Taka e... najloso kaj ovie paraziti e sto rabotat 1 saat i posle odat na privatni da rabotat iki da si zavrsuvat obvrski vo banka ili market...najloso bese koga cekav samo da izlezi pasosot da letnam od tamu mi doagaa na rabota i mi velea Mojot sin zima plati od 3 mesta komisija biblioteka i neznam kade a ti si klosar za 17 k rabotis... a jas vo toj moment sum nemal na bebeto da kupam hrana..... taka dai da se raspadni toj sistem ili da umrat ili so i dae ko ga briga...... sekoga ke postuvam luge sto se gore i dole rabotat privatno.... najgolema omraza imam kon sekoj parazit.... Ok se snasle ama ti da se kurcis i da pies po 3 kafinja na rabotno vreme.. kon sekoj privatnjak se raga otpor....
Незнам дали некој може да успее да воведе ред...пример во здравството, има луѓе што се убиваат од работа, и паразити... паразитите се 70%, мнозинство,и им одговара оваа состојба, знаат дека другите ќе сработат за нив...
Најчесто не одат на работа, работници што се блиски со партијата што е на власт...
Државниот пазарен инспекторат, пред неколку години, одби да потпише да се вработат нестручни работници, го сменија....
Кога ќе видам човек како му се заблагодарува на шалтерски работник, после месец дена што добил документ и тоа со помош на партијата на власт , а тој ист човек се буни што почекал 10 минути на каса во КАМ, знам дека уште сме далеку од нормална држава...
Земјоделство, подрачни единици, секоја година истите земјоделци поднесуваат барање за субвенции, вработените треба на памет да ги знаат луѓето, колку и каде имаат имот, и кој им се проблемите, и да застанат во нивна одбрана... ситуацијата скроз обратна , пола документи изгубени и други проблеми...Како матичен доктор треба да се тие, за секој земјоделец да знаат се...
Полиција и армијата, посебна приказна, сами си купуваат чизми, облека, возила пола неисправни, ќе слушнеме само дека ниски плати зимале, само до 32 часа месечно другото во слободни денови, и ред други приказни, а кутрите немаат основни услови да работат...И 2000 евра плата да зимаат, продуктивноста нема да се зголеми. Немаат услови за нешто повеќе..Ама никој вработен не се замара со тоа, важно е на први плата,и гратис кафето...
Преголем е нередот во државата, и се нафаќаат на раководни функции затоа што имаат милион причини, да воведат ред, не е во тој милион...