Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.515
Поени од реакции
37.353

... го изрушивте целиот систем на Македонија, ја прекрстивте маме и’ ебавте на Македонија, па сега „иди сработај“ за 100 дена тој треба да ви го поправи седумгодишното расипништво со таа пејтинг револушн што дојдовте на власт со сомнително ментални пореметени челници.

...инаку суперлативот на добронамерно „нај добронамерно“ се пишува споено „најдобронамерно“ , „абе“ се пишува разделено „а бе“, „а“ е спротивен сврзник, додека „бе“ е извик и посебно се пишува од сврзникот, ова онака да видите колку сте писмени на јавен медиум, за да си дозволите да солите памет! :)

Член од
28 ноември 2022
Мислења
380
Поени од реакции
647

... го изрушивте целиот систем на Македонија, ја прекрстивте маме и’ ебавте на Македонија, па сега „иди сработај“ за 100 дена тој треба да ви го поправи седумгодишното расипништво со таа пејтинг револушн што дојдовте на власт со сомнително ментални пореметени челници.

...инаку суперлативот на добронамерно „нај добронамерно“ се пишува споено „најдобронамерно“ , „абе“ се пишува разделено „а бе“, „а“ е спротивен сврзник, додека „бе“ е извик и посебно се пишува од сврзникот, ова онака да видите колку сте писмени на јавен медиум, за да си дозволите да солите памет! :)
Koja pismenost ja baras kaj ,,ovie,,. Oni se partija ,,na decata,, t.e. kakov e ,,zargonot,, kaj mladinata taka i oni se obrakjaat kon niv //za da bidat razbrani na ,,svoj jazik,,//. Dali voopsto i 10% imaat ,,poddrzuvaci,, od nas vozrasnite generacii. : )

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.515
Поени од реакции
37.353
... и не се доискажав, чемер на душа имам кога спомнуваат вака ноншалантно на времиња каде животот го дале за Македонија, онака токму тие кои немаат ни воен рок поминато, ќе речат „што е тоа комитско време“ фати се за работа токму тие од радовишко, за да имаш корени треба да имаш историја, со таква младина нема да има иднина, држава без корени не ја бидува, да не се почитува сопствена историја, била „комитска вечер“, тоа ли пречи да се спомне, не една сто комитски вечери нека има, луѓе изгинаа за ова Македонија што ја усравте надолж и попреку, да се потсетиме:

imagesѕу.jpg kk01-2.jpg

цитат:
...во реонот на радовишките села Дедино и Ињево, во мај 1903 година избива тешка битка меѓу турски аскер и чета на Внатрешната македонска револуционерна организација. Четата била предадена од нејзиниот јатак (Јатаци е историски термин со кој се дефинирале луѓето што им помагале на ајдутите да се засолнат или скријат во времето на Османлиското Царство), а во битката загинале речиси сите дваесеттина комити.
Наоѓајќи се во безизлезна ситуација, војводата на четата, струмичанецот Коста Мазнејков, го искористил својот последен куршум за себе за да не падне во рацете на непријателот.

Даскало, како што бил познат Мазнејков, по неколкугодишно бродење по македонските планини, го положил својот живот за слободата на Македонија. Два месеци по неговата и смртта на неговите соборци избувнало Илинденското востание, еден од најзначајните настани во македонската историја.

Коста е дел од генерациите кои во времето на османлиското владение граделе интелигенција која го предводела македонскиот народ во борбата за слобода на татковината и ја создале внатрешната револуционерна организација како сила која самостојноста ја ставала пред сѐ во таа борба.
Тој е врсник на најсветлиот вожд на македонското дело Гоце Делчев.
Роден е во 1872 година во Струмица, во семејството на Ѓорѓи Мазнејков. Семејството потекнува од мегленскиот крај во Беломорска Македонија, од каде што се иселува во Тиквешијата, а оттаму седумте браќа на Ѓорѓи се раселуваат во разни краишта, а некои и надвор од Македонија. Тој дошол во Струмица. Мазнејковци живееле во Чифлик маало, нивната куќа се наоѓала спроти Јурчи бунар.

Поголемиот дел од своето нелегално дејствување Мазнејков го поминал во радовишкиот крај, каде што бил назначен за војвода на чета. Овде претежно дејствувал во реонот на селата Дедино и Ињево. Овде, во селото Конче, според Маргарита Кирчанова-Мазнејкова и Марија Мазнејкова, имало ковница која војводата Мазнејков ја користел за да ја снабдува организацијата. Во овој период Мазнејков соработувал и со Делчев кој во повеќе наврати доаѓал во овој крај по организациони работи.
Затворен цитат!

458498445_1990407301395440_4272732455036228575_n.jpg

и после да не се одржувало комитски средби, „пишала Левица Радовиш“, ама ако се знае историјата на 23 ти Октомври ете државен празник „Ден на Македонска револуционерна борба“ зашто порано да нема спомнување собирање, ако не се спомне и не се одржи средба, ќе кажат зошто нема средба, ако се спомне зошто се спомнува, типични примери на ...ај да не пишувам погрдно!

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.453
Поени од реакции
5.171
Ама пази, они затоа шо се идеолошки конзистентни, се на иста линија со глобалната Левица во поддршката за Палестина...кај шо две децении владее Хамас, збирштина на ултра конзервативни, шеријатско салафистички козоебачи. Имаше и јаки муабети за тоа како денешна Палестина е уствари Македонија од турско, а Хамас е последица на очајот, како шо тука било ВМРО...

И идеш на темава, го читаш Владе, си викаш у памет Владе претеруе, сакаш да му реплицираш да намали со опсесија за небитни кондомофрлачи и контејнербуткачи, да го прашаш по која тоа логика овие се некој фактор у таа приказна и зошто ич не ги спомнуе како виновници Мијалков, човекот шо го држеше цел државен апарат у гаќи и се продае, Муковски, Бетка, тоа торбешите....и скролаш надоле, го гледаш Димо со шамијата, ти текнуе на муабетот за Хамас и ВМРО, си викаш марш бе у пичку матер и баталуеш...
Abe site se krivi samo sarenokurtoncite ne. Najdobri nameri imaa tie. Baska nebitni.
Slobodno repliciraj, poarno so tebe otkolku so taze registrirani levicarski simpatizeri koi si go izbrisaja sarenokurtonskiot profil za da skrijat kolku gluposti imaa treskano na vremeto.
@bijons , @мкд владе , @Raziel ех да бевте вака агилни и фокусирани кога СДСсс и Црпе со се “меџународната“ менуваа име растураа држава, кој знае можеби уште ќе бевме Македонци и Македонија, ама тогаш изглеа беа други приоритети.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.515
Поени од реакции
37.353
@bijons, ех да бевте вака агилни и фокусирани кога СДСсс и Црпе со се “меџународната“ менуваа име растураа држава, кој знае можеби уште ќе бевме Македонци и Македонија, ама тогаш изглеа беа други приоритети.
...моите постови се сеуште присутни на форумот и од тоа време, па до денес сеуште ги спомнувам да не се заборават предавниците на Македонија кои треба да бидат осудени за велепредаство на државата,

...а и сега и те како ја осудувам и новата власт на грешките што ги прави (намерно или ненамерно) посебно во здравството каде министерството му е дадено на ВРЕДИ каде на пониски функции како шефови, главни сестри, главни соработници сеуште се активен кадар на ДУИ и на СДСМ, за кои „промени“ гласавме кога овој стар партиски ешалон остана пак на раководни места и ќе тераат „како до сега“, а тоа некако на ВМРО ДПМНЕ не им се гледа, важно себеси да се наместат на главните раководни функции од повисок ранг, ги прават истите грешки за време на Грујо, кога во тоа време членови на СДСМ највише се опарија и никому ништо, па излезе крајот во „гепек“, политиката е курва, ако не знаеш да ја контролираш немој да се нафатиш!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.301
@bijons , @мкд владе , @Raziel ех да бевте вака агилни и фокусирани кога СДСсс и Црпе со се “меџународната“ менуваа име растураа држава, кој знае можеби уште ќе бевме Македонци и Македонија, ама тогаш изглеа беа други приоритети.
Agilen bev be druze, imas istorijat. Dodusa agilen bev pred da gi dovleckaat SDSM na vlast, si imas tuka istorija, slobodno proveri pred da trcas ko prle pred magare. Si se drzam do mototo podobro da se spreci otkolku da se leci. Sega na vas ostavam da lecite, od moja gledna tocka zamina vozot. Tuku koga sme kaj toa, sto ti pravese vo tie slavni revolucionerni vreminja. Za Apasiev i site denesni levicari sto se pritresvat znaeme sto pravea, bea prvi sarenokurtonci, rezim ruseja i gi dovleckas SDSM na vlast. Opsto slavje bese tuka togas. I toa mozes da si go proveris oti nekako slabo istorija cim se palis na eden lesper kako Apasiev.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
2.444

• Хаха
Reactions: Hoy
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.453
Поени од реакции
5.171
ги спомнувам да не се заборават предавниците на Македонија кои треба да бидат осудени за велепредаство на државата,
Се согласувам.

Agilen bev be druze, imas istorijat. Dodusa agilen bev pred da gi dovleckaat SDSM na vlast, si imas tuka istorija, slobodno proveri pred da trcas ko prle pred magare. Si se drzam do mototo podobro da se spreci otkolku da se leci. Sega na vas ostavam da lecite, od moja gledna tocka zamina vozot. Tuku koga sme kaj toa, sto ti pravese vo tie slavni revolucionerni vreminja. Za Apasiev i site denesni levicari sto se pritresvat znaeme sto pravea, bea prvi sarenokurtonci, rezim ruseja i gi dovleckas SDSM na vlast. Opsto slavje bese tuka togas. I toa mozes da si go proveris oti nekako slabo istorija cim se palis na eden lesper kako Apasiev.
Ако оставаш на нас да “лечиме“ зошто постојано се јавуваш и ни попречуваш?
За тебе заминал возот за нас уште не дошол.
Што правев, исто што и денес говорев/пишував ниту имаше кој да слушне ниту да прочита...
Секогаш кога некоја квислиншка власт ќе направеше ново предавство се јавував.
Од 1993 ни инсталираат власт, и додека едната екипа врши велепредавтство другата е во резерва па потоа доаѓа другата а првата е во резерва (а при секое доаѓање продолжуваат од таму каде претходната застанала со изговор дека не можело и било тешко нешто да се смени), се до најситниот детал “стратешките“ партњори имаат предвидено.

Има една работа која никако не можеш да ја прифатиш, а тоа е додека ти истураш врз Левица јас се обидувам да пишувам за Македонија и како би можела некоја од партиите да придонесе во нејзино ослободување од демократијава и “стратешките партњори“.

Левица е во опозиција значи нема никаква улога во управувањето со државата и процесите, зошто толку ви смета па и на СДСсс и на ДПсНЕ но ако овие продолжат со ваква политика (менуваат закони во кои сдсСС заборавил да го внесе Северџганистан, но веројатно тоа е составен дел од проектот за горда Македонија) многу брзо Левица може да стане клучен фактор...

Она што избегнуваш и ти а и скоро па сите други е:
додека СДСсс беше на власт со зелените Балисти ДПсНЕ глумеше опозиција,
денес ДПсНЕ е на власт ама заедно со СДССсс и зелените балисти, па твојот воз навистина заминал.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.301
Се согласувам.

Ако оставаш на нас да “лечиме“ зошто постојано се јавуваш и ни попречуваш?
За тебе заминал возот за нас уште не дошол.
Што правев, исто што и денес говорев/пишував ниту имаше кој да слушне ниту да прочита...
Секогаш кога некоја квислиншка власт ќе направеше ново предавство се јавував.
Од 1993 ни инсталираат власт, и додека едната екипа врши велепредавтство другата е во резерва па потоа доаѓа другата а првата е во резерва (а при секое доаѓање продолжуваат од таму каде претходната застанала со изговор дека не можело и било тешко нешто да се смени), се до најситниот детал “стратешките“ партњори имаат предвидено.

Има една работа која никако не можеш да ја прифатиш, а тоа е додека ти истураш врз Левица јас се обидувам да пишувам за Македонија и како би можела некоја од партиите да придонесе во нејзино ослободување од демократијава и “стратешките партњори“.

Левица е во опозиција значи нема никаква улога во управувањето со државата и процесите, зошто толку ви смета па и на СДСсс и на ДПсНЕ но ако овие продолжат со ваква политика (менуваат закони во кои сдсСС заборавил да го внесе Северџганистан, но веројатно тоа е составен дел од проектот за горда Македонија) многу брзо Левица може да стане клучен фактор...

Она што избегнуваш и ти а и скоро па сите други е:
додека СДСсс беше на власт со зелените Балисти ДПсНЕ глумеше опозиција,
денес ДПсНЕ е на власт ама заедно со СДССсс и зелените балисти, па твојот воз навистина заминал.
Prvo kako toa te poprecuvam ziti se? Ne te ostavam da glasas ili ti go krsam filmot za Levica. Da ne se pocuvstvuva navreden za Levica sto pisuvam taka kako sto e. Toa se fakti, lesno proverlivi. Levica se bivsi sareni kurtoni, od vrvot pa nadolu. Ako te vregja vistinata toa e tvoj problem, ne e moj. Sudejki po tvojata logika posto ete tie bile prava opozicija i ako im go zaboravime minatoto, togas ona moeto od pred nekoj post drzi voda. Utre Zaev i SDSM da pocnat da se pritresvaat kako Apasiev, niv ke gi smetas kako prava opozicija koja ke ne izvadi od kalta. I vidi interesno, istiot muabet bese i togas 2016 pa ete gledame kako pominavme. Za zal toa e vasiot maksimum, vasiot kapacitet , ne ni ocekuvam nesto povekje od randm levicar ili nivni simpatizer. Iskreno na levicar ne bi mu dal da vodi kukjen sovet od zgrada, ne pak drzava.
Znaci da sumirame , SDSM i VMRO momentalno se dno dna od partii , ali Levica ti e deset nivoa pod niv so ogled koj im se clenstvo i poddrzuvaci. Francuska sobarka vi e intelektualna velicina za niv ( ete ne velam za tebe iako od kilometar se gleda deka si apla prolevicarski nastroen) vo pogled na naivnost i smotanost. Ali spored ustavot site polnoletni gragjani imaat pravo na glas, pa i poddrzuvacite na Levica , poranesnite sareni kurtoni, taka da na slednite izbori srekjno. Ispravajte ja. Ali da te potsetam deka i nemase so da ispravate da ne glumevte ludilo 2016 sto sega gledano da ne bese tragicno bi bilo smesno.
P.s kako si se borel i sto si pisuval ne znam so ogled deka profilot ti e od 2019, kako i na povekjeto sarenokurtonci tuka. Mozi e samo koincidencija ne znam, ali ete mozes da ne prosvetlis okolu tvoite stavovi vo tie bitni momenti za republikata, 2014, 2015, 2016, 2017 pa do nekade 2018 koga duri i na sarenokurtoncite im stana jasno kolku treba da lizat kade sto plukaja, pa brzo brzo izbrisaja profili i kreiraja novi. Zatoa i nema blagonadezen levicarski profil pred 2018, oti site bea sarenokurtonski i znaat sto gluposti imaat treskano. Kako sto rekov, mojot e od tamu 2009 i stojam zad sekoj post sto sum go napisal vo politicki temi.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.453
Поени од реакции
5.171
Prvo kako toa te poprecuvam ziti se? Ne te ostavam da glasas ili ti go krsam filmot za Levica. Da ne se pocuvstvuva navreden za Levica sto pisuvam taka kako sto e. Toa se fakti, lesno proverlivi. Levica se bivsi sareni kurtoni, od vrvot pa nadolu. Ako te vregja vistinata toa e tvoj problem, ne e moj. Sudejki po tvojata logika posto ete tie bile prava opozicija i ako im go zaboravime minatoto, togas ona moeto od pred nekoj post drzi voda. Utre Zaev i SDSM da pocnat da se pritresvaat kako Apasiev, niv ke gi smetas kako prava opozicija koja ke ne izvadi od kalta. I vidi interesno, istiot muabet bese i togas 2016 pa ete gledame kako pominavme. Za zal toa e vasiot maksimum, vasiot kapacitet , ne ni ocekuvam nesto povekje od randm levicar ili nivni simpatizer. Iskreno na levicar ne bi mu dal da vodi kukjen sovet od zgrada, ne pak drzava.
Добро те разбрав -Лефица не чини таа е дно- не си го губи времето со таква партија.
Она што е интересно е што цело време се замараш со Лефица која е опозиција и никако или ретко сакаш да ни говориш за ДПсНЕ и СДСсс, единствено за што било која опозиција можеш да ја напаѓаш е дека е недоволно активна ама изгледа тоа само јас така мислам, гледам дека ве има доста кои сметате дека не треба се пишува за партиите на власт како ДПсНЕ, СДСсс и зелените Балисти туку треба постојано да се пишува за Лефица.
Но добро и лош маркетинг на крајот сепак е маркетинг.

Znaci da sumirame , SDSM i VMRO momentalno se dno dna od partii , ali Levica ti e deset nivoa pod niv so ogled koj im se clenstvo i poddrzuvaci. Francuska sobarka vi e intelektualna velicina za niv ( ete ne velam za tebe iako od kilometar se gleda deka si apla prolevicarski nastroen) vo pogled na naivnost i smotanost. Ali spored ustavot site polnoletni gragjani imaat pravo na glas, pa i poddrzuvacite na Levica , poranesnite sareni kurtoni, taka da na slednite izbori srekjno. Ispravajte ja. Ali da te potsetam deka i nemase so da ispravate da ne glumevte ludilo 2016 sto sega gledano da ne bese tragicno bi bilo smesno.
P.s kako si se borel i sto si pisuval ne znam so ogled deka profilot ti e od 2019, kako i na povekjeto sarenokurtonci tuka. Mozi e samo koincidencija ne znam, ali ete mozes da ne prosvetlis okolu tvoite stavovi vo tie bitni momenti za republikata, 2014, 2015, 2016, 2017 pa do nekade 2018 koga duri i na sarenokurtoncite im stana jasno kolku treba da lizat kade sto plukaja, pa brzo brzo izbrisaja profili i kreiraja novi. Zatoa i nema blagonadezen levicarski profil pred 2018, oti site bea sarenokurtonski i znaat sto gluposti imaat treskano. Kako sto rekov, mojot e od tamu 2009 i stojam zad sekoj post sto sum go napisal vo politicki temi.
Дозволи, сепак ова е пдф за политичка партија а не за член на форум.
Ако така си одлучил да мислиш не мислам дека можам да сменам нешто едноствано сакаш да веруваш во твоето и толку.
Инаку во тоа време mnogu se пишуваше/имаше мајтапења со ОТАН ... видео за некако да се објасни, се попусто,

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.301
Добро те разбрав -Лефица не чини таа е дно- не си го губи времето со таква партија.
Она што е интересно е што цело време се замараш со Лефица која е опозиција и никако или ретко сакаш да ни говориш за ДПсНЕ и СДСсс, единствено за што било која опозиција можеш да ја напаѓаш е дека е недоволно активна ама изгледа тоа само јас така мислам, гледам дека ве има доста кои сметате дека не треба се пишува за партиите на власт како ДПсНЕ, СДСсс и зелените Балисти туку треба постојано да се пишува за Лефица.
Но добро и лош маркетинг на крајот сепак е маркетинг.

Дозволи, сепак ова е пдф за политичка партија а не за член на форум.
Ако така си одлучил да мислиш не мислам дека можам да сменам нешто едноствано сакаш да веруваш во твоето и толку.
Инаку во тоа време mnogu se пишуваше/имаше мајтапења со ОТАН ... видео за некако да се објасни, се попусто,
I pak ne kaza nisto za tvoite borbi vo tie sudbonosni vreminja. Tajna e nekoja toa ili sto?
Moite stavovi okolu toa se poznati i lesno proverlivi. Daj da gi vidime tvoite.
P.s ne pisam nisto okolu SDSM i VMRO oti barem spored mene toa e zavrsena prikazna, kasno e sega da se pritresvame i da glumime ludilo. No nikogas ne e kasno da se posoci so prst koj e zasluzen za toa, a spored mene toa se korisnite idioti od segasna Levica. Koj ne si ja znae istorijata ke gi povtoruva greskite. Sarenite kurtoni ni se edna od najgolemite greski i zatoa niv gi spomnuvam. Ete i toa ti go razjasniv.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.453
Поени од реакции
5.171
I pak ne kaza nisto za tvoite borbi vo tie sudbonosni vreminja. Tajna e nekoja toa ili sto?
Moite stavovi okolu toa se poznati i lesno proverlivi. Daj da gi vidime tvoite.
Прво на форумов не е препорачливо да се говори за себе, а второ не сакам јавни настапи ако сакав пред многу години ќе влезев во политиката
Од сите досегашни коментари/мислења сметам дека има доволно “материјал“ за да се изгради одреден профил за секој член, па и за мене, ако не си во можност тогаш жалам не можам да ти помогнам.

P.s ne pisam nisto okolu SDSM i VMRO oti barem spored mene toa e zavrsena prikazna, kasno e sega da se pritresvame i da glumime ludilo. No nikogas ne e kasno da se posoci so prst koj e zasluzen za toa, a spored mene toa se korisnite idioti od segasna Levica. Koj ne si ja znae istorijata ke gi povtoruva greskite. Sarenite kurtoni ni se edna od najgolemite greski i zatoa niv gi spomnuvam. Ete i toa ti go razjasniv.
Браво, Левица е виновна, :yid:, мислам не може нешто да се случило а Левица да не биде виновна нели
Да провериш дали Лефица е виновна/заслужна за тоа што Месечината е Земјин сателит?

Ваква опседнатост со Левица до сеа не сум видел, едино кај Црпе и Северџганите гледам слична опседнатост со Северџганистан ама ќе им мине

Патем да прашам: знаеш ли кој ги создаде шарените куртони?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.899
Поени од реакции
23.301
Прво на форумов не е препорачливо да се говори за себе, а второ не сакам јавни настапи ако сакав пред многу години ќе влезев во политиката
Од сите досегашни коментари/мислења сметам дека има доволно “материјал“ за да се изгради одреден профил за секој член, па и за мене, ако не си во можност тогаш жалам не можам да ти помогнам.
Na forumot mislev druze, me zabole mene sto pravis vo privatniot zivot. Za tuka te prasuvam.

Браво, Левица е виновна, :yid:, мислам не може нешто да се случило а Левица да не биде виновна нели
Да провериш дали Лефица е виновна/заслужна за тоа што Месечината е Земјин сателит?

Ваква опседнатост со Левица до сеа не сум видел, едино кај Црпе и Северџганите гледам слична опседнатост со Северџганистан ама ќе им мине

Патем да прашам: знаеш ли кој ги создаде шарените куртони?
Ne, ne e levica za se kriva, konkretno se znae za sto tocno ja zasraa rabotata, za aktivnoto ucestvo vo sarenata i site posledici sto proizlegoja od nea ili potocno za se sega sto se pritresvate.

Iskreno ne me zasega bas toa koj gi sozdade tuku koj bese dovolno glup i naiven za da ucestvuva vo istite. I vidi be pak ispliva imeto levica. I Apasiev normalno kako nejzin lider.
Ali aj da ne ti krsam ater, sigurno goris od zelba da ni kazes koj go nasankal Apasiev pa i toj sirotiot da zemi aktivno ucestvo.
Znaes deka Apasiev bese del od sarenata od prv do posleden den neli ? Da ne ispadni sega deka vo podrum si bil togas i pojma si nemal za toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom