Какви тоа нацисти? Јас сум конзервативен либерал, тоа не е оксиморон како што некои можеби би помислиле, би сакал на пример наркотиците да се легализираат и со тоа ќе исчезне 95% од органзираниот криминал во светот, ок не е овде тема ако има соодветна ќе најдам па таму ќе напишам што и како. Истовремено сум против абортус бидејќи на тој начин се лишува едно човечко битие од ултимативното искуство во оваа галаксија а тоа е живеењето на животот на нашава планета со сите позитивни и негативни работи кои тоа ги носи.
А овие женскиве прогресивци ми се многу чудни. Како да имаат некој заштитнички инстинкт кон лицата со сексуални аномалии, со исклучок на инцест и зоофилија. Зошто им смета ако први братучеди се сексаат при денешна контрацепција или станко ја креса кравата цветанка не ми е јасно.
Тоа не е прогресивно, тоа се талибански сфаќања!
Нема таква утопија како легализирање на наркотици, му рчкаш во медот така на државните структури (особено на големите сили, знаеш и сам дека е така).
Нацисти во однос на некои други твои ставови по темите, ако те цитирам тука сме длабок офтопик, ако те цитирам на други теми може ќе се навредиш пошто дијаметрално спротивни ставови имаме, а истовремено ко човек нити ти нути било кој тука ми смета, крај краева сите сме различни иако припаѓаме на некои обопштени калапи (мажи вс жени), да се задржиме тоа да го комуницираме.
Во однос на абортусот, ТЕК па тоа колку ти е лизгав терен - не си свесен.
Ете вчера читав коментар кој потоа сигурно беше едитиран (или бев преморен па заборавив во кој дел од темата го видов), пошто знам што видов со свои очи, каде чедоморството е оправдано со пренатален скрининг.
Сега, кога ќе тргнеш од тоа дека секој пренатален скрининг си носи свои последици (колку и мали да се процентуално, пошто се прави со „биопсија“) и може да се изгуби плодот + коа ќе додадеш ставот на членката која што го спомна истото што е еквивалентен на чедоморство ако резултатите не ти се свиѓаат ЏАБЕ ќе дискутираме колку е тоа нехумано, нездраво (пред сè по психичкото здравје на мајката) размислување и воопшто бе друже -
себично.
Еве им паќети на услуги, можи да си одберат како ќе се тестираат за утре недај Боже да не родат некој „фрик“, па да можат со време да му ја скинат главата *(дур е во утробата де) - пошто друг начин нема.
qualified.mk
Повторно се впушташ, по втор или трет пат, на лизгав терен со проширување на темата во таа и слични насоки. Немој, не за друго, разбирачка не наоѓаш - само изгубено време.
Во однос на женските прогресивци, отвори само тема на форумот за педофилија, лгбт права, феминизам и слично и изненади се како тоа индивидуи кои себе се сметаат за интелектуалци, академски граѓани, „просветлени“, научени, начитани и шо ти ја знам бранат работи кои не се за бранење. Утре таква некоја би сакал да ти роди дете и да го воспитува?
Ене некни гледам на нет, геј парот бил пресреќен шо нивното посвоено дете (кое има само 4 години) било свесно за тоа како се осеќа (нормално се осеќаше како женско, а кутрото момче нашминкано и со фустанче на сликата).
Не би ги направил нив радо сапун? Тоа не е педофилија, настраност? Не го злоставуваат дома сопственото „дете“?
И коа ќе прочиташ тука некои од овие свилените како ти бранат нешто шо не е за бранење си викаш па кој е будала во случајот, јас шо седам и оправам дилајли или некој шо му фали некоја штица во глата?
Секако, ако зуцниш, си шовинист, неписмен, поп и ред други куротресини пошто ХЕЈ полесно е да те исмејуваат за своите недостатоци отколку да си ги признаат. Си ги признаваат обично коа животот ќе им удри некој шамар или касно навечер пред спиење / наутро пред огледало. Овде, скоро сите носиме маски.
Како и да е, немој да е изненадиш во иднина да ти се вклучи некој/а од невладините по темиве и да ти оправдува и инцест и зоофилија пошто „абе шојма врска, важно да се сакаме“. Ене го онај Високопланинецот (Хајландер де) ни заговара љубов помеѓу видовите - та во тој правец сè додека не сме станеле хибриди пошто така полесно ќе сме го внеле човештвото во следен стадиум. Која дилајла еј.
Dokolko ima vanzemaljci.. a ne znaeme dali ima... oni bi kazale za tebe deka si mnogo egocentricen vajt spremasis
А тек пак што би рекле за оние зомбите шо се шетаат по Филаделфија и слични, кои стигнале до тој стадиум од животот по сопствен избор или сплет на околности.