a оној со изваден кур позади девојчено како го објашњавате у телема?
Не го гледав целото отварање на олимпијадата... и во Телема нема „општо објаснување“ за некој настан, па да бараш „што мисли Телема“.
Сега не знам дали ти сакаше да си тој позади тоа девојче или не требало да има такво нешто... не знам за што ми зборуваш, не следам се на тв што иде... само јаки пагански симболи следев кај што идеа, за да се потсетам на работите
Може мене да ме прашаш што мислам и јас да ти дадам одговор што став имам и тоа не е ТЕЛЕМА! Тоа е мој став кој ќе се базира на искуството мое и разбирањето мое... толку.
Нема догма бре брату, нема христијанска, исламска или не знам каква догма да сите имаме ист став за голотијата на тв, за каков треба да е мажот или жената пред богот или во храмот... кој кур фактор сме јас и ти во однос на нечија божественост?
Никаков, ете јас ќе ми ти кажам... и почнете така да размислувате малку, не се другите се неетички и морално пропаднати, а ете ве вас христијаните полни со доблести и љубов, ве читам и се воодушевувам на љубовта христијанска кон ближните...
Заборавивте бре мајката на 80-те и МТВ и голотијата и што ли уште не... ви го напикаа и сега секој на секој судија и клеветник!
Се ве навредува, се ви е неморално, се ви е ужасно... гасете нет, манастири и планини има, одете слободно - оставете го светот на мир...