Политички случувања во Израел

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.425
Поени од реакции
5.137
Американски војник се самозапали пред израелската амбасада: „Нема да учествувам во геноцид“

...снимка за оние што уживаат во такви призори.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.513
Поени од реакции
3.643
Американски војник се самозапали пред израелската амбасада: „Нема да учествувам во геноцид“

...снимка за оние што уживаат во такви призори.
Ама Израелсково обезбедување пази го, какви гнаси гори човекот он го држи на нишан и врти како хиена околу него :rolleyes:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.476
Поени од реакции
27.282
Не би ме чудело ако ликов е или „дискретен„ чифутин или „излоборан„ од чифутините во САД...
Ај подсети ме, чифутин е збор за ционистите или за евреите. Да немаме заблуда дали се генерализира или не ?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.534
Поени од реакции
42.028
Не би ме чудело ако ликов е или „дискретен„ чифутин или „излоборан„ од чифутините во САД...
Како јамајка, длабоко излобиран изгледа. Само он остана овде да брани убијци на бебиња.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.851
Поени од реакции
4.987
Ај подсети ме, чифутин е збор за ционистите или за евреите. Да немаме заблуда дали се генерализира или не ?
Хмммм...интересно прашање, признавам.

Ако меѓу наведените 3 изрази ставиш знак „=„, нема да погрешиш.

Иако сум убеден дека тоа нема да го сториш...а уште сум поубеден дека си убеден дека меѓу „ционисти„ и „евреи„ пости битна разлика.

Да не го „тупам„ многу-нема разлика...и не се генерализира.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.476
Поени од реакции
27.282
Хмммм...интересно прашање, признавам.

Ако меѓу наведените 3 изрази ставиш знак „=„, нема да погрешиш.

Иако сум убеден дека тоа нема да го сториш...а уште сум поубеден дека си убеден дека меѓу „ционисти„ и „евреи„ пости битна разлика.

Да не го „тупам„ многу-нема разлика...и не се генерализира.
Ок пошто @Vanlok многупати кажа дека имало разлика, а и @Spiegel на неколку пати кажа дека прави разлика, а сепак ти го лајкнал мудрувањето.

да знаеме дека се збори генерално против евреите. Не дека е параноја.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.851
Поени од реакции
4.987
Ок пошто @Vanlok многупати кажа дека имало разлика, а и @Spiegel на неколку пати кажа дека прави разлика, а сепак ти го лајкнал мудрувањето.
Ако некој не се согласува со моите ставови, не гледам никаков проблем...за моите ставови, нели.

Ако наведените членови почнат да „чепкаат„ малку повеќе на оваа тема, самите ќе дојат до заклучкот дека згрешиле.

П.С.:

Разлика може(би) и постои, ако наведените изрази почнеш да ги „академизираш„ и премногу анализираш...и од премногу „цепидлачење„, ја изгубиш „големата слика„.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Ок пошто @Vanlok ми кажа дека имало разлика, а и @Spiegel на неколку пати кажа дека прави разлика, а сепак ти го лајкнал мудрувањето.
Пак се губиш во време и простор, ај види убаво кој коментар сум го лајкнал. Додека не признаеш дека Израел врши геноцид/ентичко чистење ти за мене браниш убијци на бебиња.
Ама без педерски фори како - на Хамас им беше целта геноцид и го постигнаа. Добро, не викам дека не им беше тоа целта ама кој ги врши убиствата, кој ја урна цела Газа?

И ти реков да не ме замараш повеќе.
Научи прво да комуницираш без да вреѓаш/лепиш етикети и да не избегнуваш приложени факти плус да си измислуваш приказни згора на тоа па може да прајме муабет.

И нормално дека има разлика помеѓу Евреј и ционист, најголемите поборници против ционизмот се самите Евреи.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.476
Поени од реакции
27.282
Пак се губиш во време и простор, ај види убаво кој коментар сум го лајкнал. Додека не признаеш дека Израел врши геноцид/ентичко чистење ти за мене браниш убијци на бебиња.
Ама без педерски фори како - на Хамас им беше целта геноцид и го постигнаа. Добро, не викам дека не им беше тоа целта ама кој ги врши убиствата, кој ја урна цела Газа?

И ти реков да не ме замараш повеќе.
Научи прво да комуницираш без да вреѓаш/лепиш етикети и да не избегнуваш приложени факти плус да си измислуваш приказни згора на тоа па може да прајме муабет.

И нормално дека има разлика помеѓу Евреј и ционист, најголемите поборници против ционизмот се самите Евреи.
ооо на Кујтим сио го лајкнал постот, исто, можеби и бетер... Но во врска со постов, иста дијагноза како бафра, базична неписменост или хроничен недостаток на фокус. Една страна поназад.
Никогаш не сум ги оспорил злостроствата што ги врши Израел, никоја акција не може да го оправда тоа.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
194
Поени од реакции
787
Мислам дека не треба да се завзема страна во конфликт во кој една страна: Hates all Goyim, а другата страна Hates all Kafir.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.476
Поени од реакции
27.282
И, каква хемиска средина треба да покаже лакмусот?...
Од прилика профилот на луѓето чиј мајндсет највеќе му штети на Палестинците. Уствари и генерално профилот на луѓето, пожелни за Америчката пропаганда.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.851
Поени од реакции
4.987
Од прилика профилот на луѓето чиј мајндсет највеќе му штети на Палестинците. Уствари и генерално профилот на луѓето, пожелни за Америчката пропаганда.
Дај подобјасни малку поподробно...благодарам.

Kajgana Shop

На врв Bottom