Во првиот голем напад во последниве недели, градот беше нападнат и со балистички и со крстосувачки ракети, изјави Серхиј Попко, шеф на градската воена управа. „По пауза од 44 дена, непријателот изврши нов ракетен напад врз Киев“, рече тој. „Сите служби за итна помош работат на лице место...
Ja? Ja sum vo Makedonija, taka da ne znam zaso me zimas za primer. Povekjeto tuka na temata se vo zapadni zemji, pogotovo Lester i Kano(so niv zborev). Ocigledno ne im smeta libtardijata.
Ironicno, vo Amerika ima drzavi sto se dosta pokonzervativni od skoro celiot zapad, vklucitelno i nivnata drzava.
Кано немал избор, лестер има бизнис план и незнам дали планира да остане. Тебе те прашувам дека си бо мк, дали од овој аспект би се преселил во САД. За Европа, глуп би бил со твојата струка. Ама САД ќе имаш бенефит. Би отишол ли?
Ja? Ja sum vo Makedonija, taka da ne znam zaso me zimas za primer. Povekjeto tuka na temata se vo zapadni zemji, pogotovo Lester i Kano(so niv zborev). Ocigledno ne im smeta libtardijata.
Ironicno, vo Amerika ima drzavi sto se dosta pokonzervativni od skoro celiot zapad, vklucitelno i nivnata drzava.
Добро кој мислиш дека го отру/уби паљачото Навални?
1. Русија, која беше во изборен циклус и не им одговараше дигање прашина, посебно пошто паљачото служеше како жив пример на другите паљачовци пошто веќе беше осуден на две децении строга робија (не разумеш ти то друже судија)... Или:
2. Дип(шит)стејт власта во сенка на САД, кои на секој начин се обидуваа да направат нешто Путлер да не победи на избори, па дотаму да жртвуваа батаљони војска и групации оклоп за бесмислени пи-ар напад на Белгород.
Хинт: Ако после објаснувањево (нешто што и без објаснување треба да знаеш) сеуште мислиш дека Русија го уби Навални, тогаш ти и ја Кико, подобро да не правиме вакви обиди за дискутирање.
Чекај сега малку, стисни малку кочница.. Америка го стави во затвор Навални, или Русија? И не е само Навални, отруен...Еве да ја земеме твојава претпоставка дека Америте го скинале Навални...Сите контраши на Путин, ги уби дипстејто од Америка, само за да му наштети на Путин? Сериозно ти ова?
Што е следно да ни обзнаниш овде? Дека досега 3 години сме во заблуда и Русија не ја нападна Украина, туку тоа се Амерички војници во руски униформи??
mojte uste vo 90tite sfatija deka mkd e osudena na propast i emigriraa. ne bese moja odluka mada bese pravilna odluka.
Автоматски споено мислење:
ne e taka. vo rusija imas dosta od eks sssr sto ziveat i sakaat da ziveat tamu. imas prilicno gresna slika, idi koga ke zavrsi vojnata i vidi kako e. ne e med i mleko ama ima ok raboti. mene mnogu me potsetuvase na zivotot vo eks ju.
Neam ja niso protiv Rusija kako mesto na ziveenje. Iam protiv toa so se praite budali so sila. Tie so skokaat od brod ili ostanuvaat na crno na work and travel i posle 5 godini maka macat za dokumenti, u Rusija bi dobile dozvola bez problem. Zatoa nemas takvi slucai tamu.
Кано немал избор, лестер има бизнис план и незнам дали планира да остане. Тебе те прашувам дека си бо мк, дали од овој аспект би се преселил во САД. За Европа, глуп би бил со твојата струка. Ама САД ќе имаш бенефит. Би отишол ли?
Vozracen covek e, ima sekogas izbor kaj saka da zivee. Megjutoa daleku podobro e da zivees vo zapadna zemja i da setas po sirotinja, nego obratno.
Za mene, hipoteticki da nemav drugari i familija tuka, why not. Amerika ne e zemjata prosli vek, ama seuste e broj eden destinacija za site ambciozni mladi lugje. Karieren pat na sekoj inzener e home country, evropa pa sad. I vo pogled na tehnicki predizvik, i vo pogled na zarabotka.
Sum stisl plus i minus na vaga i sum ostanal. Makedoncite nemaat vtora zemja za izbor, zemja bez sipci.
Oni imale izbor, od Rusija, Iran do Amerika i izbrale libtardski zemji za ziveenje. I sea vodat krstonosni vojni tuka na forumot. Ja na nivno mesto, bi odel vo Iran.
Чекај сега малку, стисни малку кочница.. Америка го стави во затвор Навални, или Русија? И не е само Навални, отруен...Еве да ја земеме твојава претпоставка дека Америте го скинале Навални...Сите контраши на Путин, ги уби дипстејто од Америка, само за да му наштети на Путин? Сериозно ти ова?
Што е следно да ни обзнаниш овде? Дека досега 3 години сме во заблуда и Русија не ја нападна Украина, туку тоа се Амерички војници во руски униформи??
Кико стварно ме мрзи да се натегам со тебе и со твоите спинувања: Стриктно за Навални зборуваме, на за други. И него најмалку на Русија им одговараше да го убијат, кловн во затвор веќе осуден на две децении робија. И баш за време на избори.
Ништо од ова не е тешко да се разбере, ако само го вклучиш мозокот. Ама...
Предавниците таму им е местото, да имаше и кај нас еден по еден да ги јадеше помрачина сеа ќе имавме слободна држава и македонскиот народ.
Навални е убиен од западни служби, за да има таквите како тебе нешто гомна за јадење.
Ај отвори историја види што му се деси на Наполеон кога тргна на Русија.
Можиш и да ја гледаш народната приказна со Ѓаол Ванус. Епа овај е Ѓаол Макронус, а што му треба на Ѓаол Макронус, маж.. не бе маж, жена... е така ѓаолчина мои, и ја напраја 1вата дама транси. Типов е траги-комедија.
Тајмингот е пресомнителен.
Ете не 100% ама барем 103.2% е сигурно дека е убиен... Од западните се разбира.
Навални беше мртов човек уште кога убедија да се врати. Само чекаа погоден момент кога ќе го прават „маченик“, и тоа повеќе за западна отколку за руска/источна публика. Таму никој нормален не го есапеше за жив.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.