- Член од
- 13 јануари 2024
- Мислења
- 49
- Поени од реакции
- 21
Zamisli sum duplo postar od Tebe! Zatoa mozhish da mi veruvash deka sum videl se vo Zhivotot!
I deka doktorite mozhat da pogreshat i toa e tochno, ama toa aparatcheto digitalno shto ti meri pritisok ne greshi!
Pogotovo ne vo Germanska Bolnica kade sekoja godina od TÜV se kalibriraat!
Znam i deka si 22 godini i jasno mi e deka se sekirash za tvoeto zdravje shto e normalno za sekoj normalen covek.
AMA isto taka znam deka mozhish i da bidish bolen od premnogu napreganje so grdi misli.
Shejkerot kako prv se kreva, vrtoglavici, machnini.......
Zatoa zemaj gi lekovite, namali Kafe ili skorz prestani da go pijash nekoe vreme, zemaj BIO sokovi (Imash vo Ald zamali pari) od Morgkov, Cveklo, Mehani, .....
Pochni ake ne si pochnal so sport, pred se so doolgi proshetki navecer koga e posvezho, posle fitness ,
Legnuvash vo 22:00h i stanuvash vo 7:00h ili sl.
Vo vikendi izlezhuvaj se podolgo, Organska hrana, Bio Meso pred se Teleshko ili Juneshko (Imash najdobro vo Globus) ili od Kasapnica.
Znachi skoro nikako brza hrana, suva hrana,i sltki isl.
Posle 2-3 Nedeli pravi si krvna slika i odish na lekar za kontola.
Veruvaj deka ce imash daleku daleku podobri rezultati,
Zhivotot e investicija na koja treba od utro do vecher da raboiths i ja neguvash kolku shto mozhish podobro.
Pozdrav i so lesno!
Не велам дека не си во право не го муабетот мие се деси што се деси можи само во тој момент ми се крена толку притисокот и можи докторите мислеа дека имам проблем со притисокот и за тоа ми рекоја дека треба лекарства да пијам.Не викам дека лекарствата не штитат далеку од тоа ама па ги мразам лекарствата и секој нормален човек не сака да пија лекарства и плус сум млад човек сум за лекарства.А што се однесува до шекерот шекерот мие под нормалата немам мака со шеќер дури имам и низок шеќер некогаш кога ќе ми падни осеќам како незнам во главно не убо исолинот ми работи екстра фала му на Господ.А сокови не пијам никакви сега само вода или од чешма или флаширана и тоа обична не газирана и имам диета сега од нутриционист.А во врска со кафето кафе пијам само едно во денот и тоа слабо кафе.А што се однесува до тоа со пешачењето не можам секогаш да пешачам на вечер и пред вечер затоа што работам повеќе како втора смена икако трета. И не секогаш можам да легнувам во 22 сатот бидеќи и работам некогаш до 22 некогаш до 23 некогаш до 00 сатот некогаш до 1 и 30 сатот.И мојата работа е во движење пред се незнам дали8 можи тоа да се рачуна за движење.Zamisli sum duplo postar od Tebe! Zatoa mozhish da mi veruvash deka sum videl se vo Zhivotot!
I deka doktorite mozhat da pogreshat i toa e tochno, ama toa aparatcheto digitalno shto ti meri pritisok ne greshi!
Pogotovo ne vo Germanska Bolnica kade sekoja godina od TÜV se kalibriraat!
Znam i deka si 22 godini i jasno mi e deka se sekirash za tvoeto zdravje shto e normalno za sekoj normalen covek.
AMA isto taka znam deka mozhish i da bidish bolen od premnogu napreganje so grdi misli.
Shejkerot kako prv se kreva, vrtoglavici, machnini.......
Zatoa zemaj gi lekovite, namali Kafe ili skorz prestani da go pijash nekoe vreme, zemaj BIO sokovi (Imash vo Ald zamali pari) od Morgkov, Cveklo, Mehani, .....
Pochni ake ne si pochnal so sport, pred se so doolgi proshetki navecer koga e posvezho, posle fitness ,
Legnuvash vo 22:00h i stanuvash vo 7:00h ili sl.
Vo vikendi izlezhuvaj se podolgo, Organska hrana, Bio Meso pred se Teleshko ili Juneshko (Imash najdobro vo Globus) ili od Kasapnica.
Znachi skoro nikako brza hrana, suva hrana,i sltki isl.
Posle 2-3 Nedeli pravi si krvna slika i odish na lekar za kontola.
Veruvaj deka ce imash daleku daleku podobri rezultati,
Zhivotot e investicija na koja treba od utro do vecher da raboiths i ja neguvash kolku shto mozhish podobro.
Pozdrav i so lesno!