Дали Исус Христос ќе дојде по втор пат?

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
О, извини ти осамен ренџеру што со својот најдобар пријател, коњот, талкате по пустошите барајќи го лекот за излекување на живиот свет од чума зафатена поради непочитување на верата.
Според твојот аватар, можам овој заклучок да го донесам. Ама среќа пак не носам заклучоци според аватар, а според напишаното.

Инаку на мојот аватар е г-н Николас Кејџ, со карактер Кастор Трој од филмот Face Off.
Fuck off.
Фаца бац за инфото не знаев дека се работи за господинот Николас Кејџ,сега е подруго се извинувам..

Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967
Спремете се за Антихристот, наскоро ќе го објават, ѕвездата на Јаков што го објавила христовото раѓање, сега свети после 2000 години, пред да дојде Исус Христос да им суди на сите, големиот суд Божји.
Истиот ќе биде претставен како Месија, бидејќи Јудејците се слепци и не го признаваат Исус Христос.
Бидете будни, турбуленциите се почнати, ќе биде тешко време, особено повеќе ако луѓето не се обратат на Бога - на Исус Христос.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.100
Поени од реакции
10.138
Спремете се за Антихристот, наскоро ќе го објават, ѕвездата на Јаков што го објавила христовото раѓање, сега свети после 2000 години, пред да дојде Исус Христос да им суди на сите, големиот суд Божји.
Истиот ќе биде претставен како Месија, бидејќи Јудејците се слепци и не го признаваат Исус Христос.
Бидете будни, турбуленциите се почнати, ќе биде тешко време, особено повеќе ако луѓето не се обратат на Бога - на Исус Христос.
Како да се спремиме?
Сендвичи, куфери, вода...:toe:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.436
Како се спреми ти брату? Помогни и на нас.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
Шо квалитети поседуваш и те прави посебен или скапа ти е кожата па да ја зачуваш?Ја не се спремам и не барам одговор како и на кој начин..

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.436
Шо квалитети поседуваш и те прави посебен или скапа ти е кожата па да ја зачуваш?Ја не се спремам и не барам одговор како и на кој начин..
Буквално првата реченица во булшит постот ти е “Спремете се”.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967
- Покајание
- Пост
- Молитва ( Оче наш треба да се знае и Господи Исусе Христе сине божји помилуј ме грешниот во ум да се кажува цел ден)
- Причест
- Посета на светите литургии
- Брашно колку може да се набави, вода не се знае колку ќе има.
Тешко на народи ќе биде, се што е ненормално ќе стане нормално и многу луѓе кај ќе се најдат, таму ќе останат, а оние што ќе бегаат само да не биде во зима, тешко на трудните жени и жените со мали деца, помалку ќе има за јадење, помалку за пиење, времето ќе се убрза значајно.
Го утна човекот...ајнштајн се спрема.
Антихристот се спрема, Папата објави дека сите религии водат кон Бога што е сосема погрешно, убаво Христос рекол во светото Писмо - Јас сум Алфа и Омега, првиот и последниот, патот, вистината и животот.
https://www.facebook.com/share/r/CsFbrkbwutV5pxh6/
Буквално имате видеа каде што кажуваат дека се наближува крајот на овој век.

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.650
Се чудите после зошто луѓето ви се потсмеваат.
Сфаќам јас и религии и духовност и се, ама вакви психотични испади...Никако не можам да разберам.
Особено кога со сопственото лудило ќе почнеш и останатите околу тебе да ги труеш.

Чисто за информација, буквално секоја генерација на Христијани наназад низ времето била убедена дека токму во нивното време ќе се случи второто Исусово доаѓање на Земјата.
Еве веќе 2000 години поминаа и никако да се случи истото.
Прости ми универзуме, ама Христијанинот живее во делузија.

Не за џабе се рекло, Исламот и Христијанството се премногу човечки религии.
Нема никаков духовен напредок во овие две религии за разлика од источните каде што барем постојат практики, медитации и ред други работи.

Философијата на Христијанството е буквално оваа:
Се раѓаш, стануваш параноичен уште од мали нозе и почнуваш да го мразиш сиот останат свет мислејќи дека ти си избраниот, а останатите луѓе се заведени од Сатаната и треба да бидат спасени.
Чекаш да умреш за да живееш на оној свет.

Е овоа ти се вика психоза од највисок степен.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Чисто за информација, буквално секоја генерација на Христијани наназад низ времето била убедена дека токму во нивното време ќе се случи второто Исусово доаѓање на Земјата.
Еве веќе 2000 години поминаа и никако да се случи истото.
Прости ми универзуме, ама Христијанинот живее во делузија.
Начелно си во право; но исто така е точно дека на секоја генерација рисјани (практично, на целиот човечки род...), може да и‘ се случи изненадно доаѓањето Христово па рисјаните мораат да бидат подготвени за тоа „изненаѓење„. Плус, секоја генерација чифутини си подготвува (увежбува) по еден свој лик за улогата од антихрист, така да зголеменото внимание е само корисно...
Автоматски споено мислење:

Нема никаков духовен напредок во овие две религии за разлика од источните каде што барем постојат практики, медитации и ред други работи.
А како „изгледа„ духовниот напредок за источноазијатските философии и религии?...

Философијата на Христијанството е буквално оваа:
Се раѓаш, стануваш параноичен уште од мали нозе и почнуваш да го мразиш сиот останат свет мислејќи дека ти си избраниот, а останатите луѓе се заведени од Сатаната и треба да бидат спасени.
Чекаш да умреш за да живееш на оној свет.
Потполно погрешно...туку, се раѓаш, ја оснознаваш вистината Христова и почнуваш со покајнички и Богоугоден живот...и се надеваш дека Христос ќе ти определи место во Неговото Царство Небесно.

Член од
21 мај 2021
Мислења
787
Поени од реакции
1.650
Начелно си во право; но исто така е точно дека на секоја генерација рисјани (практично, на целиот човечки род...), може да и‘ се случи изненадно доаѓањето Христово па рисјаните мораат да бидат подготвени за тоа „изненаѓење„. Плус, секоја генерација чифутини си подготвува (увежбува) по еден свој лик за улогата од антихрист, така да зголеменото внимание е само корисно...

А како „изгледа„ духовниот напредок за источноазијатските философии и религии?...

Потполно погрешно...туку, се раѓаш, ја оснознаваш вистината Христова и почнуваш со покајнички и Богоугоден живот...и се надеваш дека Христос ќе ти определи место во Неговото Царство Небесно.
Ќе ти одговорам само за источноазијатските религии пошто морам да испаѓам.
Имаш милион практики, медитации, јоги, мантри и ако не друго барем пореална философија од Христијанството.
Хептаграм може за овоа подетално да напише, верувам дека има поголемо знаење за нив.

Од друга страна, Христијанството и Исламот (мејнстримот) се човечки, премногу човечки.
Целата философија е типично просечна и од километар се гледа дека таа философија произлегува од духот во тогашното време.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Ќе ти одговорам само за источноазијатските религии пошто морам да испаѓам.
Имаш милион практики, медитации, јоги, мантри и ако не друго барем пореална философија од Христијанството.
Хептаграм може за овоа подетално да напише, верувам дека има поголемо знаење за нив.
Не напиша ништо конкретно, а што би одговарало на моето прашање. Хепта многу пишува, ништо не кажува...

Од друга страна, Христијанството и Исламот (мејнстримот) се човечки, премногу човечки.
Целата философија е типично просечна и од километар се гледа дека таа философија произлегува од духот во тогашното време.
Христијанството и Исламот немаат ништо заедничко, така да не ги „турај у ист кош„.

Верата Христова пак, е безвременска и е иста и неменлива, небитно во кое историско време живееме. Верата Христова е наменета за вечноста, не за минливоста...

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967
Христијанството е највистинската религија и крај, нема што да пишува некој занесен од овде што живееме, еден е Исус Христос и тој ќе дојде и ќе биде страшен суд!!!
Не мислете дека ќе биде мирно, туку ќе биде меч и борба пред да стигне Исус Христос.
Исус Христос воскресе и живее уште над нас, земјата му е подлога за нозете, сите не гледа што правиме и затоа треба да го молиме за да биде волјата негова за да се спасиме.
Многу народот ќе се замрази меѓу себе,
Поплавите, војните, немирот што владее на земјава, прогонот на христијаните во Арапските земји и сето тоа е веќе напишано во Библијата.
Јас го знам Бога, не сум го видел, но секојдневно е присутен и ми открива некои визии додека спијам, но тоа го имаат и други деца, но ретко е сосема тоа. На некои деца им е откриено што ќе биди, дека тој навистина доаѓа.
3 и пол години ќе поминат многу брзо пред неговото доаѓање на Исус Христос и владеењето на лажниот месија.
Уживајте дури можете вака, после ќе биде тешко!!!!

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
954
Поени од реакции
1.563
Христијанството е највистинската религија и крај, нема што да пишува некој занесен од овде што живееме, еден е Исус Христос и тој ќе дојде и ќе биде страшен суд!!!
Не мислете дека ќе биде мирно, туку ќе биде меч и борба пред да стигне Исус Христос.
Исус Христос воскресе и живее уште над нас, земјата му е подлога за нозете, сите не гледа што правиме и затоа треба да го молиме за да биде волјата негова за да се спасиме.
Многу народот ќе се замрази меѓу себе,
Поплавите, војните, немирот што владее на земјава, прогонот на христијаните во Арапските земји и сето тоа е веќе напишано во Библијата.
Јас го знам Бога, не сум го видел, но секојдневно е присутен и ми открива некои визии додека спијам, но тоа го имаат и други деца, но ретко е сосема тоа. На некои деца им е откриено што ќе биди, дека тој навистина доаѓа.
3 и пол години ќе поминат многу брзо пред неговото доаѓање на Исус Христос и владеењето на лажниот месија.
Уживајте дури можете вака, после ќе биде тешко!!!!
зошто да биде тешко кога ке дојде, нели напротив треба да е доста подобро?

зошто да уживаме сега а не тогаш?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.100
Поени од реакции
10.138
Христијанството и Исламот немаат ништо заедничко, така да не ги „турај у ист кош„.
Грешка!
Имаат заедничко....вербата во еден единствен семоќен бог и во вечниот живот ако му се покориш.

Kajgana Shop

На врв Bottom