиш... ете погоре некој напиша дека после во фрижидер го чувале фетусот па го погребувале, мислиш дека таа сега нема никакви трауми и психички последици од абортусот? Може да глуми пред луѓето, ама самата си знае, а последиците од нејзините трауми ги трпи и некој друг што може би и незнае што е причината, па си мисли ете хормони, или менопауза, или депресија од пораѓај, или стрес од работа...Иако од лично искуство не можам да зборувам, познавам жени кои абортирале од најразлични причини, во најголемиот дел не им е толку длабока емотивната повреда да им влијае понатаму. Е сега, ептен ќе ја затупиме офтопик, абортусот најтешко го доживуваат кога сакаат да родат, а поради аномалија треба да абортираат или имаат спонтан. Но ако е несакана бременост, барем од тие што ги познавам, не го доживуваат како некаков пресуден момент во животот.
Нема последици. За неа тоа е грешка, го вика „бебе монструм“, го мразеше секој ден додека го носи во себе. Зошто мора да го морализираме абортусот на темава? Не е темата за тоа.Едно е тоа што они го кажуваат а друго е тоа што го чувствуваат во душата и тоа што останува во свеста и подсвеста. Не може без последици по психичкото здравје да решиш да го уништиш животот во себе, да легнеш пред докторот да ги раширеш нозете и да го убијат животот кој го носиш... ете погоре некој напиша дека после во фрижидер го чувале фетусот па го погребувале, мислиш дека таа сега нема никакви трауми и психички последици од абортусот? Може да глуми пред луѓето, ама самата си знае, а последиците од нејзините трауми ги трпи и некој друг што може би и незнае што е причината, па си мисли ете хормони, или менопауза, или депресија од пораѓај, или стрес од работа...
Не, овде не морализираме. Дискутираме за тоа дали треба партнерот да биде информиран за абортусот.Нема последици. За неа тоа е грешка, го вика „бебе монструм“, го мразеше секој ден додека го носи во себе. Зошто мора да го морализираме абортусот на темава? Не е темата за тоа.
Да сум ти тебе маж, со задоволство ке се обесам.@lazar31 братле ти имаш сериозни психички проблеми, ја мислам ако ти прашаш некоја женска дали абортирала, таа и да не абортирала ќе ти рече дека абортирала 10 пати, само да се откачиш веќе, ебате манијакот, се опседна, абортус не е темава, какви психички последици, се изнатропа, каков фетус, кога тоа е уште збир на клетки и со микроскоп видливо неразвиено спермиче, толку си едуциран, неможе зрно ориз да е фетус, а кој ти гарантира па ако го роди дека баш со тебе ќе сака да го одгледува детето, јас чисто се сомневам дека си женет, а ако си еве сега свеќа од најголемите ќе и запалам на жена ти, и ќе си ја спомнам во молитвите, кутрата со што се соочува секојдневно, мора да има челични нерви, нема друго објаснување, да си ми мене маж секој ден ќотек ќе јадиш ко магаре.