Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.819
Поени од реакции
6.295
Ako pocnat da pagaat I sateliti, moze stvarno da pocnete da se zagrizuvate...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.704
Поени од реакции
88.720

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
IMG_20240321_124020.jpg

IMG_20240321_124313.jpg

Мсје Макрон...Л нуво Наполеон
:duel:
Спремен да е*е мечко јавачи и сибирски ,,мачомени" со мали куриња
:vozbud::ROFLMAO:

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Прегледај го приврзокот 410407

Прегледај го приврзокот 410410

Стрико, Наполеон ги победи русите?
Сигурно со стрината коа спиеш мислиш на Наполеон и Макрон.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ja? Ja sum vo Makedonija, taka da ne znam zaso me zimas za primer. Povekjeto tuka na temata se vo zapadni zemji, pogotovo Lester i Kano(so niv zborev). Ocigledno ne im smeta libtardijata.
Ironicno, vo Amerika ima drzavi sto se dosta pokonzervativni od skoro celiot zapad, vklucitelno i nivnata drzava.
Кано немал избор, лестер има бизнис план и незнам дали планира да остане. Тебе те прашувам дека си бо мк, дали од овој аспект би се преселил во САД. За Европа, глуп би бил со твојата струка. Ама САД ќе имаш бенефит. Би отишол ли?

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.079
Поени од реакции
4.192
Ja? Ja sum vo Makedonija, taka da ne znam zaso me zimas za primer. Povekjeto tuka na temata se vo zapadni zemji, pogotovo Lester i Kano(so niv zborev). Ocigledno ne im smeta libtardijata.
Ironicno, vo Amerika ima drzavi sto se dosta pokonzervativni od skoro celiot zapad, vklucitelno i nivnata drzava.
Еј логикава, а ти зашто живееш во корумпирана и окупирана држава? Очигледно не ти смета да си под УЧК ропство и Талат да ти е премиер.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.368
Поени од реакции
6.053
Добро кој мислиш дека го отру/уби паљачото Навални?
1. Русија, која беше во изборен циклус и не им одговараше дигање прашина, посебно пошто паљачото служеше како жив пример на другите паљачовци пошто веќе беше осуден на две децении строга робија (не разумеш ти то друже судија)... Или:
2. Дип(шит)стејт власта во сенка на САД, кои на секој начин се обидуваа да направат нешто Путлер да не победи на избори, па дотаму да жртвуваа батаљони војска и групации оклоп за бесмислени пи-ар напад на Белгород.

Хинт: Ако после објаснувањево (нешто што и без објаснување треба да знаеш) сеуште мислиш дека Русија го уби Навални, тогаш ти и ја Кико, подобро да не правиме вакви обиди за дискутирање.
Чекај сега малку, стисни малку кочница.. Америка го стави во затвор Навални, или Русија? И не е само Навални, отруен...Еве да ја земеме твојава претпоставка дека Америте го скинале Навални...Сите контраши на Путин, ги уби дипстејто од Америка, само за да му наштети на Путин? Сериозно ти ова?

Што е следно да ни обзнаниш овде? Дека досега 3 години сме во заблуда и Русија не ја нападна Украина, туку тоа се Амерички војници во руски униформи??

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.036
Поени од реакции
51.325
Член од
17 август 2011
Мислења
10.427
Поени од реакции
18.595
mojte uste vo 90tite sfatija deka mkd e osudena na propast i emigriraa. ne bese moja odluka mada bese pravilna odluka.
Автоматски споено мислење:

ne e taka. vo rusija imas dosta od eks sssr sto ziveat i sakaat da ziveat tamu. imas prilicno gresna slika, idi koga ke zavrsi vojnata i vidi kako e. ne e med i mleko ama ima ok raboti. mene mnogu me potsetuvase na zivotot vo eks ju.
Neam ja niso protiv Rusija kako mesto na ziveenje. Iam protiv toa so se praite budali so sila. Tie so skokaat od brod ili ostanuvaat na crno na work and travel i posle 5 godini maka macat za dokumenti, u Rusija bi dobile dozvola bez problem. Zatoa nemas takvi slucai tamu.
Кано немал избор, лестер има бизнис план и незнам дали планира да остане. Тебе те прашувам дека си бо мк, дали од овој аспект би се преселил во САД. За Европа, глуп би бил со твојата струка. Ама САД ќе имаш бенефит. Би отишол ли?
Vozracen covek e, ima sekogas izbor kaj saka da zivee. Megjutoa daleku podobro e da zivees vo zapadna zemja i da setas po sirotinja, nego obratno.

Za mene, hipoteticki da nemav drugari i familija tuka, why not. Amerika ne e zemjata prosli vek, ama seuste e broj eden destinacija za site ambciozni mladi lugje. Karieren pat na sekoj inzener e home country, evropa pa sad. I vo pogled na tehnicki predizvik, i vo pogled na zarabotka.
Автоматски споено мислење:

Еј логикава, а ти зашто живееш во корумпирана и окупирана држава? Очигледно не ти смета да си под УЧК ропство и Талат да ти е премиер.
Sum stisl plus i minus na vaga i sum ostanal. Makedoncite nemaat vtora zemja za izbor, zemja bez sipci.
Oni imale izbor, od Rusija, Iran do Amerika i izbrale libtardski zemji za ziveenje. I sea vodat krstonosni vojni tuka na forumot. Ja na nivno mesto, bi odel vo Iran.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.537
Поени од реакции
85.072

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.682
Поени од реакции
35.563
Чекај сега малку, стисни малку кочница.. Америка го стави во затвор Навални, или Русија? И не е само Навални, отруен...Еве да ја земеме твојава претпоставка дека Америте го скинале Навални...Сите контраши на Путин, ги уби дипстејто од Америка, само за да му наштети на Путин? Сериозно ти ова?

Што е следно да ни обзнаниш овде? Дека досега 3 години сме во заблуда и Русија не ја нападна Украина, туку тоа се Амерички војници во руски униформи??
Кико стварно ме мрзи да се натегам со тебе и со твоите спинувања: Стриктно за Навални зборуваме, на за други. И него најмалку на Русија им одговараше да го убијат, кловн во затвор веќе осуден на две децении робија. И баш за време на избори.
Ништо од ова не е тешко да се разбере, ако само го вклучиш мозокот. Ама... :unsure:

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.079
Поени од реакции
4.192

Предавниците таму им е местото, да имаше и кај нас еден по еден да ги јадеше помрачина сеа ќе имавме слободна држава и македонскиот народ.
Навални е убиен од западни служби, за да има таквите како тебе нешто гомна за јадење.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.182
Поени од реакции
2.672
Прегледај го приврзокот 410407

Прегледај го приврзокот 410410

Ај отвори историја види што му се деси на Наполеон кога тргна на Русија.

Можиш и да ја гледаш народната приказна со Ѓаол Ванус. Епа овај е Ѓаол Макронус, а што му треба на Ѓаол Макронус, маж.. не бе маж, жена... е така ѓаолчина мои, и ја напраја 1вата дама транси. Типов е траги-комедија.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.476
Поени од реакции
43.365
не бил Навални убиен и украинците рекоа, од тромб умрел. Сеа тоа што сакаат да го прикажат така е друго.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.682
Поени од реакции
35.563
Тајмингот е пресомнителен.
Ете не 100% ама барем 103.2% е сигурно дека е убиен... Од западните се разбира.

Навални беше мртов човек уште кога убедија да се врати. Само чекаа погоден момент кога ќе го прават „маченик“, и тоа повеќе за западна отколку за руска/источна публика. Таму никој нормален не го есапеше за жив.

Kajgana Shop

На врв Bottom