Терористичкиов напад во Москва е надвор од целиот начин на оперирање на Украина во оваа војна. Не сум убеден дека ова се они, или пак дека е од Киев ова нарачано.
Разочарани руски војници, налутени бивши украински војници, накурчени Вагнерци. Не верувам дека ова го праи официјална Украина, од просра причина што ништо не добива со ова, напротив може да изгуби.
Дур не се потврди кој стои зад нападов, не може ни да се каже дека Украина стои, ни да се исклучи таква можност. Од кај тоа дека ваквиот начин е надвор од целиот начин на оперирање на Украина до сега. Вака на прва може да ми текнат бар 4 слични напади, кои може да се каже дека се терористички чин. Прво гасоводот, второ ќерката да Дугин, трето бомбата у салата кога го убија и тој новинарот, четврто цивилниот камион полн со експлозив на мостон у Крим, кога загина цело семејство. Освен за ќерката на Дугин, кое повеќе е ликвидација, другиве сите се терористички чинови.
Скоро па нереално е да се разочарани руски војници, бивши украински војници, Вагнерци, од проста причина што никои од наведените нема потреба да масакрира цивилно население, поверојатно е да нападнат некоја полициска станица, касарна, некоја институција. Друга работа што исто го прави најмалку верно ова сценарио е тоа што после масакрот, кој по снимките делува ко дело на обучени баш за вакво нешто, терористве бегаат, после завршената задача. Не постои обичен војник, ни руски ни украински, што онака ладнорвно може да масакрира цивили набутани во ќош. После нападов да се самоубиеја напаѓачите, па да речеме ајде биле руски, украински војници, со трамуми, забегале од војната. Вака кога после извршената задача бегаат, тешко.
Мене ова поверно ми е да е дело на Британија или САД, нормално инфотмирана да е и Украина, без право да се спротивстави. Се знае кој ги финансира и ги создаде муџите.