Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.703
- Поени од реакции
- 33.912
Mojот заклучок е базиран врз основа на тоа кој може да направи нешто за САД да не биде таков фактор за зло и несреќи на планетава. Тоа никој еден човек/ПОТУС не го може, затоа што САД не е контролирана од институции како ПОТУС или Сенат/Конгрес. Тоа е само параван, во реалност САД се владеени од финансиска елита или поточно олигархија, која ги контролира и институциите и дипстејт механизмите и која има интерес да прави зло и несреќи. Таа олигархија во најголем број се состои од моќни еврејски семејства, кои се најзаслужните за создавањето на Израел и кои преку Израел ги контролираат ресурсите во регионот на Блискиот Исток. Фосилни горива се разбира, и државите во кои тие фосилни горива се концентрирани.
И да. Се разбира дека ако Русија и Путин почнат да ја поддржуваат таа западна олигархија, дека и нив ќе ги гледам како непријатели на човештвото.
Што се тиче заличување на несумја прво ќе треба да ми направат лоботомија... Но што правиме ти што стануваш налик него? На темава (исто како на темата за Ерменија/Артцак) ти си отпорен на факти. Тие факти едно хх пати ти ги повторив ама одбиваш да се соочиш со реалноста, додека истовремено немаш аргументи за да ги побиеш тие факти. Буквално како несумја си на темава, отпорен на реалноста, дури одбиваш и да ги отвориш очите да не видиш нешто што ќе ти смени илузиите.
Не само ти, многу ве има. Ај за падобранците ОК јасно ми е, анти-мусли филмови. Разбирам. Но никако не ми е јаснокако некој... Не ми е јасно како Македонец што ги следи геополитичкиве случувања може да навива за Израел. Па не е поентата што Израел тепа мусли. Поентата е во тоа што газдите на Израел се истите тие кои нам Македонците ни се најголемите душмани. Не треба ваљда да објаснувам зошто и како. Истите тие се газдите и на УЧК. На истите газди на кои им одговара во Блискиот Исток да се тепаат мусли, овде на Балканот им одговара да се тепаат Македонци и Срби. И ако ова е така, а така е, тогаш какво магаре треба да се биде за да се навива за пулените на нашите душмани?
Сите развои на настаните кои идат на штета на нашите душмани, се добри развои за Македонија. И обратно. Затоа ја сум антиизраелски ориентиран, но не и антиеврејски. Израел и газдите на Израел, они се лоши и за обичните Евреи. Сите срања што им се имат десено на Евреите се заради еврејската олигархија, а обичние Евреи од тоа имаат само зијан.
Кој не може ова да го разбере, треба подобро да се едуцира за светот и за реалноста во која живее.
И да. Се разбира дека ако Русија и Путин почнат да ја поддржуваат таа западна олигархија, дека и нив ќе ги гледам како непријатели на човештвото.
Што се тиче заличување на несумја прво ќе треба да ми направат лоботомија... Но што правиме ти што стануваш налик него? На темава (исто како на темата за Ерменија/Артцак) ти си отпорен на факти. Тие факти едно хх пати ти ги повторив ама одбиваш да се соочиш со реалноста, додека истовремено немаш аргументи за да ги побиеш тие факти. Буквално како несумја си на темава, отпорен на реалноста, дури одбиваш и да ги отвориш очите да не видиш нешто што ќе ти смени илузиите.
Не само ти, многу ве има. Ај за падобранците ОК јасно ми е, анти-мусли филмови. Разбирам. Но никако не ми е јасно
Сите развои на настаните кои идат на штета на нашите душмани, се добри развои за Македонија. И обратно. Затоа ја сум антиизраелски ориентиран, но не и антиеврејски. Израел и газдите на Израел, они се лоши и за обичните Евреи. Сите срања што им се имат десено на Евреите се заради еврејската олигархија, а обичние Евреи од тоа имаат само зијан.
Кој не може ова да го разбере, треба подобро да се едуцира за светот и за реалноста во која живее.