Види вака , законот го знам , не побарав да ми каже некој што треба да направам , него да ми каже што ќе се случи ако не го направам тоа што треба да го направам . Ама ти изгледа сакаш да се правиш паметен овде на форумов , додека пак ''паметните'' нудат правни совети во приватна порака за одреден надоместок . Сметав дека е ова форум и дека ќе има некој што имал слично искуство и ќе сподели .
Неможам јас да го јадам , може фирмата да го јаде со блокирана сметка , затоа и напоменав дека е ДООЕЛ , во мојот случај јас лично не одговарам со ништо . И адресата на која се води е под кирија без никаков договор (за седиште на фирмата можев која сакам адреса да ја ставам)
Ме интересира дали после бришењето ќе добијам забрана за да отворам нова . Еве и доколку следува забрана , ако отворам сега нова , дали таа забрана (што би ја добила за 1 месец) ќе влијае на новата фирма.
Подобро да платам за отварање на нова , него за фирмарина . Секако без оснивачки влог ќе ме избришат , зошто да им платам фирмарина . Па извини дечко ама мене парите од небо не ми паѓаат , и лесно е да кажиш земи плати ја . Пишав погоре дека немам , а тебе штом ти е така лесно да пишеш , па што не одиш и да ја платиш , биди мангуп до крај .
Ако знаеш да ми одговориш на прашањата , одговори ми , ако не , немаш потреба да солиш памет . Законот го знаат сите , и го прекршуваат сите , јас си прашав за последиците само , ако незнаеш подобро молчи си , ќе си поиграм јас малку и со централен и со ујп , па ќе ти кажам за и ти да знаеш