- Член од
- 12 март 2024
- Мислења
- 400
- Поени од реакции
- 541
А потекло од каде влечеш?Не. На аватарската фотографија на профилот е Љубомир Милетич, кој е од Штип и оттаму...
А потекло од каде влечеш?Не. На аватарската фотографија на профилот е Љубомир Милетич, кој е од Штип и оттаму...
Царевоселско. Подетални информации нема да дадам.А потекло од каде влечеш?
Веројатно фамилијата ти била кодошка/предавничка па го свртила гзот кајшто има повеќе пари.Царевоселско. Подетални информации нема да дадам.![]()
За која година зборуваш и кои се овие Бугари што го ограбиле прадедо ти?Веројатно фамилијата ти била кодошка/предавничка па го свртила гзот кајшто има повеќе пари.
Знаеш ли дека сончогледот како растение константно ја врти главата кон местото каде што е најсветло?
Па така и вие.
Мојот прадедо е малтретиран како земјоделец кој бил успешен, од србите и бугарите.
Ама после сваќа колку се 2 и 2 и почнува да работи со злато, пошто е помало во големина а има поголема вредност.
И татарите и србите веќе немаат што да крадат или кој да го издаде од комшиите. Све што работел му било крадено константно.
Во истото време комитите земаат замав, а он често им помага со храна, вино, ракија, преспивање.
Капиталот си го зголемува преку купи/продај а залихата ја продава брзо за пари.
Веќе не бил малтретиран, комитите биле до негде приватна војска за побогатите фамилии. Али никогаш не се заканувале ниту пак кршеле, краделе од свој народ.
Знам дека те болат овие факти ама куќата јас уште ја чувам, близина на Крушево е. сите спомени се таму.
Ти чмаи на форум пишувајки од северна бугарија, 1,000км комита ке изиграваш говедо едно.
Пред Втора светска војна.За која година зборуваш и кои се овие Бугари што го ограбиле прадедо ти?
Не биле ни кодоши, ни за пари се преселили. Тие живееле во Ќустендилско и продавале на пазарот во Виница уште пред ослободувањето на Бугарија и пред создавањето на ВМОРО.
1900 – 1912 година - Османлиско владеење, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?Пред Втора светска војна.
Период 1900-1940.
Не е само прадедоми туку сите села по ред. Дали е тоа самоволно на тогашните бугарски офицери или наредба незнам. Али константно земале работи.
ме мрзи да барам многу монети имам. Првата е 1912 бугарски лев. Овие ми ги даде дедоми.
Така ли пишува во твојот дневник од бугарската архива?1900 – 1912 година - Османлиско владеење, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
1912 – 1915 - Српска власт, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
1915 – 1918 - Бугарската влада со поддршка на ВМОРО, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
1918 – 1941 - Српска власт, кои се Бугарите што го краделе прадедо ти?
Бугарската власт во овој период постоела само од 1915 до 1918 година...
Ако имало нешто за време на бугарското владеење, тоа се вика реквизиција и се прави меѓу сите, вклучително и оние од старите граници на Бугарија со соодветните документи.
Автоматски споено мислење:
Комитетите во овој период (1915 – 1918) дејствувале заедно со бугарската војска. Не случајно во 11-та пешадиска дивизија има специјална единица со војводи и четници на ВМОРО.
Кога ќе завршат аргументите, почнуваат навредите...Така ли пишува во твојот дневник од бугарската архива?
Ја па почнав документи да вадам, нема разбирање со тебе. Чим почнавте од Васка Илиева и Тоше песни да препејувате и крадете све ми е јасно. Ајде терај.
татар од северна бугарија, дојди кога сакаш уште ги чувам куќите гнаса од народ.
Македонија никад не ја освоивте ниту пак ке ја имате!
Добро е дедоми ве научил и ви пуштал по некој лев да купите за јадење нешто.
После вашите мајки стигнаа за 2 червени чуда да прават. Пак финансирани од Македонија.
Батали го, средно просечен, досаден - мисли на исток има татари, дедо му партизан и мака му е да ебе нешто за две црвени, со лопата да ги ринешКога ќе завршат аргументите, почнуваат навредите...
Мене уопште не ми е мака со вас татарски тролови. Не ни живеете на местата каде што се случиле сите настани. Убаво вика дотичниот негде во северна бугарија живее и спамира на македонски форум.Батали го, средно просечен, досаден - мисли на исток има татари, дедо му партизан и мака му е да ебе нешто за две црвени, со лопата да ги ринеш![]()
Па да немаш аргументи знам пошто тоа што го кажуваш ни за тебе нема смисла. Македонски партизани пљачкале свои села.Кога ќе завршат аргументите, почнуваат навредите...
Да, партизаните пљачкале во Југославија, Грција и Бугарија.Па да немаш аргументи знам пошто тоа што го кажуваш ни за тебе нема смисла. Македонски партизани пљачкале свои села.
Не ми одговори на прашањето македонски партизани ли убиваа македонски деца евреи?
на вашето извртено лудило му нема крај
Мојата блиска рода поточно на дедо ми, за време на балканската војна бил однесен од кичевско за ќустендил, таму и останаа, но фала богу имам контакт со нивните деца и внуци кои сеуште го носат нашето презиме на нашата фамилија и за среќа не се како тебе, многу добро си го знаат потеклото, тоа е заслуга на нивниот татко и дедо кој секогаш идеше и во слободна македонија да си ја посетува родата и својот народ.Царевоселско. Подетални информации нема да дадам.![]()
Најголемиот плагијаторНе. На аватарската фотографија на профилот е Љубомир Милетич, кој е од Штип и оттаму...
Братот на прапрапрадедо ми го знаел Дедо Иљо и заедно ги бркаа Турците набргу по ослободувањето (оние што им правеа зло на овдешните Бугари). Не знам за друга „револуционерна активност“ од мојот род.Мојата блиска рода поточно на дедо ми, за време на балканската војна бил однесен од кичевско за ќустендил, таму и останаа, но фала богу имам контакт со нивните деца и внуци кои сеуште го носат нашето презиме на нашата фамилија и за среќа не се како тебе, многу добро си го знаат потеклото, тоа е заслуга на нивниот татко и дедо кој секогаш идеше и во слободна македонија да си ја посетува родата и својот народ.
Ќустендил е убав град, сум го посетил гробот на Дедо Иљо Малешевски вечна му слава.
Автоматски споено мислење:
Најголемиот плагијаторпритоа татко му си е бугарин и самиот Љубе плагијаторче не е роден во Македонија ама имал многу бујна фантазија и си пишувал научна фантастика.
а братот на татко му Светозар Милетич си е Србин, тешко му било на Љубомир да знае што е по народност, грев.
Целиот негов живот е врзан со пропаганда, денешната дефиница за бот.
И ти од сите можни големи бугари си го ставил него на профилна![]()
Како не бе се знаелеБратот на прапрапрадедо ми го знаел Дедо Иљо и заедно ги бркаа Турците набргу по ослободувањето (оние што им правеа зло на овдешните Бугари). Не знам за друга „револуционерна активност“ од мојот род.
Еве за Милетич од Далибор Јовановски. Добро е напишано. Тој не бил плагијатор, туку истакнат научник.
Јас за разлика од тебе работам со документи, книги, не со спомени од дедовци.Како не бе се знаелеа околу Далибор и други политбиро историчари не не интересира нас Македонците, што е следно ќе ми го цитираш некој како Катарџиев, Ѓорѓиев, Тодоровски..
Абре блгарче.
Не пиша како тоа чичко му на Милетич е Србин а Љубе не е ни роден во Македонија нит е Македонец ама ботски живот, мора за платата да се работи.
Петар Драганов е научник, Милетич е српче со бугарско платиче.