Русија - смена во надворешната политика?

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
racin.mk e сорос портал, сите вработени програми под програми се дирекно финансирани од нив така да ништо објавено тамо не е точно, све е објавено по програма и со цел
Автоматски споено мислење:

racin.mk e сорос портал, сите вработени програми под програми се дирекно финансирани од нив така да ништо објавено тамо не е точно, све е објавено по програма и со цел
првиот линк што е официјален договор меѓу 2 сили и тоа ли е измислица? за другар прашувам

Русија најмногу има направено за Македонија.
Се гледа :vozbud: И за србите исто највеќе има направено.

Член од
28 септември 2014
Мислења
1.100
Поени од реакции
1.683
првиот линк што е официјален договор меѓу 2 сили и тоа ли е измислица? за другар прашувам

Се гледа :vozbud: И за србите исто највеќе има направено.
Јас ти коментирав за линкот од рацин, за другото не

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.429
Поени од реакции
17.759
грешка е тоа за КГБ не се пали како мајмун од све што пишав се фати за еден збор. Руската тајна служба во тоа време. да не се вика КГБ туку поинаку.

читај скоту

Mislis na NKVD.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Океј. Ај олабави сега.
Не знам што се обидуваш да му докажеш!
Па уште кога на твоето “призна име“ почна во стилот е што името ли ќе те храни, беше јасно за што се работи, ама наседна и продолжи да храниш трол.

Руската Црква ја притисна Српската за избрзано давање томос кон Македонската од инает на Вартоломеј, а не од рускиот „хуманизам„ кон МПЦ-ОА.

На Српската пак, тоа и‘ одговара(ше), за да покаже кој и‘ е „шеф сале„ на Македонската.
Аха значи РПЦ од инает ја заеба СПЦ.
Ајде ајде знаеш ти и подобро, само продолжи да се поливаш со....

Веќе ти одговорив во една претходна прилика; ако е до мене, на МПЦ-ОА никој да не и‘ дава томоси, придружени со бит-пазарски уцени и условувања. За мене е сосема доволно и тоа што МПЦ-ОА постои, без ничиј томос.
Како и на многу други гледам и тебе не ти е јасно, што е чудно, затоа што оставаше впечаток на разумен ама изгледа сум грешка.
Придобивката од томосот на СПЦ е следната,
-со признавањето на МПЦ-ОА конечно СЕ ПРИЗНАВА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД КАКО ПОСЕБЕН И СУВЕРЕН од страна на СПЦ и државата Србија;
-со тој чин конечно СЕ ЗАТВОРИЈА СИТЕ ОТВОРЕНИ ПРАШАЊА и се отворија можности за соработка на еднаква основа.
....ако до сега не ти било ова јасно се надевам дека по .... ќе престанеш да се глупираш.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.759
Поени од реакции
10.520
Знам дека немаш што да одговориш :D
Ништо конкретно и јасно. Ајде сега МОЧ МОЧ

Повели, ова е куќата во која твојата земја го толчи ВМРО хероју пред твојата тастатура.

The Austrian Jagdschloss Mürzsteg (Mürzsteg Hunting Lodge), where the agreement was signed.

The Mürzsteg Agreement, signed 2 October 1903 at the Mürzsteg Hunting Lodge, was a joint memorandum of Russia and the Austro-Hungarian Empire transmitted to the Ottoman Empire, which proposed a series of political reforms in the vilayets of Thessaloniki, Kosovo and Monastir. The purpose of these reforms was to maintain the integrity of the Ottoman state, threatened by the Internal Macedonian Revolutionary Organization, and at the same time procure greater rights for Christians living under it. The Ottoman Empire agreed to the proposed reforms on 24 November.

Прегледај го приврзокот 411925
Друже, дај бе олабави…
У реду е!
Пимплаш работи што се одамна објаснети и познати..
Русија е крива ВМРО што искраде.. упс друго ВМРО е тоа..
Шо ти беше поентата ај уште еднаш?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Знам дека немаш што да одговориш :D
Ништо конкретно и јасно. Ајде сега МОЧ МОЧ

Повели, ова е куќата во која твојата земја го толчи ВМРО хероју пред твојата тастатура.

The Austrian Jagdschloss Mürzsteg (Mürzsteg Hunting Lodge), where the agreement was signed.

The Mürzsteg Agreement, signed 2 October 1903 at the Mürzsteg Hunting Lodge, was a joint memorandum of Russia and the Austro-Hungarian Empire transmitted to the Ottoman Empire, which proposed a series of political reforms in the vilayets of Thessaloniki, Kosovo and Monastir. The purpose of these reforms was to maintain the integrity of the Ottoman state, threatened by the Internal Macedonian Revolutionary Organization, and at the same time procure greater rights for Christians living under it. The Ottoman Empire agreed to the proposed reforms on 24 November.

Прегледај го приврзокот 411925
И сега каде е тука Кгб? :icon_lol:

The situation of the three Macedonian vilayets has been traced conscientiously by Austro-Hungarian authorities at the turn of the century according to the consular reports of the HHStA and the series of reports published in Diplomatische Aktenstücke in 1906. These included observations on schooling, ethnic and religious situations prior to the outbreak of the Ilinden revolt. These documents testify that Austria-Hungary wanted to exploit the growing unrest for its own political purposes by initiating a reform plan that would give the right for Vienna to interfere into the internal affairs of Ottoman Turkey, maintaining its integrity under the aegis of a humanitarian intervention together with Russia. This is highlighted by the fact that several versions of ethnic maps and conscription of schools did exist at the turn of the century in the Austrian consular agencies with often contradictory or manipulated contents, depending on the actual political relations towards the Ottomans and Bulgaria. The worsening economic situation in Macedonia was also detected by the local Austro-Hungarian authorities,and this, together with the increasing observations on political and “everyday” violence and migration gave a good pretext to intervene together with Russia, as the Ottoman reform plans in 1902 were considered unsatisfactory both by the Powers and the Bulgarians. Knowing the Austro-Russian endeavour to intervene, and considering the plans of the Powers unsatisfactory, the IMARO acted prematurely fearing of a modest agreement between Ottomans and the Powers over Macedonia.

Цела теза е веќе објаснета, раздробена и преџвакана на друга тема пред 10 години.

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
Друже, дај бе олабави…
У реду е!
Пимплаш работи што се одамна објаснети и познати..
Русија е крива ВМРО што искраде.. упс друго ВМРО е тоа..
Шо ти беше поентата ај уште еднаш?
Па тоа е проблемот што не сваќате, ниту пак знаете англиски да прочитате.
Гледаш како реплицирате на непрочитано?
Русија е крива што ВМРО искраде? :vozbud: :pos:

Што ми е поентата? Русофиливе се крстат во Русија. земјата ништо нема направено за Македонија.
Русија потпишува договор со Австроунгарија да се сочува Отоманската империја ама со повеќе права за христијаните што се во МК.
Во договорот стои дека е против формирање македонска нација, земја, и со свои органи и помага на турција да го задуши ВМРО.

И сега каде е тука Кгб? :icon_lol:

Цела теза е веќе објаснета, раздробена и преџвакана на друга тема пред 10 години.
цела секта лудница сте тоа рака ви давам

немаш аргумент другар ништо конкретно не ми праќаш

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Гледаш како реплицирате на непрочитано?
Русија е крива што ВМРО искраде? :vozbud: :pos:

Што ми е поентата? Русофиливе се крстат во Русија. земјата ништо нема направено за Македонија.
Русија потпишува договор со Австроунгарија да се сочува Отоманската империја ама со повеќе права за христијаните што се во МК.
Во договорот стои дека е против формирање македонска нација, земја, и со свои органи и помага на турција да го задуши ВМРО.

цела секта лудница сте тоа рака ви давам
После јас сум бегал од аргументи и факти )))) Ете го линкот од темата, влези школувај се малце. Не вака цело Умс го срамиш со сорос портали.
Те имаат пуштено на најако. Ај потсети не сега прадедоти дека бил Комитс и дека дедо ти бил во партизаните и да завршиме.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Конечно во целта, не те разбираат пишуваш комплексни постови и знаеш како е не секој го поседува твојот интелект, а за англиски се труби, ништо не знаат, се гледа дека си ерудита човек со широки познавања особено од историјата а гледам и геополитиката ја имаш во мало прсте, само продлжи да ги тролаш, кај и да е до утре ќе се заморат и ќе се откажат па така ти ќе станеш победник во расправава.
....само напред по единствениот ви пат кон амбисот.

Член од
29 март 2024
Мислења
435
Поени од реакции
837
После јас сум бегал од аргументи и факти )))) Ете го линкот од темата, влези школувај се малце. Не вака цело Умс го срамиш со сорос портали.
Те имаат пуштено на најако. Ај потсети не сега прадедоти дека бил Комитс и дека дедо ти бил во партизаните и да завршиме.
гледаш боту како извртуваш?
Убаво ти стои и натписот. Кога немаш аргументи или на пцовки или вака безвезе глупости тресеш.

Да тоа е мојата фамилија за твој инат. Не се курвари ниту коцкари ниту ботови.
Спомените седат, имотите седат, документите седат, сликите седат кај мене.

остануваш ти со рандом постови на форум и необјаснета причина за Путин и Русија која толку ни помогнала ама незнаеш која е

Конечно во целта, не те разбираат пишуваш комплексни постови и знаеш како е не секој го поседува твојот интелект, а за англиски се труби, ништо не знаат, се гледа дека си ерудита човек со широки познавања особено од историјата а гледам и геополитиката ја имаш во мало прсте, само продлжи да ги тролаш, кај и да е до утре ќе се заморат и ќе се откажат па така ти ќе станеш победник во расправава.
....само напред по единствениот ви пат кон амбисот.
гледам на 1 меѓународен договор што ви се опишува руското влијание. Одговор е цицки кур незнаеш се коментарите :vozbud: Научници од кајгана

IQ до плафон

Kajgana Shop

На врв Bottom