Трета Израелско - Либанска војна.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
тука доаѓаме до една друга поента. Они имаат измислено зборови за нас а ние немаме за нив. :kafence: Рабинот им вика мочај по гојите, а оџата сечи ги неверниците. Попот вика прави добрина. Тука е разликата. Некој ќе рече дека тоа е добро, но некој ќе рече дека тоа не прави офци во свет на волци.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
тука доаѓаме до една друга поента. Они имаат измислено зборови за нас а ние немаме за нив. :kafence: Рабинот им вика мочај по гојите, а оџата сечи ги неверниците. Попот вика прави добрина. Тука е разликата. Некој ќе рече дека тоа е добро, но некој ќе рече дека тоа не прави офци во свет на волци.
“Ние” :icon_lol:

IMG_4250.jpeg
Автоматски споено мислење:

Хитлер не е паднат од небо. Он ја гради омразата на темелите кои ги поставил Мартин Лутер и протестантската религија која во тоа време, изузетно многу ги мразеле Евреите.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151

Прегледај го приврзокот 432765

Хитлер не е паднат од небо. Он ја гради омразата на темелите кои ги поставил Мартин Лутер и протестантската религија која во тоа време, изузетно многу ги мразеле Евреите.
хитлер немал никаква врска со христијанството. Нацистите верувале во сосема други верувања базирани на некаква паганска симболика. Они немале врска со религија. Само неписмен може да го поврзува христијанството со Хитлер. Али штом си ти, не ме чуди.

According to Anton Gill, the Nazis disliked universities, intellectuals and the Catholic and Protestant churches, their long term plan being to "de-Christianise Germany after the final victory"

ros.png

буквално црквата во Нацистичка Германија е на исто ниво во она во Украина каде што е сега. Некакво славење неопагански знаци и затворање на црквите. Нацизмот не толерира религија.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Имаме среќа што ниедна од арапските држави не ги прима бегалците. Да беше како Сирија, јудеохристијаниве ќе ги видев тогаш што ќе зборат.
Има дебела причина што не ги примаат палестинските бегалци арапите, знаат какви гомна се. Во Јордан, Либан и Сирија направија граѓанска војна.

Што е најтажно тие војни кои ги направија Палестинците се најголема причина за бегалци во Европа. Да не збориме за шеиците од муслимански браќа кои им плаќаат да се населуваат во Европа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Има дебела причина што не ги примаат палестинските бегалци арапите, знаат какви гомна се. Во Јордан, Либан и Сирија направија граѓанска војна.

Што е најтажно тие војни кои ги направија Палестинците се најголема причина за бегалци во Европа. Да не збориме за шеиците од муслимански браќа кои им плаќаат да се населуваат во Европа.
да, додека они се тепаа со муџиве палестински, Израел појако ги бомбардираше во Сирија и со Исис кафе си пиеја. Романи може да се пишат околу тие работи. Али доста е за денес на оваа тема.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Зошто нафрлаш вака работи што не се точни?
Синвар никогаш не бил во Сирија. Поголемиот дел од времето бил во израелски затвори, а главна задача му било справување со предавници и колаборатори, заради што и завршил во затвор. Тоа пред Израелците да го ослободат и потоа релативно брзо да дојде во отиде во врвот на хиерархијата на Хамас (нели е интересно ова).

Не дека ликот не би го направил и тоа (убивање Христијани) кога би морал. Не дека сега филмови ќе правиме за тоа дека бил филантроп. Не е муабетот тоа. Дури и да е муслиман и се тоа... Водач на нација што се бори до последното со непријателот, и умира со оружје во рака... Нели чинот заслужува почит?

И тука еден важен момент: Израел скроз се заебаа што го објавија видеото со смртта на ликов, не знам што ефект мислеле дека ќе постигнат ама обратно направија. Само ги мотивираат повеќе Палестинците.
Кои работи не се точни ?

Ако не бил лично дека праќал свои соборци во Сирија да сечат глави на христијани ? Не заслужува чинот почит, такви гомна садистички воопшто не заслужуваат почит. Штета е што не успеале да го фатат и да го мачат како Гадафи. Ниеден член и подржувач на Хамас не заслужува никаков почит. Тие се дното на цивилизацијата. Сите тие треба да се истребени најбеспоштедно сите до еден. И по можност да имаат тешка и болна смрт.

да, додека они се тепаа со муџиве палестински, Израел појако ги бомбардираше во Сирија и со Исис кафе си пиеја. Романи може да се пишат околу тие работи. Али доста е за денес на оваа тема.
Сигурно може романи да се пишуваат, научно-фантастични како што гледам.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.429
Поени од реакции
17.759

Ne sum istrazuval zosto ne gi sakaat drugite Arapi. Konkretno Jordancite. Pred 15+ plus godini, dojdoa kaj nas vo firma kade sto rabotev, dvajca Jordanci inzinjeri, rabotea na eden problem so aparatura, i go resija. Kako zosto bas od Jordan ne mi teknuva. Bev dete, postarite kolegi fatija muabet za Palestincite i Izrael. Jordancite od dno na dusata gi mrazea Palestincite, najlosi zborovi kazuvaa za niv. Sea me potseti tvoeto na taa slucka. Togas mi bese cudno, zasto mislev Arapite site megusebno se sakaat i se sploteni vo odnosot kon Izrael.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Ne sum istrazuval zosto ne gi sakaat drugite Arapi. Konkretno Jordancite. Pred 15+ plus godini, dojdoa kaj nas vo firma kade sto rabotev, dvajca Jordanci inzinjeri, rabotea na eden problem so aparatura, i go resija. Kako zosto bas od Jordan ne mi teknuva. Bev dete, postarite kolegi fatija muabet za Palestincite i Izrael. Jordancite od dno na dusata gi mrazea Palestincite, najlosi zborovi kazuvaa za niv. Sea me potseti tvoeto na taa slucka. Togas mi bese cudno, zasto mislev Arapite site megusebno se sakaat i se sploteni vo odnosot kon Izrael.
Најпрво Палестинците како бегалци ги примале во Јордан. А они таму направиле граѓанска војна и пробале да го свргнат кралот. После во Либан направиле граѓанска војна и го направиле Либан од доминантно Христијанска земја во Муслиманска. И на крај сега во Сирија, една од главните рољи ја имаа Палестинците.

Палестина во Арапските земји ти е само за дневна политика. Како викаше покојни Чорба: „Нема рата без Јасер Арафата“.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.778
Поени од реакции
11.622

И каква врска имаме ние со протестанството :tapp:, тоа повеќе е политичка доктрина и секта внатре во христијанството, канцер кој се надевам ќе изчезне. Само луѓе на кои можеш да им ја продадеш кованицата јудео-христијанство би можеле да се поистоветуваат со протестантите. Допирна точка немаме со нив.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
И каква врска имаме ние со протестанството :tapp:, тоа повеќе е политичка доктрина и секта внатре во христијанството, канцер кој се надевам ќе изчезне. Само луѓе на кои можеш да им ја продадеш кованицата јудео-христијанство би можеле да се поистоветуваат со протестантите. Допирна точка немаме со нив.
Пред тоа и католиците им ебавале мамата. Муабетот ми е дека не е баш вистинито тврдењето дека “ние” христијанскиот блок, спрема нив сме биле секогаш со подадена рака, добар збор и топла погача да кршиме.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.984
Пред тоа и католиците им ебавале мамата. Муабетот ми е дека не е баш вистинито тврдењето дека “ние” христијанскиот блок, спрема нив сме биле секогаш со подадена рака, добар збор и топла погача да кршиме.
Не треба ни сега . Рамномерно треба да се распредели омразата, а последно што треба е поделба на страни во војна меѓу овие одвратни едвај-луѓе :cool:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Не треба ни сега . Рамномерно треба да се распредели омразата, а последно што треба е поделба на страни во војна меѓу овие одвратни едвај-луѓе :cool:
Македонците не треба да завземаат никаква страна во овој конфликт. Калимеријата мора да ја напуштиме.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.634

И многу време пред Мартин Лутер постоело анти-еврејско расположение во Германија и генерално Европа... По инквизициите низ Европа, каде биле и една од главните цели, којзнае колку имаат потамането и протерано...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Aj послушај го рабинов од почеток до крај, буквално ќе ти објасни зошто ги мразеле Евреите. Не само протестантите и лутеранците, и Хитлер, туку и сите бели луѓе од времето кои го разбирале тоа што сега вие повеќето не го разбирате (или го мислите за некаква „теорија на завера“): Накратко ги мразеле најмногу заради практикувањето лихва/усури и практикување и промовирање хомосексуализам/разврат. Буквално тоа што го прават и денес, само на многу пософистицирани (и поуспешни начини).

Ова се факти и го има истово од милион извори и во милион облици, ама еве од уста на фактички рабин и Евреин за да не испаднат после сомнежи за изворот (и недоквакани како Стефан со филмови за „лорд Бебо завери“).

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Не само протестантите и лутеранците, и Хитлер, туку и сите бели луѓе од времето кои го разбирале тоа што сега вие повеќето не го разбирате
Хитлер, протестантите, католиците ги мразеле и сеуште ги мразат и словените и православните.... Што им направиле они ?

Ова се факти и го има истово од милион извори и во милион облици, ама еве од уста на фактички рабин и Евреин за да не испаднат после сомнежи за изворот (и недоквакани како Стефан со филмови за „лорд Бебо завери“).
Ова значи дека евреите имаат самокритика, колку толку. Ај сега најди ми муслиман кој го критикува Амин Ал Хусеини.

Kajgana Shop

На врв Bottom