Политички случувања во Израел

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.703
Поени од реакции
33.912
Mojот заклучок е базиран врз основа на тоа кој може да направи нешто за САД да не биде таков фактор за зло и несреќи на планетава. Тоа никој еден човек/ПОТУС не го може, затоа што САД не е контролирана од институции како ПОТУС или Сенат/Конгрес. Тоа е само параван, во реалност САД се владеени од финансиска елита или поточно олигархија, која ги контролира и институциите и дипстејт механизмите и која има интерес да прави зло и несреќи. Таа олигархија во најголем број се состои од моќни еврејски семејства, кои се најзаслужните за создавањето на Израел и кои преку Израел ги контролираат ресурсите во регионот на Блискиот Исток. Фосилни горива се разбира, и државите во кои тие фосилни горива се концентрирани.

И да. Се разбира дека ако Русија и Путин почнат да ја поддржуваат таа западна олигархија, дека и нив ќе ги гледам како непријатели на човештвото.

Што се тиче заличување на несумја прво ќе треба да ми направат лоботомија... Но што правиме ти што стануваш налик него? На темава (исто како на темата за Ерменија/Артцак) ти си отпорен на факти. Тие факти едно хх пати ти ги повторив ама одбиваш да се соочиш со реалноста, додека истовремено немаш аргументи за да ги побиеш тие факти. Буквално како несумја си на темава, отпорен на реалноста, дури одбиваш и да ги отвориш очите да не видиш нешто што ќе ти смени илузиите.

Не само ти, многу ве има. Ај за падобранците ОК јасно ми е, анти-мусли филмови. Разбирам. Но никако не ми е јасно како некој... Не ми е јасно како Македонец што ги следи геополитичкиве случувања може да навива за Израел. Па не е поентата што Израел тепа мусли. Поентата е во тоа што газдите на Израел се истите тие кои нам Македонците ни се најголемите душмани. Не треба ваљда да објаснувам зошто и како. Истите тие се газдите и на УЧК. На истите газди на кои им одговара во Блискиот Исток да се тепаат мусли, овде на Балканот им одговара да се тепаат Македонци и Срби. И ако ова е така, а така е, тогаш какво магаре треба да се биде за да се навива за пулените на нашите душмани?

Сите развои на настаните кои идат на штета на нашите душмани, се добри развои за Македонија. И обратно. Затоа ја сум антиизраелски ориентиран, но не и антиеврејски. Израел и газдите на Израел, они се лоши и за обичните Евреи. Сите срања што им се имат десено на Евреите се заради еврејската олигархија, а обичние Евреи од тоа имаат само зијан.
Кој не може ова да го разбере, треба подобро да се едуцира за светот и за реалноста во која живее.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.165
Поени од реакции
22.745
Изгледа неминовно е дека Евреите ќе влезат во Либан. Ајде да видиме како ќе завршат овој пат.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.703
Поени од реакции
33.912
Ништо не научиле за групирање на многу техника на мал простор... Какви мети упм.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.576
Ништо не научиле за групирање на многу техника на мал простор... Какви мети упм.

Да ти кажам еден виц, не е на темава и на твојов пост, ама е. Бабата и дедото лежеле во кревет и бабата му рекла на дедово: абе дедо, јас уште можам да ги кренам нозеве. А дедово и рекол: абе можам и јас ама кој ќе не ебе?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.703
Поени од реакции
33.912
Хаха... Мислам дека во случајов ќе се најде некој. Порано или подоцна.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
Тие факти едно хх пати ти ги повторив
Субјективна работа ти се фактите. За кои факти збориш? За тоа дека евреите се Хазари, за тоа дека евреите се белци, за евреинот сталин, за евреинот Путин, за евреите Хамас?

Многу „факти“ се мотаат низ темава...

Иначе иако ми се Евреите симпатични, во случлајов воопшто не сум за Изреал. Тоа го кажав едно 100 пати на темава. Тоа што ги коментирам приказните кои се нарекуваат историја тука на темава, не значи дека сум за Израел. Од друга страна не ме боли стапот за Хамас и тие што го обожаваат Хамас. Да е до Хамас и до тие што го обожаваат Хамас, ние ќе бидеме помножени со нула, така да ич не ми чуе за нив. За Хезболах ми е криво, затоа што Хезболах беа на вистинската страна во Сирија и работеа да ги спасат Христијаните, баш против истите тие Хамас и нивните пријателчиња, што сега се радуваат на трагедијата што ги снајде. Но што да им правам кога не знаат кога треба да седат на страна.

Кога педераната се на страната на Хамас, кога соросоидите во САД се на страната на Хамас, кога по чајџилниците кај нас се на страната на Хамас, можеби и Хамас не е страната на која што треба да застанеме...

Што би рекол арч-муџо од Британија...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.703
Поени од реакции
33.912
Јас озбилни аргументи наведов во озбилен муабет, ама ти инфантилно продолжуваш со истите заглупувања за хазари мазари и за Путлер/Сталин. Навредливо е а знаеш, но ок барем за Херцл не ми раскажуваше пак... Зарем толку ти е тешко да се соочиш со фактот дека исти се газдите на Израел и на УЧК? Толку ти е тешко да се соочиш со тоа дека Израел и УЧК се дел од една те иста агенда на истите луѓе кои ја направија и војната во Украина и кои правеле и прават куп несреќи и страдања низ светот?

Инаку и за Сорош/ЛГБ/воук дека се пропалестински и про-Хамас сме збореле многу пати. Ама не разбираш дека во САД (и општо) циркусот е црно бел, раздели и владеј прават со поларизација и антагонизација на два табора. Обавезно се тоа барем две „опции“ кои се сервираат на рајата, и се охрабруваат тешки забегувања и раздор. На пример републиканци/демократи, или нормални/лгбтп, или Израел/Хамас, итн, итн. За газдите сѐ е ок додека рајата бира една опција и си ги вади очите со тие што ја избрале другата опција. Затоа не може да има само про-Израел однос, пошто тогаш може да дојдат до израз оние свесните кои се про-САД. Вака им натураат опција про-Хамас, за маломните воук/лгбт либерали да може да бидат против оние другите (со мала помош на Сорош). И така произраелски и пропалестинските табори сложно си ги вадат очите. Наместо да ги отворат очите и да видат што е во интерес на самите САД.

Најпосле што сменија бе сите тие пропалестински прохамас протести? Сменија нешто ви надворешната политика САД и вазалите? САД запреа да им праќаат бомби и оружје на Израел? ЕУ вазалите престанаа да ги поддржуваат Израел во меѓународните институции? Се смени нешто заради либтардите на Сорош? Не? Епа кога ќе го видиш влечењето за нос тогаш и тебе нема повеќе да те влечат за нос... Само... Прво ќе мора да ги отвориш очите. За жал тоа тешко ќе биде, пошто кога ќе се заинаетиш вака ти треба јако лупање од земја за да ти се деси смена на парадигма. Како губењето на Артцак на другата тема, на пример.

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
о ок барем за Херцл не ми раскажуваше пак.
Еве го генералниот проблем што го имаш... Не сакаш да ја слушнеш вистината, не се поклопува со олигархијхата, контролата дрн дрн...
Автоматски споено мислење:

јако лупање од земја за да ти се деси
Како ќе ми се деси? Со ерменците бев наклонет, навивам да победат ... Тука тие кои сечеа христијански глави, изгубија многу секако и уште ќе губат, без православен живот да се загрози.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.703
Поени од реакции
33.912
Не туку ти натураш споредни моменти додека ја игнорираш суштината. Види што ти пишувам а што ми враќаш... Како со несумја или колегите му да зборувам. Тоа е нивото.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
Еве го генералниот проблем што го имаш... Не сакаш да ја слушнеш вистината, не се поклопува со олигархијхата, контролата дрн дрн...

Како ќе ми се деси? Со ерменците бев наклонет, навивам да победат ... Тука тие кои сечеа христијански глави, изгубија многу секако и уште ќе губат, без православен живот да се загрози.
Хезболах сечеле христијански глави или Хамас?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.314
Што збориш бе ванлок?

ти инфантилно продолжуваш со истите заглупувања
Ама не разбираш
ќе го видиш влечењето за нос тогаш и тебе нема повеќе да те влечат за нос
Прво ќе мора да ги отвориш очите.
ти треба јако лупање од земја

Ти реков, во моментот, кога ќе почнеш разумно да правиш муабет, без олигархијата, сороши, мороши, кој го створил Израел и зошто, САД, вазалите, хамас чедо на Израел.... Може ќе сватиш што зборам.

И на крајот без разлика каква е ситуацијата на блискиот исток, bottom line, дури и ако се во некоја хипотетичка вистините бајките кои ги зборите (не ти, туку воопшто сите што се на твоја линија), експлицитно не сакам да победат муџите кои сечеа православни глави во Сирија. Дали биле САД за нив/против нив. Дали Русија била за нив/против нив. Не ме интересира, важно ми е да не победат тие муџи и сите кои нив ги поддржуваат. Сакам да ги средат најмногу што може да ги средат. Пошто истите тие муџи и исламската интернационала војувале против православни во вв2, во Либан, во Ерменија, во Чеченија и така натаму. Не ме интересираат приказни дека тие биле залажани од САД. Без разлика на све тоа се гледа од далеку дека тие тоа го прават со ќејф, не ни размислуваат два пати за да го направат тоа. А цела Газа ги слави како херои. Така да не ми пречи тоа што им се дешава, кога ќе ми текне на сликите од Сирија.

Хезболах сечеле христијански глави или Хамас?
Хамас во Сирија сечеа глави и се бореа против Хезболах... А сега Хезболах го изеде стапот ради Хамас. Во Сирија другарчињата на Хамас слават.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
Што збориш бе ванлок?

Ти реков, во моментот, кога ќе почнеш разумно да правиш муабет, без олигархијата, сороши, мороши, кој го створил Израел и зошто, САД, вазалите, хамас чедо на Израел.... Може ќе сватиш што зборам.

И на крајот без разлика каква е ситуацијата на блискиот исток, bottom line, дури и ако се во некоја хипотетичка вистините бајките кои ги зборите (не ти, туку воопшто сите што се на твоја линија), експлицитно не сакам да победат муџите кои сечеа православни глави во Сирија. Дали биле САД за нив/против нив. Дали Русија била за нив/против нив. Не ме интересира, важно ми е да не победат тие муџи и сите кои нив ги поддржуваат. Сакам да ги средат најмногу што може да ги средат. Пошто истите тие муџи и исламската интернационала војувале против православни во вв2, во Либан, во Ерменија, во Чеченија и така натаму. Не ме интересираат приказни дека тие биле залажани од САД. Без разлика на све тоа се гледа од далеку дека тие тоа го прават со ќејф, не ни размислуваат два пати за да го направат тоа. А цела Газа ги слави како херои. Така да не ми пречи тоа што им се дешава, кога ќе ми текне на сликите од Сирија.

Хамас во Сирија сечеа глави и се бореа против Хезболах... А сега Хезболах го изеде стапот ради Хамас. Во Сирија другарчињата на Хамас слават.
Аха. Значи има логика Хамас да обработува/ше за некој трет? Вака како завршна цел не е Хамас самиот туку Хезболах?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.703
Поени од реакции
33.912
без олигархијата... кој го створил Израел
Oвде долу е суштината која ти ја игнорираш.

- САД до пред скоро беа или сеуште се, хегемон, пред сѐ затоа што контролираат најмногу од највредните ресурси на планетава, од кои најважни се фосилните горива.
- Најбогат регион со фосилни горива е Блискиот Исток.
- САД го контролира Блискиот Исток преку сила, државни удари, сплеткарење, убиства, но кога им треба да не изгледаат како злотвори тогаш најпрљавите работи им ги врши Израел кој освен тоа примарно служи за Арапите никогаш да не се обединат, а ако некогаш се блиску до тоа тогаш почнуваат војна против најслабите од нив, прво Палестинците внатре во Палестина пардон Израел, потоа Либан, па и Сирија, иако имаат војувано и против повеќето арапски држави.
- Еврејската олиграхија (западната олигархија) ги контролира САД, преку купување политичари, преку лобирање, преку дипстејт механизмите, буквално секако.
- Преку САД, еврејската олиграхија ги контролира и ЕУ и сите други вазали (како УЧК на пример)

Ова се ФАКТИ.

Сакал ти да се соочиш со тоа или не олигархијата е таа, реална е.
Дури докажано и со студија (ако и тоа е потребно):

едит, замисли дури и би-би-си ги пренеле резултатите од студијата:

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.779
Што збориш бе ванлок?

Чудно е што Хезболах беа смртни непријатели во Сирија со Хамас, а сега после 7. Октомври се солидаризираа со нив против Израел. Исто, Израел нескриено ги подржуваше, ако убаво памтам главосечите во Сирија, ги примаа во болници, ги лечеа, згора на тоа си го бомбардираа Дамаск и силите на Асад. Која е тука логиката?

Kajgana Shop

На врв Bottom