Бугарските ѕверства врз Македонскиот отпор

Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
Царевоселско. Подетални информации нема да дадам. :)
Веројатно фамилијата ти била кодошка/предавничка па го свртила гзот кајшто има повеќе пари.
Знаеш ли дека сончогледот како растение константно ја врти главата кон местото каде што е најсветло?
Па така и вие.

Мојот прадедо е малтретиран како земјоделец кој бил успешен, од србите и бугарите.
Ама после сваќа колку се 2 и 2 и почнува да работи со злато, пошто е помало во големина а има поголема вредност.
И татарите и србите веќе немаат што да крадат или кој да го издаде од комшиите. Све што работел му било крадено константно.
Во истото време комитите земаат замав, а он често им помага со храна, вино, ракија, преспивање.
Капиталот си го зголемува преку купи/продај а залихата ја продава брзо за пари.

Веќе не бил малтретиран, комитите биле до негде приватна војска за побогатите фамилии. Али никогаш не се заканувале ниту пак кршеле, краделе од свој народ.

Знам дека те болат овие факти ама куќата јас уште ја чувам, близина на Крушево е. сите спомени се таму.
Ти чмаи на форум пишувајки од северна бугарија, 1,000км комита ке изиграваш говедо едно.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Веројатно фамилијата ти била кодошка/предавничка па го свртила гзот кајшто има повеќе пари.
Знаеш ли дека сончогледот како растение константно ја врти главата кон местото каде што е најсветло?
Па така и вие.

Мојот прадедо е малтретиран како земјоделец кој бил успешен, од србите и бугарите.
Ама после сваќа колку се 2 и 2 и почнува да работи со злато, пошто е помало во големина а има поголема вредност.
И татарите и србите веќе немаат што да крадат или кој да го издаде од комшиите. Све што работел му било крадено константно.
Во истото време комитите земаат замав, а он често им помага со храна, вино, ракија, преспивање.
Капиталот си го зголемува преку купи/продај а залихата ја продава брзо за пари.

Веќе не бил малтретиран, комитите биле до негде приватна војска за побогатите фамилии. Али никогаш не се заканувале ниту пак кршеле, краделе од свој народ.

Знам дека те болат овие факти ама куќата јас уште ја чувам, близина на Крушево е. сите спомени се таму.
Ти чмаи на форум пишувајки од северна бугарија, 1,000км комита ке изиграваш говедо едно.
За која година зборуваш и кои се овие Бугари што го ограбиле прадедо ти?

Добро е да се знае што е ова факт и што „ми кажа дедо“. Тоа се две различни работи. Фактите се поткрепени со документи. Ова што го презентирам се факти.

Не биле ни кодоши, ни за пари се преселили. Тие живееле во Ќустендилско и продавале на пазарот во Виница уште пред ослободувањето на Бугарија и пред создавањето на ВМОРО.

Последно уредено:
Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
За која година зборуваш и кои се овие Бугари што го ограбиле прадедо ти?

Не биле ни кодоши, ни за пари се преселили. Тие живееле во Ќустендилско и продавале на пазарот во Виница уште пред ослободувањето на Бугарија и пред создавањето на ВМОРО.
Пред Втора светска војна.
Период 1900-1940.
Не е само прадедоми туку сите села по ред. Дали е тоа самоволно на тогашните бугарски офицери или наредба незнам. Али константно земале работи. Не е еднаш да е ограбен.

ме мрзи да барам многу монети имам. Првата е 1912 бугарски лев. Овие ми ги даде дедоми.
Кога напраил математика престанал да чува роба дома, тук таму им давал бугарски лева за да не го тормозат дур не почнат комитите да дејствуваат а потоа и да преспиваат со пушки во неговата куќа за сигурност.

Attachments

Последно уредено:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Пред Втора светска војна.
Период 1900-1940.
Не е само прадедоми туку сите села по ред. Дали е тоа самоволно на тогашните бугарски офицери или наредба незнам. Али константно земале работи.

ме мрзи да барам многу монети имам. Првата е 1912 бугарски лев. Овие ми ги даде дедоми.
1900 – 1912 година - Османлиско владеење, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
1912 – 1915 - Српска власт, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
1915 – 1918 - Бугарската влада со поддршка на ВМОРО, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
1918 – 1941 - Српска власт, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?

Бугарската власт во овој период постоела само од 1915 до 1918 година...

Ако имало нешто за време на бугарското владеење, тоа се вика реквизиција и се прави меѓу сите, вклучително и оние од старите граници на Бугарија со соодветните документи.

Комитите во овој период (1915 – 1918) дејствувале заедно со бугарската војска. Не случајно во 11-та пешадиска дивизија има специјална единица со војводи и четници на ВМОРО.
Еве баш комитата Тодор Александров: http://promacedonia.org/knizhki/aleksandrov_1915-8.pdf

Последно уредено:
Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
1900 – 1912 година - Османлиско владеење, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
1912 – 1915 - Српска власт, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
1915 – 1918 - Бугарската влада со поддршка на ВМОРО, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
1918 – 1941 - Српска власт, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?

Бугарската власт во овој период постоела само од 1915 до 1918 година...

Ако имало нешто за време на бугарското владеење, тоа се вика реквизиција и се прави меѓу сите, вклучително и оние од старите граници на Бугарија со соодветните документи.
Автоматски споено мислење:

Комитетите во овој период (1915 – 1918) дејствувале заедно со бугарската војска. Не случајно во 11-та пешадиска дивизија има специјална единица со војводи и четници на ВМОРО.
Така ли пишува во твојот дневник од бугарската архива?
Ја па почнав документи да вадам, нема разбирање со тебе. Чим почнавте од Васка Илиева и Тоше песни да препејувате и крадете све ми е јасно. Ајде терај.

татар од северна бугарија, дојди кога сакаш уште ги чувам куќите гнаса од народ.
Македонија никад не ја освоивте ниту пак ке ја имате!

Добро е дедоми ве научил и ви пуштал по некој лев да купите за јадење нешто.
После вашите мајки стигнаа за 2 червени чуда да прават. Пак финансирани од Македонија.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Така ли пишува во твојот дневник од бугарската архива?
Ја па почнав документи да вадам, нема разбирање со тебе. Чим почнавте од Васка Илиева и Тоше песни да препејувате и крадете све ми е јасно. Ајде терај.

татар од северна бугарија, дојди кога сакаш уште ги чувам куќите гнаса од народ.
Македонија никад не ја освоивте ниту пак ке ја имате!

Добро е дедоми ве научил и ви пуштал по некој лев да купите за јадење нешто.
После вашите мајки стигнаа за 2 червени чуда да прават. Пак финансирани од Македонија.
Кога ќе завршат аргументите, почнуваат навредите...

Член од
17 декември 2012
Мислења
274
Поени од реакции
186
Батали го, средно просечен, досаден - мисли на исток има татари, дедо му партизан и мака му е да ебе нешто за две црвени, со лопата да ги ринеш :pos::pos:

Член од
29 март 2024
Мислења
436
Поени од реакции
842
Батали го, средно просечен, досаден - мисли на исток има татари, дедо му партизан и мака му е да ебе нешто за две црвени, со лопата да ги ринеш :pos::pos:
Мене уопште не ми е мака со вас татарски тролови. Не ни живеете на местата каде што се случиле сите настани. Убаво вика дотичниот негде во северна бугарија живее и спамира на македонски форум.

Не ми е мака за пари бугарите одсекогаш газот го тртеле. Како и порано така и денес само валутата се менува. Порано во лева, па 2 червени, а сега во евра. Иначе услугата е иста.

Па да немаш аргументи знам пошто тоа што го кажуваш ни за тебе нема смисла. Македонски партизани пљачкале свои села. :pos:
Не ми одговори на прашањето македонски партизани ли убиваа македонски деца евреи?

на вашето извртено лудило му нема крај

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Па да немаш аргументи знам пошто тоа што го кажуваш ни за тебе нема смисла. Македонски партизани пљачкале свои села. :pos:
Не ми одговори на прашањето македонски партизани ли убиваа македонски деца евреи?

на вашето извртено лудило му нема крај
Да, партизаните пљачкале во Југославија, Грција и Бугарија.
Немам информации дека ниту војници, ниту полицајци, ниту партизани убиле еврејски деца.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.331
Царевоселско. Подетални информации нема да дадам. :)
Мојата блиска рода поточно на дедо ми, за време на балканската војна бил однесен од кичевско за ќустендил, таму и останаа, но фала богу имам контакт со нивните деца и внуци кои сеуште го носат нашето презиме на нашата фамилија и за среќа не се како тебе, многу добро си го знаат потеклото, тоа е заслуга на нивниот татко и дедо кој секогаш идеше и во слободна македонија да си ја посетува родата и својот народ.
Ќустендил е убав град, сум го посетил гробот на Дедо Иљо Малешевски вечна му слава.

Не. На аватарската фотографија на профилот е Љубомир Милетич, кој е од Штип и оттаму...
Најголемиот плагијатор :ROFLMAO: притоа татко му си е бугарин и самиот Љубе плагијаторче не е роден во Македонија ама имал многу бујна фантазија и си пишувал научна фантастика.:D а братот на татко му Светозар Милетич си е Србин, тешко му било на Љубомир да знае што е по народност, грев.
Целиот негов живот е врзан со пропаганда, денешната дефиница за бот.
И ти од сите можни големи бугари си го ставил него на профилна :D

Последно уредено:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Мојата блиска рода поточно на дедо ми, за време на балканската војна бил однесен од кичевско за ќустендил, таму и останаа, но фала богу имам контакт со нивните деца и внуци кои сеуште го носат нашето презиме на нашата фамилија и за среќа не се како тебе, многу добро си го знаат потеклото, тоа е заслуга на нивниот татко и дедо кој секогаш идеше и во слободна македонија да си ја посетува родата и својот народ.
Ќустендил е убав град, сум го посетил гробот на Дедо Иљо Малешевски вечна му слава.

Најголемиот плагијатор :ROFLMAO: притоа татко му си е бугарин и самиот Љубе плагијаторче не е роден во Македонија ама имал многу бујна фантазија и си пишувал научна фантастика.:D а братот на татко му Светозар Милетич си е Србин, тешко му било на Љубомир да знае што е по народност, грев.
Целиот негов живот е врзан со пропаганда, денешната дефиница за бот.
И ти од сите можни големи бугари си го ставил него на профилна :D
Братот на прапрапрадедо ми го знаел Дедо Иљо и заедно ги бркаа Турците набргу по ослободувањето (оние што им правеа зло на овдешните Бугари). Не знам за друга „револуционерна активност“ од мојот род.

Еве за Милетич од Далибор Јовановски. Добро е напишано. Тој не бил плагијатор, туку истакнат научник.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.331
Братот на прапрапрадедо ми го знаел Дедо Иљо и заедно ги бркаа Турците набргу по ослободувањето (оние што им правеа зло на овдешните Бугари). Не знам за друга „револуционерна активност“ од мојот род.

Еве за Милетич од Далибор Јовановски. Добро е напишано. Тој не бил плагијатор, туку истакнат научник.
Како не бе се знаеле;) а околу Далибор и други политбиро историчари не не интересира нас Македонците, што е следно ќе ми го цитираш некој како Катарџиев, Ѓорѓиев, Тодоровски..
Абре блгарче.
Не пиша како тоа чичко му на Милетич е Србин а Љубе не е ни роден во Македонија нит е Македонец ама ботски живот, мора за платата да се работи.
Петар Драганов е научник, Милетич е српче со бугарско платиче.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Како не бе се знаеле;) а околу Далибор и други политбиро историчари не не интересира нас Македонците, што е следно ќе ми го цитираш некој како Катарџиев, Ѓорѓиев, Тодоровски..
Абре блгарче.
Не пиша како тоа чичко му на Милетич е Србин а Љубе не е ни роден во Македонија нит е Македонец ама ботски живот, мора за платата да се работи.
Петар Драганов е научник, Милетич е српче со бугарско платиче.
Јас за разлика од тебе работам со документи, книги, не со спомени од дедовци.

Имам прочитано неколку книги од македонски историчари и Далибир Јовановски е меѓу добрите. Работи со македонски, бугарски, српски и други извори и ги презентира информациите без да се интересира от политизираните ставови на современата македонска историографија, која е типичен претставник на марксистичко-ленинистичкиот поглед на историјата.

Што е татко му, дедо му, вујко му не е важно. Академик Милетич е еден од истакнатите бугарски научници од крајот на 19 и почетокот на 20 век. Петар Драганов е обичен наставник во средно училиште, нема ни одбранета докторска дисертација. Нема основа за споредба.

Kajgana Shop

На врв Bottom