Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
2 октомври 2012
Мислења
300
Поени од реакции
248
Олимпијадата не е медиум за промовирање на култови како лгбтП... Или ти не се согласуваш?

Инаку за навредите и исмевањето... За некој можеби не е навреда и да го плукнеш, за мнозинството е навреда (посебно тие што не се од Аракис). Јас како Христијанин - и макар што не сум верник во догмата јас секако се идентификувам како таков - зарем ти отстрана ќе ми кажеш како јас да ја перцепирам навредата? Ако тебе ти е убаво да те плукаат, треба и мене, и на сите, да ни биде убаво да не плукаат?

Со други зборови, понуди аргументи ако сакаш да дискутираш. Ако не, како што велат - терај си го магарето.
Во меѓувреме нема понормална работа од тоа да се браниш кога некој те напаѓа и те навредува, посебно кога тој некој е агресивен култ како лгбтП.
Kако што и мислев. ЛГБТ-то е проблемот. Да имаше плукање ќе речев алал да им е, има и што да се плука по христијанството, но тоа е друг мубет. А ти си навреден од што? Затоа што тебе ти заличило на Тајната вечера? Твој проблем како ќе гледаш. Ти си оној што ги нема аргуметите и можеш ти да си тераш магарето.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Олимпијадата не е медиум за промовирање на култови како лгбтП... Или ти не се согласуваш?
Ај доста офтопик. Тука е за религии расправање, кој му смета ЛГБТ нека ги бара во град, нека ги тепа во град, можеби ќе умрат и нема да ви сметаат вам, големите христијани.

На олимписките игри најмалку пак треба христијанство да се промовира.
Се согласуваш? Не?
Што да правиме ние? Кој па толку сака да гледа христијанство насекаде? Никој.

Значи подржуваш промовирање на лгбт култот и педофилија/груминг на деца.
Поддржувам слобода секој да љуби што му е волја, дури и од ист пол, ако двете трите или н-те страни се согласни да бидат во тоа.
Не поддржувам исламски и христијански догми кои би убиле бидејќи некој е различен од факинг нивна догма.

Религиите нудеа љубов, кај ти е љубовта христијанину? Ја немаш бидејќи си задоено до омраза...

Догмите одат на лавовите. Ги снемува од рикањето на лавот на новото време... Врескаат бидејќи друго не можат... Толку беше... Сега го очекуваме последното зло од вас, за да се исполни "пророштвото" како што милувате да велите...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
Не. Не зборуваме за слобода да љуби кој што сака, тоа не е муабетот.
Не може и не смее да постои „слобода“ било кој култ на сите можни настани и медиуми на сила 24/7 да си ја промовира догмата - и посебно не кога таа догма е навредлива за мнозинството. Тоа не е слобода тоа е малтретирање, навредување и системско насилство. И кога ќе кажам култ мислам на КУЛТ во буквална смисла, па и во религиска смисла.
Они буквално се како религија а пошто ти ги поддржуваш во пропагандата (и догмата) што ја шират и во штетата што ја прават за европските општества - тоа е нешто што прилично многу зборува за тебе и твојот светоглед.

Интересно е само дали во твојата Телема стриктно така ве учат, да поддржувате навредување на мнозинството и навредување на верувањата на мнозинствот - или вие поединците тоа си го практикувате од лични побуди.

Ај доста офтопик. Тука е за религии расправање, кој му смета ЛГБТ...
Култот љбтП буквално е религија. Имаат догма и учења (кои не подлежат на научни критики), имаат свештеници и следбеници, имаат религиски означја чие „сквернавење“ е казниво со закон, практикуваат пракси на организирана религија... Ги имаат сите ознаки на религија, и ништо што не може да се окарактеризира како религија. Единствената разлика е што им е дозволено да бидат поагресивни од било која религија, во ширењето и врбувањето нови верници.

Докажи дека не е така.

Автоматски споено мислење:

На олимписките игри најмалку пак треба христијанство да се промовира.
Се согласуваш? Не?
Што да правиме ние? Кој па толку сака да гледа христијанство насекаде? Никој.
Зошто побогу било која религија треба да се промовира на Олимијада, ултимативниот спорски настан на планетата?
Не можеш ни да согледаш со колку погрешни ставови и светоглед се имаш здобиено во наводната „потрага по светлоста“.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Доста со тоа мнозинство. Тоа мнозинство на кое се повикуваш ќе ти расплаче се што имаш... Бидејќи следат догми...
Мнозинството Е поделено. Заради догмите од старите религии мислат дека тоа ќе ги спаси, бидејќи се мнозинство....

На олимпијадата се промовираат пагански симболи, постојано, што сега плачете? Радувајте се што дозволија за жал некои натпреварувачи да се облечени, оние муслиманките.... голотијата на телото им смета, гадови!
Од таму и доаѓа олимпијадата, од времиња поназад од вашите догми. Вие, небитни како христијани...Ако ви смета, забрането ја повторно и не ја гледајте....

Да ти докажам дека нешто не е религија. Ти на подфорум религија мастурбираш со простачки офтопик муабети врз лгбт теми што немаат врска со ниту една религија ниту се за овој подфорум... Тоа како да ти велам докажи дека Христос е бог, чиј татко е еврејски концепт. Докажи!

Ти мразиш геј луѓе и се што ти ја потхранува таа злоба ти ќе ја сркаш чорбичката додека можеби не слушнеш глас од Христос кој ти вели убиј ги, Господ ќе им пресуди секако...
Докажи дека не е така!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
Олимпијадата е спортски настан. Нема и не треба да има никаква врска ни со религија ни со пропаганда и перење мозоци ширум светот.

Тоа се фактите, и аргументи на кои немаш одговор. Очигледно е колку простачки и со предрасуди се однесуваш кон соговорникот, без аргументи ама со куп навреди?
Прочитај си го сопствениот потпис за „намерно отфрлање на вистината“ заради предрасуди. Дупла иронија е насловот на книгата од каде ти е земен извадокот. :LOL:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.220
Поени од реакции
5.452
Kако што и мислев. ЛГБТ-то е проблемот. Да имаше плукање ќе речев алал да им е, има и што да се плука по христијанството, но тоа е друг мубет. А ти си навреден од што? Затоа што тебе ти заличило на Тајната вечера? Твој проблем како ќе гледаш. Ти си оној што ги нема аргуметите и можеш ти да си тераш магарето.
„...заличило на Тајната вечера...„?...:icon_lol:

А тебе на што ти заличило?...:icon_lol:

Добро бе човек, дали можеш да разликуваш „лева„ од „десна„ а не пак посложени феномени?....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
„...заличило на Тајната вечера...„?...:icon_lol:

А тебе на што ти заличило?...:icon_lol:

Добро бе човек, дали можеш да разликуваш „лева„ од „десна„ а не пак посложени феномени?....
Дебелата феминистка (во улогата на Исус), самата напишала дека правеле пародија односно „геј тајна вечера“... За после кога искочија со Бахус приказните брже-боље да го брише напишаното.
Автоматски споено мислење:

Аргументите се дека Олимпијдата не е приватен настан на лгбтП култот, па таму да практикуваат „плукање Христијани“.
Тоа се аргументите на кои не видов одговор.

Нејсе. Туку кога сте кај „терење магарето“ пробајте направете го тоа плукање со Исламот, мислам ако не сте лицемерни какви очигледно сте.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Олимпијадата е спортски настан. Нема и не треба да има никаква врска ни со религија ни со пропаганда и перење мозоци ширум светот.

Тоа се фактите, и аргументи на кои немаш одговор. Очигледно е колку простачки и со предрасуди се однесуваш кон соговорникот, без аргументи ама со куп навреди?
Прочитај си го сопствениот потпис за „намерно отфрлање на вистината“ заради предрасуди. Дупла иронија е насловот на книгата од каде ти е земен извадокот. :LOL:
Но од секогаш имало, кој спортски настан кои бакрачи... Тоа ти е модерен Колосеум, да заборавите на проблемите десетина дена, тоа е игра на Рим и стара Грција... Пиење и лумпување, ништо рисјанско, уште подалеку од ислам.

Забораваш од каде доаѓа олимпијадата и забораваш дека била забранета од христијански фанатик и кој го следеле 1000 години со забрана уште позабегани христијански фанатици, се до XIX век..

Вие мислевте дека е заборавена традицијата на старите учења и симболика. Дека старите ритуали од Рим и Грција се минато? Не се минато, никогаш не биле само беа далеку од вашиот вид и свесност за нив дека постојат... мируваа во тајност заради христијанството. Сега излегуваат на виделина бидејќи христијанството ја нема моќта да силува и малтретира учења со кои не се сложува... Помирете се со тоа... Следно голи мажи и жени како се борат скоро до смрт. Што, нема да може бидејќи... Зошто?

Ништо не е против ниту една од вашите религии, вие имате одбивност од старите учења, бидејќи сфаќате дека религиите кои ги обожувате на големо преземале од старите учења и ритуали... Разбирате до каде ви е чергата и догмата.

Немам јас никакви одговори, само ти седи мирен и уживај :coffee:
Тебе и христијаните ќе ве прашаат што да има на олимпијадата... Лудило.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
Зборуваме за сегашноста? За модерната Олимпијада која е чисто спортски настан за зближување на луѓето?
Јас за тоа зборувам, не за историски релативизирања и пропаганда.

Во секој случај злоупотреба на ваков спорстки настан за безочно да се навредуваат милијарди верници на една од главните светски религии е нешто невидено до сега. Самото навредување е една работа, друга е што доаѓа од новокомпониран самоуништувачки култ какво е денешното лгбтП. Ти пошто го поддржуваш тоа, и тебе те вбројувам во таа багра затоа еве ја истата морална дилема и до тебе: Пробајте направете го тоа исто плукање со Исламот ако не сте лицемерни какви очигледно сте.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Зборуваме за сегашноста? За модерната Олимпијада која е чисто спортски настан за зближување на луѓето?
Јас за тоа зборувам, не за историски релативизирања и пропаганда.

Во секој случај злоупотреба на ваков спорстки настан за безочно да се навредуваат милијарди верници на една од главните светски религии е нешто невидено до сега. Самото навредување е една работа, друга е што доаѓа од новокомпониран самоуништувачки култ какво е денешното лгбтП. Ти пошто го поддржуваш тоа, и тебе те вбројувам во таа багра затоа еве ја истата морална дилема и до тебе: Пробајте направете го тоа исто плукање со Исламот ако не сте лицемерни какви очигледно сте.
Ќе биде. Тие се помлади 600+ години, а и сеуште не се имаат пресметано христијаните со муслиманите за да ние, од поново време дојдеме на ред....
Ти сакаш јас како Телемит ти го решам проблемот со исламот од кој како што гледам се плашиш повеќе бидејќи инсинуираш дека против исламот не може а да се каже бидејќи ќе те убијат.

Да те прашам, муслиманите според тебе се убијци на луѓе кои не ја поддржуваат и не се сложуваат со нивната религија?
Чекам брзо одговор за да ми те прашам и дадам идеја за другиот проблем што го имаш со луѓето...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
Од тебе како „Телемит“ би ми било многу интересно да го прокоментираш сопствениот потпис во контекст на предрасудите и непријателството кон Христијаните, и поддржувањето на ваквите навреди кон верниците на таа религија.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Од тебе како „Телемит“ би ми било многу интересно да го прокоментираш сопствениот потпис во контекст на предрасудите и непријателството кон Христијаните, и поддржувањето на ваквите навреди кон верниците на таа религија.
Како ми гласи потписот и одговори ми зошто исламот ти влева страв и за што ги сметаш пак муслиманите, другиот дел од тоа ваше мнозинство....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.419
Поени од реакции
84.755
Како ми гласи потписот и одговори ми зошто исламот ти влева страв и за што ги сметаш пак муслиманите, другиот дел од тоа ваше мнозинство....
a оној со изваден кур позади девојчено како го објашњавате у телема?

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.414
Поени од реакции
4.783
...а зошто едноставно не може да уживаме во уметничкиот перформанс без да бараме закачка за расправии.Толкувањата се дозволени во уметноста се додека не прераснат во една индолентна глупост што ни го труе интелектот како најопасен отров
...колку е широк и непресушен изворот на уметноста, исто толкава е желбата на поединци да мочаат и серат во истиот
...ужасии и беди човечки

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
a оној со изваден кур позади девојчено како го објашњавате у телема?
Не го гледав целото отварање на олимпијадата... и во Телема нема „општо објаснување“ за некој настан, па да бараш „што мисли Телема“.
Сега не знам дали ти сакаше да си тој позади тоа девојче или не требало да има такво нешто... не знам за што ми зборуваш, не следам се на тв што иде... само јаки пагански симболи следев кај што идеа, за да се потсетам на работите :)

Може мене да ме прашаш што мислам и јас да ти дадам одговор што став имам и тоа не е ТЕЛЕМА! Тоа е мој став кој ќе се базира на искуството мое и разбирањето мое... толку.
Нема догма бре брату, нема христијанска, исламска или не знам каква догма да сите имаме ист став за голотијата на тв, за каков треба да е мажот или жената пред богот или во храмот... кој кур фактор сме јас и ти во однос на нечија божественост?
Никаков, ете јас ќе ми ти кажам... и почнете така да размислувате малку, не се другите се неетички и морално пропаднати, а ете ве вас христијаните полни со доблести и љубов, ве читам и се воодушевувам на љубовта христијанска кон ближните...

Заборавивте бре мајката на 80-те и МТВ и голотијата и што ли уште не... ви го напикаа и сега секој на секој судија и клеветник!
Се ве навредува, се ви е неморално, се ви е ужасно... гасете нет, манастири и планини има, одете слободно - оставете го светот на мир...

Kajgana Shop

На врв Bottom