Политички случувања во Израел

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Кои теории на заговор, тоа буквално се изјави на официјални израелски политичари и преставници. Немам намера сега да ти пребарувам, на темава имаш десетици и стотици цитати од твитер/телеграм.

И појма темаш и од оваа тематика, типично за тебе. Израел не ги затвара границите, Израел одма би ги исчистил сите Палестинци, повеќе пати бараат кампови на египетска страна. Египет и другите арапските комшии не ги примаат. Затоа Израелците почнаа со изјави и барања Европа и другите да ги примат Палестиците, сите нив.

Дај информирај се малку пред да постираш вакви неинформирани изјави. И не, на CNN или МТВ дневник нема да те информираат, таму може само вака да те дезинформираат. Ете вчера Путлер окупирал 10ина руски села, тоа имаш по нашиве медиуми.
Автоматски споено мислење:

А кој ја одлучува политиката и случувањата, тие во чајџилница или политачарите и лидерите?

Така ако гледаш убедливо мнозинство од Македонците не се ни за НАТО ни за САД. Во која сакаш кафеана провери ама гледаш ли било што од тој мнозински став применето во државната политика и одлуки на Македонија? Не биди толку наивен, со години си на темиве „ошљифи“ се малку и ти.
Твитер и телеграм?!. Брат тотално си се скренал. Те гледам...болен си.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.931
Иш, учи се да тролаш на некое друго место.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.931
Ок тролче доста ти беше, ај сеа симни ми се од кypов.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Кажи ми веруваш во оваа пропаганда или само те плаќаат? Под А оди со жуто комбе под б одиш со црно комбе.

Ок тролче доста ти беше, ај сеа симни ми се од кypов.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Кои теории на заговор, тоа буквално се изјави на официјални израелски политичари и преставници. Немам намера сега да ти пребарувам, на темава имаш десетици и стотици цитати од твитер/телеграм.

И појма темаш и од оваа тематика, типично за тебе. Израел не ги затвара границите, Израел одма би ги исчистил сите Палестинци, повеќе пати бараат кампови на египетска страна. Египет и другите арапските комшии не ги примаат. Затоа Израелците почнаа со изјави и барања Европа и другите да ги примат Палестиците, сите нив.

Дај информирај се малку пред да постираш вакви неинформирани изјави. И не, на CNN или МТВ дневник нема да те информираат, таму може само вака да те дезинформираат. Ете вчера Путлер окупирал 10ина руски села, тоа имаш по нашиве медиуми.

А кој ја одлучува политиката и случувањата, тие во чајџилница или политачарите и лидерите?

Така ако гледаш убедливо мнозинство од Македонците не се ни за НАТО ни за САД. Во која сакаш кафеана провери ама гледаш ли било што од тој мнозински став применето во државната политика и одлуки на Македонија? Не биди толку наивен, со години си на темиве „ошљифи“ се малку и ти.
Официјален претставник кај нас беше и Амди Бајрам исто и Самка мадафака, така да, намали малку со Радио Џенова и теориите на заговор пак ќе ти речам. Твојата омраза кон западот е толку голема, што ти го мати здравото расудување, а најинтересно е што си мислиш дека си најпаметен и дека во тебе е апсолутната вистина, и почнуваш да вреѓаш како никој нема појма а само ти имаш..Убаво е човек да си има убаво мислење за себе, ама и жабата го видела коњот како ја крева ногата за да го потковаат, и таа ја кренала по него.... Сам кажа прееска, нема црно бело. Ама во практика не го употребуваш тоа. ова кхм кај што не ти одговара.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.931
Се погрешно, од прво до последно.
- јас не го мразам западот и западната култура, го мразам системот кој сега ги контролира и ги прави најголеми злосторници и најголеми ретарди на планетава во моментов
- нема никакви теории, се е многу видливо и јасно а ти изгледа имаш проблем со отварање на очите
- никој тебе не те вреѓа ако ти кажува факти како тоа дека си заслепен и дека не гледаш што се случува, посебно што тематикиве не ги пратиш и упаѓаш како падобранец со ставови како за пред повеќе години

Што да ти кажам друго, освен батали ме мене јас не сум тема на дискусија. Глеј ја дискусијата и ако веќе инсистираш да дискутираш земи прочитај нешто и научи нешто. Толку.

Член од
5 септември 2024
Мислења
53
Поени од реакции
49
Официјален претставник кај нас беше и Амди Бајрам исто и Самка мадафака, така да, намали малку со Радио Џенова и теориите на заговор пак ќе ти речам. Твојата омраза кон западот е толку голема, што ти го мати здравото расудување, а најинтересно е што си мислиш дека си најпаметен и дека во тебе е апсолутната вистина, и почнуваш да вреѓаш како никој нема појма а само ти имаш..Убаво е човек да си има убаво мислење за себе, ама и жабата го видела коњот како ја крева ногата за да го потковаат, и таа ја кренала по него.... Сам кажа прееска, нема црно бело. Ама во практика не го употребуваш тоа. ова кхм кај што не ти одговара.
Kiko ligleto
Im go:pusigo: na zapad haha

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.931
Некако им подвалиле пратка со стотици, можеби илјадници пејџери со експлозив/бомба внатре. Веројатно во повеќе наврати, и со години чекале. И сите ги активирале пред малку. Што да се каже... Гадови.

18+

Веќе се цензурирани видеата, само директно логирани на твитер се достапни.

Kajgana Shop

На врв Bottom